Lietuvos sporto ateičiai klojama danga

Šių metų liepos 16–19 dienomis Kaune vyko Europos jaunimo iki 23 metų lengvosios atletikos čempionatas. Jo vieta – S. Dariaus ir S. Girėno stadionas, vienas didžiausių Lietuvoje, turintis daugiau nei 8 000 sėdimųjų vietų. Specialiai prieš šias varžybas stadionas buvo renovuotas, o svarbiausia – išklota nauja šiuolaikinė sportinė danga. Po šios renovacijos stadionas pagaliau visapusiškai atitinka tarptautinės lengvosios atletikos federacijos keliamus reikalavimus tokio masto renginiams. Iki tol praėjusio amžiaus trečiajame dešimtmetyje pastatytas stadionas ne kartą buvo renovuotas ir tobulintas. Pastarosios renovacijos metu stadione įrengta vandens nutekėjimo sistema, šiuolaikinės fotofinišo sistemos, starto ir finišo momentą fiksuojančios šimtosiomis sekundės dalimis. Išvedžioti nauji požeminių komunikacijų kabeliai, sukurtos vietos teisėjams, pakeistos kėdės, sportininkų patogumui įrengtos guminės saugumo atramos. Ypač svarbių svečių sektoriuje įrengtas stogelis, greta sukurtos darbo vietos spaudos atstovams.

Vieta, kur susirinko būsimos olimpinės viltys

Generaliniu rangovu atlikti S. Dariaus ir S. Girėno stadiono renovacijos darbus buvo pasirinkta bendrovė „Dangų centras“, rinkoje išsiskirianti kaip turinti ilgametę patirtį grindų dangų montavimo srityje. Šis objektas itin svarbus tapo dėl to, kad jame turėjo vykti Europos jaunimo iki 23 metų lengvosios atletikos čempionatas. Tad galima teigti, kad jame dalyvavo valstybių olimpinės viltys, besirengiančios 2012 m. vasaros olimpinėms žaidynėms Londone. Darbų atlikimo grafikas buvo itin griežtas – juos būtina baigti iki čempionato pradžios, nepamirštant to, kad kokybė turi atitikti tarptautinės lengvosios atletikos federacijos keliamus reikalavimus ir stadionui, ir jo dangai. UAB „Dangų centras“ ne tik atliko visus renovacijos organizavimo ir priežiūros darbus, bet ir pati apsiėmė įrengti naują stadiono dangą. Senoji jau buvo naudojama daugiau nei dvylika metų, tad vietomis buvo ištrupėjusi, atsiradę nelygumų. Taigi susidėvėjusi danga buvo pašalinta, vietomis perklotas po ja buvęs asfalto sluoksnis.
 
Keičiant dangą taip pat buvo įrengta ir drenažo sistema, neleidžianti net per stiprų lietų vandevandeniui užsistovėti trasoje. Klojant asfalto dangą sukurti nuolydžiai, posūkiuose – į vieną pusę, tiesiojoje – į kitą, šitaip sukuriama natūrali vandens nutekėjimo sistema. Tinkamas nuolydžio kampų parinkimas ir jų krypčių išdėstymas – darbas, kurį galima atlikti tik turint reikiamų konstrukcinių žinių. Po naująja danga paklotas kelių centimetrų amortizacinis sluoksnis jai suteikė papildomo minkštumo. Naujosios dangos įrengimo komponentų tiekėju buvo pasirinkta Vokietijos bendrovė, pateikusi atskirus dangos elementus – gumos granules, klijus. Šios medžiagos vietoje buvo jungiamos ir liejamos ant paruošto asfalto pagrindo.

Profesionalams skirtos dangos sportuojančiųjų saugumui ir komfortui

Bendrovė gali pasiūlyti itin didelį sporto dangų pasirinkimą skirtingos paskirties ir kokybės patalpoms. Glaudžiai bendradarbiaujant net su septyniais skirtingais dangų tiekėjais užsakovui siekiama pasiūlyti visiškai jo poreikius – ir kokybės, ir kainos atžvilgiu – atitinkančias medžiagas vidaus treniruoklių, fizioterapijos, daugiafunkcėms salėms, įvairios paskirties lauko aikštynams (teniso, žaidimų aikštelėms, terasoms). „ALL Stars Robbins“ – tai profesionalams skirtos mobilios sporto salių dangos, gaminamos nuo 1950 metų. Tai buvo pirmosios mobilios dangos, kurių konstrukcijoje nebuvo naudojami kaiščiai. Nuo 1995 m. šios dangos sertifikuotos ir rekomenduojamos Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA). Bendrovė iš visų šios pramonės šakos dalyvių turi daugiausia sistemų, dizaino ir technologijų inovacijų patentų. „ALL Stars Robbins“ dangos įrengtos devyniolikoje profesionalams skirtų NBA arenų, Zagrebo arenoje (Kroatijoje), „Land Rover“ arenoje (Italijoje) ir dar daugybėje kitų.
 
Aukštą produkto kokybę užtikrina gamyboje naudojamos išskirtinės šiuolaikinės kompiuterizuotos technologijos ir gamybinė medžiaga – 20 mm storio klevo medžio masyvas, rekomenduojamas kaip optimalus pasirinkimas sporto, ypač krepšinio, aikštelėms. „ALL Star Robbins“ mobilioms dangoms gaminti naudojama bendrovės patentuota klevo juostų technologija „XLPlius“, leidžianti sukurti lygias, monolitinės išvaizdos dangas. Čia elementai jungiami išilgine jungtini, tad paviršius yra beveik be siūlių. Mobili danga leidžia arenoje užsiimti įvairiomis sportinėmis veiklomis, kadangi ji gali būti surinkta ir išrinkta vos per dvi valandas (standartinio dydžio aikštelė).

Nuoseklus bendradarbiavimas su užsakovais

Įmonės siūlomų paslaugų ir produkcijos kokybę liudija nuoseklus bendradarbiavimas su tais pačiais užsakovais vis kituose jiems priklausančiuose objektuose. Viena tokių – sporto prekių parduotuvė „Sportland“. Vienoje užsakovui priklausančioje parduotuvėje bendrovei įrengus grindų dangą, darbo rezultatai buvo itin palankiai įvertinti, tad siūlomos paslaugos pageidaujamos ir kituose objektuose. Vienas tokių – prekybos ir pramogų centre „Ozas“ atidaryta nauja parduotuvė. Joje mes įrengėme dangą, kurią sudaro natūralūs itališki akmenukai, kuriantys jūros kranto vaizdą. Tokio tipo dangų mažai kur įrengta, tad objektas sulaukia nemažo statybų rinkos specialistų dėmesio.

Asortimentas, pritaikytas net specifiniams objektams

Bendrovės „Dangų centras“ paslaugų ir prekių spektras kur kas didesnis nei vien sporto dangos. Įmonė importuoja ir prekiauja grindų dangomis, jų įrengimo medžiagomis, įrankiais, taip pat atlieka grindų pagrindo išlyginimo, dangų įrengimo darbus. Dirbama ir užsakovams siūloma įsigyti visų tipų grindų dangas, išskyrus keramiką. Didelis asortimentas leidžia kiekvienam objektui, tiek pagal jo paskirtį, tiek pagal kliento specifinius reikalavimus, parinkti optimalius individualius sprendimus. Siūlomų grindų dangų asortimentą galima būtų suskirstyti į aštuonias pagrindines grupes: PVC dangos, sporto dangos, kiliminės dangos, natūralus linoleumas, kaučiuko dangos, parketas, pakeliamos grindys ir kvarcvinilas.
 
PVC grindų dangos vilioja raštų, spalvų įvairove ir dažnai pasirenkamos kaip puiki natūralių medžiagų imitacija (metalo, akmens, marmuro, plieno, medžio, žolės ir net lapų). Iš gausaus kiliminių dangų asortimento išsiskiria bendrovės „Dura Air“ gaminamos dangos, šiek tiek ar visiškai filtruojančias kenksmingas medžiagas (nikotinas, formaldehidas, įvairūs kvapai), taigi užtikrinančias tyrą ir švarų patalpų orą. Medžio masyvo ar trisluoksnės parketo grindys puikiai sulaiko šilumą, taip pat suteikia patalpai prabangos, natūralumo įspūdį. Objektuose, kuriuose žmonių srautai itin dideli, rekomenduojamos kaučiuko dangos. Jos išsiskiria itin dideliu atsparumu dėvėjimuisi, joms reikia mažai priežiūros, kadangi gaminamos iš natūralių medžiagų, tinka net objektuose, kuriuose keliami itin griežti higienos reikalavimai. Natūralaus linoleumo danga yra labai atspari mechaniniams pažeidimams, tad puikiai tinka intensyvaus naudojimo visuomeninės ar komercinės paskirties objektuose. Plytelių pavidalu pateikiama išskirtinai aukštos kokybės kvarcvinilo danga. Unikalus gamybos ir medžiagų apdirbimo procesas užtikrina itin didelį jos atsparumą įbrėžimams ir įlenkimams. Vis daugiau dėmesio sulaukiantis produktas – pakeliamos grindys, po kuriomis galima paslėpti įvairius elektrinius, hidraulinius prietaisus, o prireikus jas galima išmontuoti.
yra Kita
Lietuvos senjorai sunerimo dėl savo nekilnojamojo turto