Lygios galimybės judėti – visiems

Europoje Skandinavijos šalys laikomos vienomis tolerantiškiausių ir labiausiai išvysčiusių socialinę rūpybą. Neįgaliųjų integracijos į visuomenę programos žengia koja kojon su aktyviai plėtojama specialiai pritaikyta infrastruktūra. Viešųjų ir privačių erdvių pritaikymas arba įrengimas, atsižvelgiant į fizinę negalią turinčių žmonių poreikius, nėra lengva užduotis. Siekiama patogumo ir kartu racionalių, ekonomiškų, patikimų, erdvę taupančių bei estetiškų sprendimų. Tad UAB „Barduva“, atstovaujanti švedų įmonei „Cibes“ ir danų įmonei „Liftup“, pristato patikimus ir estetiškus skandinaviškus platforminius bei laiptinius keltuvus neįgaliesiems.

 

Estetika ir saugumas – „Liftup“

Danų bendrovė „Liftup“ – naujoviška įmonė, gaminanti prietaisus, palengvinančius judėjimą neįgaliesiems ir dalinę judėjimo negalią turintiems žmonėms. Įmonės tikslas – dirbti kuriant lygias judėjimo galimybes visiems. 2003 m. su verslo partneriu „NOVI Innovation“ įkurta „Liftup“ yra sukūrusi ir patentavusi visiškai naujovišką laiptinio keltuvo (angl. stair-lift) sistemą, dar vadinamą „Flex-step“ ir leidžiančią žmonėms su vežimėliais ar sunkiai judantiesiems naudotis laiptais, kurių jie iki tol net nebūtų tikėjęsi įveikti.
 
Įmonės patirtis paremta ilgamečiu darbu, konsultuojant statybų verslą, ir kompleksiniu mechaninių bei elektroninių prietaisų projektų valdymu. Norėdama sukurti optimalius, judėjimą palengvinančius prietaisus, bendrovė nuolat konsultuojasi su Danijos aplinkos pritaikymo centru, besirūpinančiu įvairiomis detalėmis, kurios užtikrina patogių sąlygų neįgaliesiems ir sunkiai judantiems žmonėms sudarymą. Taip pat įmonė palaiko tiesioginius ryšius su savo produktų vartotojais, taip susikurdama galimybę greitai reaguoti į susidarančias problemas ir, remiantis vartotojų patirtimi, nuolat tobulinti savo produktus. Įmonės tikslas – kurti lygias galimybes judėti visiems. Čia ypač svarbus žodis visiems – produktai ne tik tenkina neįgaliųjų ir sunkiai judančių žmonių poreikius, bet ir turi atitikti visų kitų jais besinaudojančių žmonių poreikius, būti patogūs naudoti ir kartu estetiški, įsiliejantys į bendrą aplinkos ar interjero kompoziciją. Kitas bendrovės tikslas – didžiausias produktų saugumas. Visuose „Liftup“ produktuose sumontuoti geriausi saugumą užtikrinantys elementai – spaudimo plokštės, infraraudonieji jutikliai, garso signalai ir kitos priemonės.

Erdvę taupantis „FlexStep-Compact“

Daniškasis „Liftup“ produktas „FlexStep-Compact“ – tai laiptinis keltuvas. Pirmą kartą sukurtas neįgaliesiems skirtas keltuvas, atliekantis ir paprastų laiptų funkciją. Didžiausia naujovė – jis užima tiek pat vietos, kaip ir paprasti laiptai. Unikalaus dizaino gaminys gali būti pritaikomas prie aplinkos interjero ir gaminamas iš tų pačių medžiagų. Pagrindinė laiptinio keltuvo konstrukcija gaminama iš plieno, kurį galima dažyti visomis RAL paletės spalvomis, o pakopos ir turėklai gali būti padaryti iš aplinkoje naudojamų medžiagų. Produktas gali būti naudojamas ir viduje, ir išorėje.
 
Laiptinis keltuvas, galintis pakelti iki 1,25 m aukščio, skirtas skirtingo lygio plokštumoms sujungti. Paspaudus mygtuką, laiptai transformuojasi į keltuvą, leidžiantį neįgaliajam ar sunkiai judančiam žmogui saugiai ir paprastai pasikelti arba nusileisti į kitą lygmenį. „FlexStep-Compact“ gali būti nuo trijų iki šešių pakopų. Produkte įdiegta išmanioji saugumo sistema – apsaugos nuo nuriedėjimo, prispaudimo, darbo sutrikimo ar klaidingo veikimo detektoriai. Jei bent vienas jų aktyvuojamas, „FlexStep-Compact“ iškart sustoja ir įsijungia aliarmas. Naudotis įrenginiu labai paprasta – viršutiniame arba žemutiniame lygmenyje laiptai virsta judančia platforma, o judėjimas aukštyn ir žemyn reguliuojamas platformos plokštėje įtaisytais mygtukais. Visos saugumo funkcijos valdomos automatiškai, iš judančios platformos į laiptus sistema transformuojasi pati, kai ja nesinaudojama vieną minutę.
 
„FlexStep-Compact“ įmontuotos keturios linijinės pavaros, subalansuota kontrolės sistema užtikrina sinchronišką ir „minkštą“ veikimą. Čia taip pat sumontuotas specialus saugumo žiedas, kuriame esantys infraraudonieji jutikliai užtikrina, kad nebūtų jokių nenumatytų įvykių. Mažiausias keliamosios platformos plotis – 800 mm, ilgis – 1 200 mm, tačiau sistema prireikus gali būti sumontuota ir su kitokių parametrų platforma. „FlexStep-Compact“ nereikia jokių pastato modifikacijų, išskyrus esamų laiptų išardymą. Sistemai sumontuoti reikia tik lygios plokštumos ar grindų ir 230 V elektros energijos. Didžiausioji keltuvo keliamoji galia – 250 kg, arba du asmenys.

Estetiški ir patikimi „Cibes“ platforminiai keltuvai

UAB „Barduva“ Lietuvos rinkai siūlo ir vienos pirmaujančių įmonių platforminių keltuvų srityje – švedų įmonės „Cibes“ – produktus, dėl savo estetinių ir funkcinių ypatybių tinkamus bet kokiai aplinkai – tiek privatiems, tiek ir viešiesiems pastatams. Praktiški ir patikimi keltuvai paprastai ir lengvai montuojami. Užtenka paruošti 1,5 x 1,6 m angas perdangose (skirtas 1 100 x 1 500 mm platformai). Platforminis keltuvas gali būti įrengtas 50 mm gylio duobėje arba tiesiog ant grindų, aukščio skirtumą išlyginus rampa. Keltuvų šachtos sienos gali būti pagamintos iš plieno arba laminuoto grūdintojo stiklo plokščių. Plokštės įstatomos į šachtoje esančius kampinius aliumininius profiliuočius. Tai užtikrina visiškai lygias vidines ir išorines šachtos rėmo sienas. Mechanizmai ir elektros sistemos įmontuoti į pačius keltuvus, todėl jiems nereikia jokių papildomų patalpų. Keltuvai estetiškai universalūs, nes gali būti dažomi bet kokia RAL paletės spalva ir dengiami medieną imituojančiais elementais. Prie šių platforminių keltuvų išorės ir vidaus dizaino galima taikyti ir valdymo bloko apdailą. Siūloma standartinė apdaila – su daugeliu paviršių puikiai derantis aliuminis, tačiau gali būti taikoma ir buko, alksnio medienos arba baltojo marmuro imitacijos apdaila. Itin patogios keltuvo rankenos ir funkcionalūs mygtukai specialiai sukurti konsultuojantis su Švedijos menų, amatų ir dizaino akademijos atstovais. Keltuvų durys gaminamos iš anoduotojo aliuminio ir įstiklinamos laminuoto grūdintojo stiklo lakštais. Šachtos sienos taip pat gali būti įstiklintos tos pačios rūšies stiklu (prireikus, net visos keturios pusės). Standartinės keltuvų durys – vienvėrės, 2 m aukščio, arba 1,1 m
aukščio vartai, kuriuos galima įrengti viršutiniame aukšte. Naujausias siūlomas plieninių durų modelis A2 išsiskiria itin saugia stiklo plokšte.
 
Didelį dėmesį „Cibes“ keltuvų kūrėjai teikia jų saugumui ir patogumui. Keltuvo vertikalioje sienelėje įmontuoti ergonomiški turėklai ir valdymo blokas. Jame įrengti dideli, patogūs valdymo, avarinio sustojimo, pavojaus signalo mygtukai su Brailio rašmenimis bei avarinio mygtukų apšvietimo sistema. Pasirinktinai siūlomi priedai: paviršiaus danga, automatinė rakinimo sistema, rakinimo kortelėmis sistema, pranešiklis ir automatinis telefonas, šviestuvas ir veidrodis.

Patikimas partneris Lietuvoje

UAB „Barduva“, savo veiklą pradėjusi dar 1996 m., ilgainiui tapo viena pajėgiausių ir didžiausių keliamųjų garažo vartų ir rampų įrangos gamintoja Lietuvoje. Dėl naudojamų efektyvių šiuolaikinių technologijų bendrovės produkcija gana nebrangi ir sėkmingai konkuruoja su panašiais gaminiais Baltijos šalių rinkoje. Bendrovė parduoda ir montuoja vartus, skirtus pramonės pastatams ir garažams, rampų ir automatinę užtvėrimo įrangą, hidraulinius keliamuosius stalus, fasadines duris, surenkamuosius konteinerius ir transportavimo įrangą neįgaliesiems. Pasirenkant užsienio gamintojus, dėmesys kreipiamas į jų gaminių kainos ir kokybės santykį, todėl bendrovė gali pasiūlyti palankias kainas bei greitai ir be priekaištų atlikti garantinę ir pogarantinę priežiūrą, kvalifikuotai spręsti klientui iškilusias problemas.
yra Kita
„Vimec“ sprendimai architektūriniams barjerams šalinti