Medienos dažai: svarbu ne tik spalva!

Medinio namo, medinių baldų, sienų ir panašių medinių objektų dažymas yra kruopštumo reikalaujantis darbas. Ne veltui labai dažnai kreipiamasi į specialistus, kurie yra pasiruošę suteikti kokybiškas paslaugas. Žmonėms atrodo, kad paviršiaus dažymas nėra sudėtingas, juolab, jeigu jis yra lygus, tačiau pradėjus dažyti iškyla labai problemų, kurių išspręsti negalima. Galiausiai, dažai sugadinami, o rezultato jokio.

Taip pat kaip reikia gero dažytojo - reikalingi ir kokybiški dažai medienai. Kokie jie? Kai pasirinkimas yra toks platus reikia įvertinti kuo daugiau kriterijų ir apgalvoti kuo daugiau detalių, kad būtumėte tikras dėl savo pasirinkimo.

Kokie dažai medienai yra geri?

Visi gamintojai teigia, kad būtent jų dažai medienai yra geriau ir kad jie gali garantuoti, kad nudažytas paviršius ilgą laiką sėkmingai atrodys.

Pirmiausia siūlome nepamiršti ant pakuotės pasižiūrėti, kiek laiko dažai turėtų tarnauti. Įdomu tai, kad toli gražu ne visi žino, kad nurodytas galiojimo laikas reiškia, kad nudažyti dažai turėtų ant medžio laikyti x laiko tarpą. O tokia informacija yra beveik visada, tad siūlome pirmiausia susipažinti su ja, o tik paskui ieškoti tų dažų, kurie Jums labiausiai tinka.

Tuo pačiu reikia atsižvelgti ir į blizgumo kriterijų, kuris gali nulemti dažų ilgaamžiškumą. Atlikti tyrimai rodo, kad kuo dažai labiau blizga - tuo jie trumpiau tarnauja. Taigi, lauko objektams paprasčiausiai rekomenduojama pasirinkti matinius dažus, kadangi tokiu atveju jie sėkmingai ilgą laiko tarpą tarnaus ir neteks iš naujo perdažyti. Kita pasirinkimo galimybė - pusiau blizgūs dažai, kurie dar kartais vadinami kiaušinio lukšto dažais. Taip pat laikosi gana neblogai.

Dar vienas kriterijus, kurie gali padėti užsitikrinti, kad atrasti dažai Jums tarnaus ilgai ir sėkmingai - komentarų internete skaitymas. Paprasčiausiai susipažinkite su kitų žmonių nuomone ir apsižiūrėkite, kokia dominuoja. Pagal tai galima ieškoti ir konkrečių dažų.

Dažai vidui ar laikui?

Dažai medienai ir kitiems paviršiams visada yra suskirstyti pagal tai, ar jie yra skirti laukui, ar vidui. Ir į šį kriterijų būtina atsižvelgti, kadangi vidui dažyti skirti dažai lauke labai prastai atliks savo funkciją. Paprasčiausiai, nuo menkiausio lietaus jie pradės luptis ir tokiu atveju reikės vėl šveisti ir iš naujo dažyti. Tai labai nepraktiška ir netaupu. Būtinai pirkite tokius dažus, kurie konkrečiai pritaikyti ne tik vidui arba laukui, tačiau ir paviršiui. Tai reiškia, kad medienai skirti dažai sėkmingai padengia medienos paviršių. Tuo tarpu metaliniam paviršiui reikia pirkti ir metalinius dažus.

Paviršiaus paruošimas

Kad ir kokius gerus dažus naudotumėte - jeigu paviršius nebus tinkamai paruoštas, tokiu atveju nepavyks tinkamai padengti dažų, o jie ir nelaikys ilgai. Taigi, rekomenduojame kaip tik įmanoma lygiau nušlifuoti paviršių. Paskui ant jo tepti pirmą sluoksnį impregnanto, kuris įsigeria į medinį paviršių ir vėliau kur kas geriau sukimba su nauju uždažytu mediniu sluoksniu.

Tik tinkamai paruošus paviršių galima džiaugtis, kad dažai puikiai limpa, ilgai laikosi ir netenka galvoti apie perdažymo darbus.

yra Kita
Techninė pagalba Vilniuje ir specialistų patarimai