Melnragės dangoraižiui žalios šviesos neįžiebė

Jau šešerius metus Melnragėje planuojamas rekreacinės paskirties daugiaaukščio ateitis užstrigo miesto taryboje. Nuspręsta atidėti sklypo Kopų g. 69A detaliojo plano svarstymą.

Posėdžio metu pasigirdo siūlymų kreiptis į prokuratūrą, kad būtų įvertintas sklypo privatizavimo ir pastatų įsigijimo klausimas, į Valstybinę teritorijų planavimo ir statybos inspekciją bei Nacionalinę žemės tarnybą, kad būtų išsiaiškinta, ar rengiant detalųjį planą nebuvo pažeistos procedūros.

Vyriausiasis miesto architektas Almantas Mureika bei Teritorijų planavimo komiteto pirmininkė Ramunė Staševičiūtė tikino, kad detaliojo plano užsakovai yra pateikę visus dokumentus, įrodančius jog projektas neprieštarauja miesto Bendrajam planui, veikiantiems teritorijų planavimo reglamentams, jam jau pritarta Nuolatinėje statybos komisijoje ir kt. Tačiau tai neįtikino kitų kur kas priekabiau situaciją vertinančių politikų.

Rolandas Bražinskas tikino, kad specialiajame plane Melnragėje nėra numatyta tokio aukštingumo pastatų, kokį norima statyti Kopų g. 69A.

"Jei mes tam pritartume - tai būtų precedentas, nes iki šiol visiems kitiems norintiems panašioje vietoje statyti pastatus ribojome ne tik aukštingumą, bet ir užstatymo intensyvumą. O čia gi planuojama užstatyti visą sklypą", - priešiškai buvo nusiteikęs R. Bražinskas.

"Nepamirškime, kad dabartiniu sprendimu mes suformuosime miesto raidą kelioms dešimtims metų, nes iki šiol prie jūros nėra tokių aukštų pastatų. Manau, kad būtų tikslinga netgi atlikti gyventojų apklausą, kokį miestą jie nori matyti", - svarstė Artūras Šulcas.

"Vakarų ekspresas" jau ne kartą rašė, kad privatiems asmenims priklausančiame 39 arų ploto sklype Kopų gatvėje planuojama statyti iki 132 metrų aukščio (36 aukštų) viešąsias paslaugas teikiantį rekreacinės paskirties pastatą. Čia įsikurtų sporto kompleksas su baseinu ir sporto aikštelėmis, viešbutis, sanatorija, poilsio namai. Šiuo metu sklype stovintį dvibutį gyvenamąjį namą ir pagalbinį pastatą numatoma griauti.

Vienas iš šio projekto įgyvendintojų Saulius Trečekauskas sakė esąs nustebintas išreikštų abejonių, nes per visą derinimo laikotarpį buvo paisoma visų institucijų reikalavimų, kurie dar ir nuolat keitėsi.

"Teiginius dėl nuosavybės įsigjimo teisėtumo tikriausiai jau reikėtų komentuoti medicinos srities atstovams. Aš galiu daryti prielaidą, kodėl šiam projektui bene labiausiai priešinasi R. Bražinskas - galbūt tai kerštas už mokestinį patikrinimą, kurį atliko Mokesčių inspekcija, kai man teko dirbti vadovaujantį darbą joje", - sakė S. Trečekauskas, kol kas nežinantis, kaip elgsis toliau.

Edita Gudavičė
yra Kita
Melnragės dangoraižis baugina politikus