Miegamojo stiliaus pasirinkimas

Prieš įsirengiant miegamąjį kambarį, rekomenduojama apsispręsti kokį stilių renkatės, nes tai padės lengviau ir greičiau išspręsti jo dekoravimo užduotį. Be abejo, patogumo ir komforto kriterijai bendri visiems stiliams, tačiau kiekvienas žmogus turi savitas šių sąvokų interpretacijas. Vieniems tai ramybė ir minkštumas, kitiems – patalų švarumas, tretiems – prabangi aplinka.

Miegamasis kambarys – ypatingai individuali erdvė. Norėdami ją tinkamai sukurti, pirmiausia pagalvokite, kas labiausiai patenkina penkis jūsų jutimus, sudarykite kiekvieno jų sąrašą. Jeigu dalijatės kambarį su partneriu, pasidomėkite jo nuomone ir savo sąrašą papildykite naujomis idėjomis.

Aiškios linijos ir suvaldytas paprastumas – pagrindiniai šiuolaikinio miegamojo bruožai. Šioje namų erdvėje betvarkė ir detalių gausa – nepageidaujama. Grindis patartina dengti šviesių atspalvių poliruotu medžiu, struktūrinėmis kiliminėmis dangomis ar kitomis šiuolaikinėmis medžiagomis. Bene pagrindinė taisyklė – lygumas ir nuosaikumas. Sienos paverčiamos įžūlių arba atvirkščiai – saikingų spalvų tapyba ir atlieka pusiau permatomų stiklo durų fono vaidmenį, tampa meno kūriniais ir architektūros atributais.

Miegamojo kambario baldai pabrėžia jo stilių, tad natūralu, jog pagrindinis šios erdvės akcentas –lova, kurios dizainas itin svarbus. Pasirinkusiems įdomesnio dizaino lovą, rekomenduojama apsiriboti paprastų raštų patalyne ir minimaliomis bei saikingomis langus dengiančių užuolaidų drapiruotėmis. Meno kūriniai ir originalūs apšvietimo prietaisai taikomi, norint sukurti tam tikrus akcentus, tačiau tuo pat metu svarbu išsaugoti „švarų“ stilių.

Subtilios stilistikos miegamasis

Subtilus miegamasis visuomet išlieka elegantiškas, o jo sudedamuosius elementus: paviršius, baldus, detales vienija prigesinti atspalviai. Tokios subtilios erdvės sukūrimo raktas – paprastumas ir tekstūriniai kontrastai. Tokio miegamojo spalvinę paletę sudaro minkšti, natūralūs atspalviai, o skirtingų faktūrų kaimynystė pripildo kambarį gilios ir rafinuotos darnos. Lygus stiklas derinamas su reljefiniu akmeniu, minkštas aksomas – su marmuru ir pan.

Skirtingai nei kituose stiliuose tekstūra naudojama daugiau nei piešinys, todėl į kambario erdvę įnešama ritmo ir judesio. Baldų linijos turi apvalėti. Idealus fonas – monochrominė sienų, grindų ir lubų spalvų gama. Šviesos ir tekstūros sąveika sukuria vizualią intrigą, o tokį įvaizdį užbaigia ir apibendrina paprastos detalės: vaza, šviestuvas, žvakės, kilimas ar tiesiog lovos užtiesalas.

Miegamasis poilsiui

Atsisėskite, užmerkite akis ir įsivaizduokite patį patogiausią miegamąjį. Greičiausiai jums pavyks „nupiešti“ kažką panašaus: minkštų pagalvių kalnas, dygsniuotas užklotas ir dienos šviesos pliūpsnis. Minkštos spalvos ir piešiniai, šviesios medinės grindys, lengvos baltos užuolaidos. Jeigu įsivaizdavote kažką tokio, vadinasi šio tipo miegamasis skirtas būtent jums. Ramus, minkštas lyg sukurtas popiečio miegui ir skaitymui lovoje savaitgalio rytais. Toks kambarys idealiai tinka kotedže ar užmiesčio name.

Tokio miegamojo interjere dominuoja paprastos ir kuklios detalės. Kiekvienas elementas pasirenkamas atsižvelgiant į jo gebėjimą įnešti į erdvę dvasinės pusiausvyros. Sienos dažomos saulės „nuplautomis“ spalvomis, gali būti „apsiūtos“ dažytomis plokštėmis, išklijuotos gėlėmis ar juostomis išmargintais tapetais ar turėti blizgią apdailą.

Klasikinės spalvos – balta ir žydra. Saulėto geltonumo spalvos blyksniai ir pavasarinės žalios spalvos dėmės suteikia tokiai erdvei šiltų akcentų ir pagyvina interjerą. Lova turi būti didelė ir įspūdinga arba pažeminta. Visais atvejais madas diktuoja patalynė. Įsigykite dygsniuotą medvilninę minkštą patalynę, šiltas vilnos antklodes, pūkines pagalves ir ritinines pagalvėles. Per langus atsiveria puikus vaizdas į supantį kraštovaizdį, o prireikus – lengvos užuolaidos, žaliuzės iš natūralių medžiagų ar dažytos langinės užtikrins jūsų privatumą.

Egzotika

Jeigu norite sukurti teminį miegamąjį, viskas, ko jums prireiks – azartas ir dėmesingas žvilgsnis. Miegamajame sukurta atmosfera padės jums pailsėti nuo kasdienių rūpesčių ir mintimis persikelti į jūsų svajonių vietą, pavyzdžiui, tropinę salą.

Išsirinkite charakteringą detalę – įdomią lovą, ypatingą skulptūrą arba tapybos kūrinį, neįprastą kilimą ar audinį. Galite įsigyti lovą su baldakimu, stilizuoti ją bambukinėmis grindimis, dekoruoti sienas audiniais ir lubose sumontuoti didžiulį ventiliatorių.

Naudokite natūralias gamtines medžiagas – viską, ko užsigeisite: nuo vėsių jūros ar žydinčio miško atspalvių iki efektingų ar Viduržiemio jūros spalvų ir reljefinių akmenų. Išdėstykite akcentus ir aksesuarus, egzotiškus augalus, tekstilę, piešinius su gyvūnų atvaizdais.

Šiandien, kai nesudėtingai įsigyjami kilimai iš viso pasaulio, sukurti teminį interjerą gerokai lengviau, svarbiausia – perprasti nuotykių dvasią. Pavyzdžiui, afrikietiški būgnai gali atlikti prie lovos stovinčio staliuko vaidmenį.

Kiekvienas kelionių metu įsigytas daiktas, įneš savo indėlį į unikalų kambario interjerą. Pavyzdžiui, maroko tema išreikšta turtingomis ir energingomis spalvomis, dekoratyvinių pagalvėlių haremu ir daugybe metalinių akcentų.

Prabanga

Įkvėpimo šaltinių, kuriant prabangią miegamojo stilistiką – daugybė. Tokį interjerą gali įtakoti itališki, prancūziški, ispaniški ir kitų šalių motyvai. Savo esme ypatingai romantiška Senojo pasaulio erdvė – belaikis prieglobstis nuo šiuolaikinio gyvenimo būdo. Šis stilius turi būti sodrus, puošnus, minkštas ir tarsi belaikis.

Sienos dalinai nudažomos, kruopščiai poliruojamos arba apklijuojamos tapetais išmargintais įmantriais piešiniais. Raižyba puošti baldai turi turėti „garbingus“ išlenkimus ir nepakartojamas detales. Apipavidalinimui naudokite karališkuosius audinius: aksomą, šilką, vilnijantį užuolaidų draperijose arba nerūpestingai išmėtytą ant grindų ar baldų. Lova turi būti panaši į sostą, o jos garnitūras papuoštas ornamentais, kutais, kaspinais. Neatsiejamos tokio interjero detalės: krištolo vazos, marmuriniai biustai, brangūs dirbiniai ir šeimyniniai kolekciniai daiktai.

Šio išraiškingo stiliaus detalės – iš tikrųjų asmeninės. Apšvietimas turėtų būti kerintis: malonios formos bra, elegantiškas sietynas, o taip pat paslėpti šviesos šaltiniai. Fotografijos sidabriniuose rėmeliuose, vakarų Europos tapyba, oda aptrauktos knygos, vazos su gėlėmis ir visos kitos „romantikos kalba kalbančios“ detalės. Gausa – būdingiausias prabangaus miegamojo bruožas.

yra Kita
Miegamasis - būsto širdis