Miesto svetainė

Olandijoje sparčiai daugėja realizuotų architektų biuro MVRDV projektų: neseniai Amsterdame pastatytas „Westerdok“, o Roterdame jau kyla „Markthal“.
 
Gyvenamasis kompleksas „Westerdok“ Amsterdamo dokuose tapo naujojo masyvo „VOC Cour“ (aukštybinių pastatų apsuptas „kiemas“) dalimi. Dešimties aukštų „Westerdok“ taip pat „išeina“ į krantinę. Jame įkurta 46 butai ir vaikų darželis. Įstiklintus fasadus pagyvina skirtingo pločio balkonų, iš kurių atsiveria vaizdas į miestą, juostos. Maksimalus pastato atvirumas išorinei erdvei skiria jį nuo kitų komplekso namų, pastatytų iš plytų.
 
Roterdame, prieškariniame miesto centre – Laurens rajone pradėtos komplekso „Markthal“ statybos. Pagrindinė jo funkcija – dengtas turgus, tačiau komplekse tai pat numatytos gyvenamosios bei visuomeninės erdvės. „Markthal“ – tai 100 m ilgio „arka“, po kuria yra 70 turgaus prekyviečių–paviljonų. Šonuose šį pastatą dengia stikliniai ekranai. Turgaus perdangų arka – tai 12 aukštų gyvenamasis namas, kuriame įkurdinta 250 butų. Vienos pagrindinės butų erdvės atgręžtos į išorinę, saulės šviesai atvirą, pastato pusę, o virtuvės bei pagalbinės patalpos – į vidinę turgaus erdvę. Žemutiniuose pastato aukštuose įsikurs parduotuvės, restoranai ir kavinės, kurios dirbs tik vakarais, pasibaigus prekybai turguje, kuomet po arka esanti erdvė virs „miesto svetaine“. „Markthal“ arka bus pastatyta tarp stoties bei prekybinių gatvių, kas užtikrins naujojo komplekso populiarumą ir viso Laurens rajono pagyvėjimą.
yra Kita
Miesto Mieste BABILONAS multifunkciniame rajone atidaryta „Varžtų pasaulio“ parduotuvė