Musulmonai nepraranda vilties Vilniuje atstatyti mečetę

Vilniaus musulmonai nepraranda vilties sostinėje atstatyti mečetę. Senosios vietoje jau kelis dešimtmečius stovi Vilniaus universiteto Teorinės fizikos ir astronomijos bei Chemijos institutų pastatai, todėl bendruomenė prašo jiems priklausiusį 2 hektarų sklypą skirti kitoje Vilniaus vietoje.

„Dėl sklypo deramės su savivaldybe. Mečetę norėtume statyti Vilniaus ribose, bet ne kažkokiame užkampyje. Svarbu, kad būtų patogu privažiuoti ir teritorija nebūtų apstatyta namais“, – sakė Lietuvos musulmonų mufijus Romas Jakubauskas.

Pasak Lietuvos musulmonų sunitų dvasinio centro vadovo, dabar Vilniuje islamo išpažinėjai meldžiasi mufiato patalpose, A. Vivulskio gatvėje. Į pamaldas ateina maždaug pusšimtis žmonių: vietinių, studentų, turistų, svečių, tad ne visada visi telpa.

R. Jakubauskas tikisi, kad savivaldybė pagaliau sudarys galimybę jiems pasistatyti mečetę, nes pačiame centre, šalia Lukiškių kalėjimo veikę maldos namai po 1960 metų buvo nugriauti, buldozeriais užlygintos musulmonų kapinės, o jų vietoje išdygo Vilniaus universiteto mokslo įstaigų pastatai.

Sostinės centre buvusius musulmonų maldos namus primena tik Mečetės gatvės pavadinimas ir atminimo lenta.

„Tos vietos mes, aišku nebeatgausime, tačiau norėtume, kad Mečetės gatvėje iškiltų bet jau memorialas“, – sake Lietuvos musulmonų sunitų mufijus.

Lietuvoje yra keturios mečetės: Kaune, Nemėžyje, Keturiasdešimtyje Totorių, Raižiuose.
yra Kita
Mumbajuje iškils „Futuristinis kiaušinis“