Naminių kūno šveitiklių receptai iš produktų, randamų kiekvienoje virtuvėje

Savo aplaidumą kūno priežiūros atžvilgiu bandote pateisinti laiko ar pinigų stoka, o gal tiesiog nežinojimu, ką konkrečiai pasirinkti iš gausaus kosmetikos priemonių asortimento? Ar žinojote, jog visa, kas reikalinga natūralaus kūno šveitiklio gamybai, slepiasi jūsų virtuvės spintelėje? Nereikės galvoti, kur ieškoti neaiškaus pavadinimo ingredientų ir spręsti dilemą, ar pastarieji verti savo kainos. Naminiai šveitikliai atlieka analogišką funkciją kaip ir įsigyti kosmetikos parduotuvėje: pašalina negyvos odos ląsteles, stimuliuoja kraujotaką, švelnina bei lygina odą, užtikriną geresnį kitų kūno priežiūros priemonių pasisavinimą. Tai idealus variantas taupiosioms: visada žinosite, kaip praktiškai panaudoti produktus su besibaigiančiu galiojimo terminu ar tuos, kurių taip ir nepavyko pritaikyti maisto gamyboje.

Naminių kūno šveitiklių gamyba - savotiška improvizacija renkantis komponentus pagal norus ir galimybes. Tereikia laikytis pagrindinės taisyklės: bent vienas iš komponentų turi turėti šveičiamųjų savybių (cukrus, druska, kavos tirščiai ir panašiai), kiti - valyti, drėkinti, minkštinti, maitinti odą.

Žemiau pateikiami keletas paprastų kūno šveitiklių receptų: visus produktus rasite savo spintelėje ar ir šaldytuve!

  • Stiklinė trintų braškių, pusė stiklinės avižinių dribsnių, du valgomieji šaukštai medaus.
  • Rudasis cukrus, sumaišytas su vaisių minkštimu (bananas, mangas, persikas - rinkitės tai, ką tuo metu turite). Šveitiklį galite praturtinti norimu eteriniu ar kosmetiniu aliejumi.
  • Pusė stiklinės rudojo cukraus, pusė stiklinės jūros druskos, šaukštas medaus, šaukštas kokosų (alyvuogių) aliejaus, šlakelis šviežiai spaustų citrinos sulčių.
  • Po du šaukštus jūros druskos, cinamono bei stambiai sumaltų juodųjų pipirų, pusė stiklinės turimo aliejaus.
  • Po keletą šauktų rudojo cukraus ir grietinės, pora šaukštų trintų aviečių.
  • Kavos tirščiai ir riebi grietinėlė, maišomi lygiomis dalimis.
  • 1 dalis citrinos sulčių, 2 dalys medaus, 3 dalys baltojo/rudojo cukraus (šį šveitiklį, norėdama, įsitikinti, ar nesate alergiška citrusiniams vaisiams, iš pradžių išbandykite ant nedidelio kūno ploto).
  • Kavos tirščiai, po arbatinį šaukštelį cukraus bei druskos, žiupsnelis cinamono, šaukštas turimo augalinio aliejaus (rekomenduojama sausos odos priežiūrai).
  • Vienodą kiekį avižinių dribsnių bei maltų ryžių maišykite su kefyru/natūraliu jogurtu, kol gausite kreminės konsistencijos produktą (tinka riebiai odai).
  • Avižiniai dribsniai ir kvietiniai miltai (abu komponentai užplikomi vandeniu), šlakelis šviežiai spaustų citrinos sulčių (rekomenduojama mišriai odai).
  • Smulkinti riešutai, pusė šaukšto medaus, šlakelis turimo aliejaus (tinka normalaus odos tipo priežiūrai).
  • Malti avižiniai dribsniai, tarkuotas agurkas (šveitiklį galima drąsiai naudoti ir turinčioms jautrią odą).
  • Kukurūzų miltai. Tik tiek, jokio gaminimo: tereikia atsidaryti pakelį ir šiuos kruopščiai įmasažuoti į drėgną kūną. 

Dabar jau žinote, kaip tiesiog virtuvėje galite rasti priemones gražiai kūno odai puoselėti. Tad pirmyn ir būkite gražios!

Straipsnį parengė Vytautė Babušytė pagal Moteruklubas.lt informaciją.

yra Kita
Priežastys kodėl Led lemputės yra ateitis