Natūralaus akmens apdaila - namuose įkurdinta gamtos tvirtybė ir patvarumas

Kuriant pastato vidaus ar išorės interjerą stengiamasi rinktis kokybiškas ir patvarias medžiagas. Pastatai neišvengiamai patiria nuolatinį išorės poveikį, kuris anksčiau ar vėliau šiek tiek pakeičia pirminę gaminio išvaizdą. O juk visada norisi, kad pirmasis estetiškai beveik tobulas vaizdas išliktų kuo ilgiau. Tad ieškantiesiems kuo patvaresnės apdailos medžiagos specialistai rekomenduoja natūralų akmenį. Tai itin funkcionali apdailos medžiaga: tvirta, atspari žalingam aplinkos poveikiui ir, be abejo, natūrali. Visame pasaulyje galima atrasti daugybę pastatų, kuriuos statant naudotas natūralus akmuo. Jie maloniai stebina per kelis dešimtmečius ar net šimtmečius nepakitusia puikia išvaizda.

Ilgametė smiltainio naudojimo statyboje tradicija

Bendrovė „Akmens apdaila“ jau penktus metus Lietuvos rinkai siūlo natūralaus apdoroto ar neapdoroto akmens gaminius iš Rusijos, Ukrainos bei Kazachstano. Natūralus akmuo stebina daugialypiu pritaikymu, juo gali būti dekoruojamos sienos, cokoliai, tvoros, laiptai, eksterjero takeliai, patalpų viduje kuriama sienų, grindų, židinių apdaila.
 
Visame pasaulyje žinomo ir aštuntuoju pasaulio stebuklu vadinamo Indijos Tadžmahalo visas išorės fasadas yra iš smiltainio, išskyrus marmurinį kupolą. Prieš daugybę metų pastatytas ir kultūros paminklu tapęs statinys išlaikė puikias tiek konstrukcines, tiek estetines ypatybes. Tai puikus įrodymas, kad smiltainis yra itin patikima statybinė medžiaga.
 
Pagrindinis bendrovės „Akmens apdaila“ siūlomas akmuo – smiltainis. Žinoma, klientui pageidaujant galima užsakyti bet kokios kitos rūšies akmens. Smiltainis – tai nuosėdinės kilmės uoliena, sudaryta iš smėlio grūdelių dydžio mineralų ar kitų uolienų nuolaužų, surištų įvairių medžiagų. Smiltainio spalva priklauso nuo jo mineralinės sudėties, labiausiai paplitę – rudi, gelsvi ir balsvi atspalviai. Statybų rinkoje naudojama smiltainio rūšis išsiskiria mechaniniu atsparumu, tačiau lengvai apdorojama.

Natūralus akmuo – protingas pasirinkimas kiemo grindiniams

Kiemo grindiniui ne be reikalo rekomenduojama rinktis tvirtą natūralų akmenį. Pavyzdžiui, betoninius grindinius reikia nuolat prižiūrėti, o natūraliu akmeniu grįsti takeliai žavesio nepraras, jei bus prižiūrimi ir ne itin kruopščiai. Net priešingai – natūralus akmuo, pasidengęs natūraliomis samanomis, kiemui ar sodui suteiks ypatingą efektą. Kiemas – tai natūralios gamtos kampelis, tad kuriant jį verta stengtis, kad kiekvienas elementas tą natūralumą išlaikytų.
 
Akmuo labai dekoratyvus, nerasite dviejų vienodo rašto. Kiekvienas yra individualus, sukurtas gamtos, taigi kad ir kur jis būtų pritaikomas, visada objektui suteiks išskirtinumo ir šiokio tokio žaismingumo. Juk daug labiau akį traukia įvairiais raštais išmargintas paviršius nei sterilus vienspalvis.

Tiesiogiai iš karjerų perkama produkcija

Natūralus akmuo tiekiamas iš Rusijos karjerų. Bendrovė „Akmens apdaila“ su šioje šalyje esančių karjerų savininkais bendradarbiauja jau daugiau nei penkerius metus. Sėkmingą bendradarbiavimą lemia tiekėjo suinteresuotumas bei atsakingas požiūris į savo siūlomą produkciją. Tai leidžia klientui pasiūlyti ne tik aukščiausios kokybės gaminius, bet ir konkurencingą jų kainą.

Griežta forma ir išlaikytas paviršiaus natūralumas

Bendrovės „Akmens apdaila“ siūlomas neapdorotas smiltainis gali būti nuo 1,5 cm iki 8 cm storio. Pjautas smiltainis dėl specialios apdorojimo technologijos (pjautos tik viena ar dvi briaunos) išlaiko savo natūralumą. Pastarasis naudojamas tiek vidaus, tiek išorės apdailai. Smiltainio trinkelės, norint išgauti reikiamą formą, pjaunamos iš visų keturių kraštų, tačiau medžiagos paviršius vis tiek išlaiko natūralų akmens paviršių. Populiariausi rudi ir žalsvi atspalviai, puikiai įsiliejantys į kuriamą kiemo ar sodo interjerą. Taip pat pardavėjas gali pasiūlyti smiltainio trinkeles gludintais kampais, kurių paviršius daug lygesnis, tačiau ir ši medžiaga išlaiko svarbiausias natūralaus akmens ypatybes, tokias kaip patvarumas ir tvirtumas. Smiltainis gali būti pjaunamas ir itin plonomis juostelėmis, jas sudėjus susidaro mozaikos vaizdas. Visa tai padeda sukurti įdomesnius sprendimus, suteikiančius kiemui nepamirštamo išskirtinumo.
 
Kitas akmens apdirbimo būdas – skaldymas, atliekamas specialiu presu. Akmens gaminiai virsta įvairių matmenų trinkelėmis, įvairiai pritaikomomis pastatų interjere ir eksterjere. Itin dažnai jos naudojamos židiniams, tvoroms, kolonoms mūryti, vidaus ir lauko aikštelėms grįsti.

Neapdirbto akmens žavesys

Kaip dekoratyvinis ar konstrukcinis elementas akmuo gali būti naudojamas ir neapdirbtas. Juk tokiu būdu dar labiau išryškėja akmens natūralumas. Akmens karjeruose išgaunamos įvairaus storio akmens plokštės rūšiuojamos pagal spalvą ir storį, taigi klientas gali rinktis nuo švelnių baltai rudų ar gelsvai rudų atspalvių iki daug labiau akį traukiančių raudonų ar natūralių žalsvai pilkų. Skirtingų rūšių akmens (tai priklauso nuo jo sudėtyje esančių mineralų) ir paviršiaus nelygumas yra skirtingas, ne visi akmenys skyla lygiomis plokštumomis. Pardavėjai gali pasiūlyti ir neįprastų gamtinio akmens gaminių, pavyzdžiui, gelsvai rudą akmenį su medžio rievių imitacija.
 
Tvenkiniams ir kraštovaizdžiui apipavidalinti klientams siūlomi ir dideli rieduliai. Jais galima sukurti išskirtinį kiemo ar sodo vaizdą ir sustiprinti natūralaus gamtos prieglobsčio efektą.

Įvairios paskirties statinių apdailai tinkantis gaminys

Penktus metus savo veiklą Lietuvos rinkoje plėtojanti įmonė „Akmens apdaila“ gali didžiuotis, kad jos siūloma produkcija papuoštas ne vieno individualaus namo, kaimo turizmo sodybos, restorano, žirgyno, pirčių komplekso interjeras ar eksterjeras. Bene didžiausias įmonės įvykdytas projektas – įspūdingo dydžio vila, kurioje akmuo naudotas takų, automobilių vidaus kelių dangai, tvoroms, cokoliams, kaminams, pirtims ir pačiam pastato vidaus interjerui. Įrenginėjant vilą itin didelis dėmesys buvo teikiamas natūralumui, siekiant pastatą sulieti su vietine gamta, taigi natūralaus akmens gaminiai tapo nepamainoma statybine medžiaga. Pastebima, kad natūralias medžiagas vis dažniau naudoja architektai visame pasaulyje. Atrandama vis naujų akmens pritaikymo būdų ir pristatomi nauji sprendimai, leidžiantys visapusiškai patenkinti klientų poreikius – nuo kiekviename žingsnyje natūralumu pulsuojančio įspūdžio iki subtilaus modernumo ir gamtos akmens natūralumo derinio.
yra Kita
„Narbuto“ įmonių grupės pajamos praėjusiais metais augo trečdaliu