Natūralus fasado žaismingumas

Be abejo, pastato fasadas pirmiausia krinta į akis aplinkiniams. Tad natūralu, kad šiandien užsakovai ieško vis naujų, dar niekada nematytų ir nenuobodžių fasado apdailos sprendimų. Prioritetai, be abejo, teikiami kokybei ir ilgaamžiškumui – juk pigiomis medžiagomis apipavidalintas objektas greitai praras savo estetinį vaizdą ir išskirtinumą. Kaip vienas iš populiariausių fasado apdailos elementų dažnai išskiriamos plytos. Tačiau ne paprastos baltos, raudonos ar gelsvos, o akį traukiančios paviršiaus faktūra, raštais, spalva ar neįprastu išdėstymu.

Gausesnis apdailos plytų asortimentas

Bendrovė „Ribenos prekyba“, užsiimanti didmenine ir mažmenine prekyba statybinėmis medžiagomis, klientams pristato naują produktą – „Engels“ klinkerines plytas (Olandija). Šios apdailos fasadinės plytos, skirtos individualiems namams, papildo jau esamą gausų „Ribenos prekybos“ apdailos plytų asortimentą. Naują gamintoją pristatyti buvo nuspręsta siekiant suteikti didesnį pasirinkimą ir visiškai patenkinti klientų poreikius, kad atėję jie tikrai rastų būtent tai, ko ieško. Bendrovės „Engels“ gaminiai pasirinkti dėl gerai žinomos kokybės ir patirties šioje srityje.

Viskas, ko reikia namui statyti

UAB „Ribenos prekyba“ savo klientams gali pasiūlyti visas statybines medžiagas, kurių reikia išorės fasadui nuo pamatų iki stogo, t. y. stogo čerpes ir dangas bei daugybę skirtingų fasado apdailos medžiagų. Bendrovė, be pristatomų „Engels“ apdailos plytų, taip pat prekiauja Estijos, Lenkijos, Vokietijos, Belgijos gamintojų plytomis. Didelė gamintojų įvairovė leidžia pasiūlyti skirtingų kainų lygių produkciją, pradedant paprastesnėmis ir pigesnėmis, baigiant brangesnėmis, bet tikrai išskirtinėmis plytomis. Greitas reagavimas į rinkos pokyčius ir joje pasirodančias naujoves, bendradarbiavimas su patikimais ir Europoje gerai žinomais gamintojais bei kvalifikuotų darbuotojų kolektyvas padėjo užsitikrinti tvirtas pozicijas statybinių medžiagų pardavimo rinkoje. Įmonė – „Verslo žinių“ rengiamo konkurso „Gazelė“ dalyvė, pripažinta viena iš sparčiausiai augančių Lietuvoje.

„Engels“ − pasaulyje atpažįstamas gamintojas

Net keturi molio karjerai ir dvi gamyklos Olandijoje leidžia gamintojui išvystyti itin didelius pajėgumus (130 mln. plytų per metus) bei užtikrinti labai greitus pristatymo terminus. „Engels“ produkcija eksportuojama į daugybę Europos ir Rytų šalių, kur dėl aukštos kokybės iš išskirtinai didelio asortimento lengvai atranda savo nišą rinkoje.

Iš natūralaus molio gaminamas produktas

Olandų bendrovės „Engels“ gaminamų plytų išskirtinumas – ekologiškumas, t. y. plytos gaminamos be cheminių priemaišų ar pigmentų iš natūralaus molio. Įmonei priklauso keturi molio telkiniai šalies pietuose, o tai padeda užtikrinti aukščiausios rūšies medžiagų naudojimą ir didelį spalvų pasirinkimą. Plytų kokybės kontrolė vykdoma atliekant nuolatinius žaliavos ir pagamintos produkcijos bandymus bei testus. Išskirtinė produktų spalva išgaunama plytas išdegant aukštoje temperatūroje, o ekologiška gamybos technologija užtikrina didesnį atsparumą aplinkos ir mechaniniam poveikiui.

Produkcijos išskirtinumą rodo ir kiekvienai plytai suteikiamas vardas, pavyzdžiui, „Baltijos gintaras“ (Baltic Amber), „Kašmyras“ (Kashmire) ar „Taiga“ (Taiga). Pavadinimai suteikiami siekiant pabrėžti išskirtinę plytų spalvą ar charakterį arba tiesiog atspindint tam tikro regiono, krašto, kraštovaizdžio ypatumus.

Specialios gamybos technologijos

Speciali gamybos technologija leidžia pasiūlyti netikėtus paviršiaus raštus, spalvinius variantus. Kiekviena plyta yra skirtinga, tarytum būtų pagaminta rankiniu būdu. Viena iš paviršiaus spalvos sukūrimo technologijų – krosnyje sustabdomas deguonies degimas. Iš anksto tam tikru būdu sudėliojus plytas vieną ant kitos ir krosnyje tam tikru momentu sustabdžius deguonies degimą sukuriami paviršiaus spalvų raštai. Plytos dalis, kuri buvo uždengta, išlaiko tą pačią spalvą, o vieta, kur paviršius buvo neuždengtas, įgauna tam tikrą tamsintą atspalvį, tarytum ji būtų sendinta ar apdegusi.

Taip pat siekiant sukurti grublėtą, sendintą paviršių, naudojamas daugiau kaip 20 skirtingų spalvų smėlis.

Gamintojas itin didelį dėmesį teikia pačiam gamybos procesui. Prieš siunčiant molį gaminti, keli skirtingi jo sluoksniai kruopščiai sumaišomi, siekiant užtikrinti masės vientisumą. Tai padeda užtikrinti, kad net skirtingų partijų plytos išlaikys tą patį atspalvį.

Asortimentas, iš kurio neįmanoma neišsirinkti

„Ribenos prekyba“ klientams gali pasiūlyti net 300 skirtingų apdailos plytų asortimentą, pradedant itin šviesiomis, vos ne baltomis, ir baigiant tamsiai pilkomis, beveik juodomis plytomis. Taigi gamintojas, maišydamas skirtingų atspalvių molį ir pasitelkęs specialias gamybos technikas, gali pasiūlyti išskirtinai didelį pasirinkimą, kuriame nerasti sau tinkamų tikrai sudėtinga. Gaminių spalvų paletė išsiskiria tuo, kad tik šio gamintojo produkcijoje randami tam tikri atspalviai, taip pat specialiu užsakovo pageidavimu bendrovė „Engels“ gali pagaminti konkrečios spalvos ir atspalvio plytas ir sukurti visiškai naują plytų atspalvį.

Fasado apdailos individualumas

Klientai gali rinktis lygaus arba grublėto paviršiaus apdailos fasadines plytas. Šio tipo plytos gaminamos paruošto molio gabalą voliojant smėlyje, taigi paviršiaus reljefiškumas nenuspėjamas ir kiekvieną kartą vis kitoks. Taip net nuobodus gamybos darbas paverčiamas kūrybos procesu, kai kiekvienas gaminys nustebina ne tik klientus, bet net ir patį kūrėją.

Fasado apdaila klientas gali sukurti tam tikro regiono ar laikotarpio stilių, pavyzdžiui, paprasčiausiomis plytomis sukurti senovinio namelio įvaizdį. Net dviejų vienodomis plytomis apmūrytų namų fasadai gali atrodyti visai kitokie, pasirinkus skirtingas mūro mišinio spalvas ir sukuriant kontrastą tarp šviesaus elemento ir tamsaus mišinio ar prislopinant spalvą, o nenuspėjamas plytų margumas visada išlaikys individualumo pojūtį.

Klinkerinių plytų mūrijimo subtilumai

Kaip svarbų klinkerinių plytų ypatumą specialistai pabrėžia jų margumą, todėl jas visada patartina mūryti iš trijų ar keturių skirtingų padėklų, taip išvengiant plytų spalvų neatitikimų ir sukuriant natūralų žaismingumą. Taip pat mūrijant reikia nepamiršti tarp izoliacinės medžiagos ir klinkerinių plytų mūro sienos palikti 30–40 mm tarpą vėdintis, kad fasadas būtų sveikas ir sausas.

yra Kita
Kuo žavi keramika?