Naujasis „Electrolux“ siurblys sulaiko 99,95 proc. susiurbtų dulkių

Lietuvoje jau galima įsigyti buitinės technikos gamintojo „Electrolux“ siurblį, kuris nuo dulkių išvalo ne tik grindis, bet ir patalpos orą. Kaip rodo Pasaulio sveikatos organizacijos tyrimai, švarus vidaus patalpų oras yra ypač svarbus sveikatai, kadangi dauguma žmonių beveik 90 proc. paros laiko praleidžia darbo ar namų patalpose.
 
„Europos šalyse jau imta rūpintis tuo, kad vidaus patalpų oras yra dvigubai labiau užterštas nei aplinkos oras. Susirūpinimą kelia tai, kad nešvarus patalpų oras skatina astmos ir alerginių ligų atsiradimą“, - teigia UAB „Electrolux” generalinis direktorius Saulius Olencevičius.
 
Pasak S. Olencevičiaus, siurblio kokybę visų pirma lemia dulkių filtro efektyvumas. Dauguma siurblių pakankamai gerai susiurbia dulkes nuo grindų, tačiau per įvairius nesandarius plyšius grąžina jas atgal į patalpos orą, todėl jo užterštumas po kambarių valymo nesumažėja.
 
Naujasis siurblys „Oxy3system” turi unikalią rinkoje dvigubą filtrų „HEPA“ sistemą: vienas filtras yra įmontuotas priešais siurblio variklį, kitas – už jo, taip sumažinant riziką, kad dulkių dalelės gali būti išpūstos atgal į patalpos orą. Dulkių visiškai nepraleidžia ir hermetiška filtrų sistemos įranga. Tyrimais patvirtinta, kad 99,95 proc. šio „Electrolux“ siurblio išpučiamo oro yra neužterštas dulkėmis.
 
Patalpų oro valymą užtikrina ir kiti siurblio „Oxy3system” patobulinimai. Siurblio išvalytas oras į patalpą išpučiamas pro siurblio šonuose įmontuotas angas. Siurblio antgalis automatiškai prisitaiko prie siurbiamo paviršiaus – kietos ar kiliminės dangos, kai iki šiol vartotojams antgalį tekdavo reguliuoti rankomis.
 
Motorizuotas siurblio antgalio šepetys sukiojasi į visas puses, todėl juo galima išsiurbti ir sunkiai pasiekiamas namų kerteles. Be to, siurblio antgalyje siurbimo angos yra įmontuotos ne tik priekyje, bet ir jo šonuose, todėl dulkės susiurbiamos iš visų pusių, kai įprastų siurblių antgalis pasižymi siurbiamąja galia tik iš priekio. Siurblio galingumą galima reguliuoti mygtukais, įmontuotais ant siurbimo žarnos rankenos.
 
Siurblys „Oxy3system” pasižymi ir tuo, kad ypač lengva keisti senus dulkių filtrus. Šį procesą palengvina elektroniniai filtro užterštumo indikatoriai, aiškiai pranešantys, kada filtrą reikia keisti.

Buitinės technikos gamintoja „Electrolux” taip pat valdo „AEG-Electrolux“ ir „Zanussi“ prekės ženklus.
yra Kita
Naujasis „3XN architects“ architektų projektas „LM ”