Nuo plastikinių langų iki ventiliuojamųjų fasadų

UAB „Aveplast“ statybinių atitvarų srityje dirba nuo 1995 metų. Pradėję veiklą nuo plastikinių langų gamybos, šiandien gamina, parduoda bei montuoja plastikinius, aliumininius, medinius langus ir duris, žiemos sodus bei stiklo fasadus. Siekdama visapusiškai aptarnauti klientus, įmonė siūlo didelę vidaus ir laukujų durų paletę, įvairias palanges, apsaugines žaliuzes, tinklelius nuo vabzdžių ir kitus langų bei durų priedus.

„Aveplast“ taiko lanksčią nuolaidų sistemą, todėl pageidaujamus produktus galima įsigyti patraukliomis kainomis, ypač tuomet, kai įsigyjama įvairių prekių ir paslaugų. Įmonės specialistų konsultacijos gali ne tik sumažinti planuotas išlaidas, bet ir sutaupyti vis labiau brangstantį Jūsų laiką!

Plastikiniai langai

Pirmaisiais gyvavimo metais UAB „Aveplast“ gamino plastikinius langus ir duris, kurių kokybe nenusivylė nei saulėtosios Ispanijos, nei atšiauriojo Novosibirsko gyventojai, todėl jie žymimi originaliu firmosprekės ženklu – „Tiks“.

Šis prekių ženklas žymi įmonės produkto kokybę ir suteikia pirkėjui teisę į garantinį aptarnavimą ir priežiūrą pasibaigus garantijos laikui, taip pat garantuoja nuolaidas kitoms „Aveplast“ siūlomoms prekėms.

Šiandien „Aveplast“ – viena didžiausių Lietuvos langų gamybos įmonių, ir bene pirmoji, Lietuvoje įdiegusi skaitmeninį langų gamybos procesų valdymą, todėl langai gaminami dar kokybiškiau, greičiau ir pigiau. „Tiks“ plastikiniai langai ir durys gaminami iš vokiškų „Trocal“ sistemos profilių, pasaulinėje langų rinkoje laikomų kokybės etalonu. Įmonė neatsilieka nuo Vakarų Europos langų rinkose vykstančių permainų, kurias sąlygoja griežtėjančios termoizoliacinės normos. Jau dabar langų gamybai „Aveplast“ naudoja PVC (polivinilchlorido plastiko) profilius, kurie 20proc. platesni už daugumą kitų, naudojamų Lietuvoje, ir kuriems būdingos geresnės termoizoliacinės ypatybės. Platūs – 70 mm – rėmai, originalios formos stiklajuostės, estetiškos pilkos sandarinimo tarpinės – išskirtiniai „Tiks“ langų požymiai.

Norintieji „Tiks“ langus gali užsisakyti su originalia savaiminės ventiliacijos kontrolės sistema „Comfolip“. Sandarių langų ir patalpų ventiliacijos svarba jau seniai įvertinta ne tik Vakaruose, bet ir Lietuvoje. Slogus patalpų mikroklimatas anaiptol ne plastikinių langų „nuopelnas“. Visų rūšių šiuolaikiniai langai, tiek mediniai, aliumininiai ar plastikiniai – iki 100 kartų sandaresni nei senieji, kurie tikrai nebūdavo sandarūs. Rinkdamiesi naujus langus, apgalvokite, kokius ventiliacijos priedus ar sistemas tikslinga įrengti. „Tiks“ langai su „Comfolip“ sistema dar nekalba, bet jau kvėpuoja!

Šiuolaikiški langai neįsivaizduojami be kokybiško įstiklinimo, todėl Kaune įsikūrusi įmonė siūlo visus įmanomus įstiklinimo būdus: pradedant termoizoliaciniu ir baigiant neperšaunamu. „Aveplast“ naudoja stiklo pramonės lyderio, anglų koncerno „Pilkington“ stiklo paketus. Ši kompanija jau daugelį metų gamina „Tiks“ langų stiklo paketus, kurie dabar jau gali ir patys „nusiprausti“. Tai pirmasis pasaulyje savaime nusivalantis stiklas. Jis išnaudoja gamtinius procesus ir suteikia galimybę išvengti varginančio, kartais pavojingo, o dažnai – brangaus stiklų valymo proceso. Skaidrus bespalvis stiklas padengtas ypatinga danga, atliekančia dvi funkcijas: ji skaido teršalus ir pašalina nešvarumus. Dienos šviesoje ši danga reaguoja su ultravioletiniais spinduliais, skaidydama organinius teršalus. Taip išnaudojamas fotokatalizės procesas. Vėliau stiklą pradeda veikti vanduo. Stiklas – hidrofilinis,todėl vanduo jo paviršiumi nuteka ne lašais, o lygia srove. „Pilkington Activ“ – neseniai dar buvusi fantastika, dabar jau turi realią kainą ir, beje, ganėtinai patrauklią!

Langų funkcionalumą lemia furnitūra, todėl „Tiks“ langams naudojami preciziškai tikslūs, ypač tvirti nepriekaištingos išvaizdos vokiški „Siegenija“ apkaustai. Siūlomi keturi apkaustų sustiprinimo lygiai garantuos patikimą būsto apsaugą.

Plastikinės durys

„Aveplast“ durys „Tiks“ išsiskiria ne tik savo išvaizda, bet ir puikiai saugo būstą nuo šalčio, nes, kaip ir langai, yra gaminamos iš 70 mm pločio profilių. Novatoriški techniniai sprendimai atskleidžia naujas durų konstravimo galimybių ribas. Savitos profilių sistemos linijos siūloma spalvų gama patenkina įvairiausius estetinio pageidavimus.

„Tiks“ durų rėmai sustiprinami plieno ir aliuminio armatūra. Jų funkcionalumą užtikrina patikimiausių Europos firmų spynos ir specialios konstrukcijos lankstai. Durims stiklinti siūlomi ne tik stiklo paketai su įvairiausių spalvų ir raštų stiklu, bet ir stiklo paketai su sustiprintu – apsaugotu nuo įsilaužimo arba net šūviams atspariu „Pilkington“ stiklu. Taip pat galima pasirinkti nemažai dekoratyvinių užpildų („filingų“), kurie gali būti aklini arba įstiklinti stiklo paketais su tonuotu, atspindinčiu, gaubtu stiklu ar vitražu.

Aliumininės konstrukcijos

Aliuminis – medžiaga, kurios unikalios ypatybės išnaudojamos kuriant šiuolaikinę architektūrą. Ateities statybų neįmanoma įsivaizduoti be aliumininių konstrukcijų, todėl esamos sistemos nuolat tobulinamos ir kartu kuriamos naujos.

„Aveplast“ aliuminines konstrukcijas gamina nuo 1997 metų. Fasado sistemų, žiemos sodų, langų ir durų gamybai naudojamos belgų firmos„Reynaers“ sisteminės medžiagos, atitinkančios aukščiausius techninius ir estetinius nūdienos reikalavimus. Įmonės specialistų patirtis, ilgametis bendradarbiavimas su belgų kolegomis bei turimos techninės priemonės užtikrina, kad visi patikėto įgyvendinti projekto architektūriniai sprendimai bus atlikti tinkamiausiu būdu kaip pavyzdį galima nurodyti „Lietuvos draudimo“, „Volkswagen – Autojuta“ automobilių salono, „BMS Megapolio“ ir kitus pastatus). Aliumininėms konstrukcijoms įstiklinti siūlomos įvairiausios stiklo rūšys.

Durys „Porta“

Nuo šių metų „Aveplast“ produktų skalę papildė „Porta“ vidaus ir lauko durys, gaminamos vienoje didžiausių Rytų Europos durų gamykloje „Porta KMI“ (Lenkija). Įmonė „Aveplast“ yra oficialusdurų gamintojo atstovas Lietuvoje, prekiaujantis šios firmos durimis, skirtomis tiek individualios, tiek ir visuomeninės ar pramoninės paskirties objektams.

Iš nuolat papildomos „Porta“ linijos galima pasirinkti įvairių dydžių, modelių ir spalvų duris: skydines dažytas, laminuotas arba natūralia mediena faneruotas vidaus duris, natūralios medienos dažytas lauko duris, paprastas ir sustiprintas laiptinių duris.

Klientams, turintiems specifinių pageidavimų, siūlomos didesnio atsparumo trinčiai, triukšmą slopinančios, priešgaisrinės bei plieninės durys. Kartu su durimis galima pasirinkti reikiamos spalvos apvadus, patikusios spalvos rankenas ar kitus durų aksesuarus. Durų montavimo darbus „Aveplast“ klientai gali užsakyti visose firmos atstovybėse ir prekybos partnerių prekybos salonuose.

Ventiliuojamieji fasadai

Šiuolaikinių pastatų statybos tempai didėja, todėl statyboje vis dažniau naudojamos technologijos, įgalinančios darbus vykdyti greitai, efektyviai ir bet kuriuo metų laiku. UAB „Aveplast“ siūlo modernų ventiliuojamųjų fasadų įrengimo būdą, naudojant natūralaus akmens plokštes, akmens masės plyteles.

Ventiliuojamasis fasadas susideda iš atraminės sienos (mūrinės, gelžbetoninės, monolitinio betono, keraminių plytų ar net karkasinės), aliumininio karkaso, ant kurio vėliau įrengiama paviršiaus apdaila, šiltinamojo sluoksnio – termoizoliacijos (tam gali būti naudojama minkšta „Paroc“, „Isover“ arba „Rockwool“ mineralinė vata), vėją izoliuojančio sluoksnio (kieta 1,2–3,0 cm termoizoliacija). „Tiks“ ventiliuojamųjų fasadų karkasas susideda tik iš aliuminio bei nerūdijančio plieno elementų, todėl yra ypatingai ilgaamžis.

Apdailos plokštės tvirtinamos ant atitraukto nuo pastato karkaso specialiais nematomais arba matomais laikikliais. Atskirais atvejais (dažniausiai – esant nedideliam pastato aukščiui) apdailos plokštės prie karkaso gali būti klijuojamos specialiais klijais. Išorinės plokštės saugo sieną nuo atmosferos poveikio – lietaus bei sniego, tai ypač svarbu renovuojant senus pastatus, nes taip mažinama senosios sienos drėgmė. Aukštos kokybės, geros estetinės išvaizdos plokštės padidina pastato vertę ir suteikia statiniui išskirtinį akcentą.

Sienoms apšiltinti gali būti naudojamos reikiamo storio termoizoliacinės medžiagos. Papildoma šilumos izoliacija atnaujinant fasadą ilgina senosios sienos tarnavimo laiką.

Ventiliuojama siena neleidžia vasaros metu į pastatą prasiskverbti karščiui, o patalpų temperatūra išlieka komfortiška. Žiemą fasado apdailos plokštės saugo nuo vėjo ir šalčio, o oro tarpas, esantis už išorės apdailos, tampa papildomu šilumos izoliaciniu sluoksniu. Ventiliuojamasis fasadas įgalina pašalinti perteklinę difuzinę drėgmę iš patalpos ir kartu pagerina patalpų mikroklimatą.

Drąsiai galima teigti, kad „Tiks“ ventiliuojamųjų fasadų sistemos patenkina griežčiausius ilgaamžiškumo, termoizoliacinius bei estetinius reikalavimus.

Alternatyvios fasadų apdailos plokštės – „HPL“ dangos

Fasadų apdailai gali būti naudojamos specialios fasadinės laminuotos plokštės – „HPL“ (aukšto slėgio laminatas) dangos, dažniausiai montuojamos ant cinkuoto laikančiojo karkaso. Tai sparčiai populiarėjantis, nors neilgaamžis, fasadų apdailos būdas.

Fasadiniai laminatai – medžio drožlės arba popieriaus lakštai, impregnuoti įvairiais tirpalais bei dervomis ir supresuoti aukštame slėgyje (paviršius padengtas specialiais laminatais, atspariais UV spinduliams, mechaniniams bei atmosferiniams poveikiams).

Laminuotos plokštės prie karkaso gali būti kniedijamos, klijuojamos ar tvirtinamos mechaniniu būdu iš vidinės plokščių pusės. Plokščių dydžiai ir spalvų gama gali būti įvairūs, todėl atsiranda daug erdvės architektūrinei raiškai.

Laminuotų fasadų populiarumą Lietuvoje sąlygoja santykinai nedidelė joms įrengti reikalingų medžiagų kaina.

Planuojama gaminti Lietuvoje

Sudedamųjų ventiliuojamojo fasado elementų gamyba gana sudėtinga, todėl dalis jų importuojama iš užsienio. UAB „Aveplast“ siekia šią spragą užpildyti. Jau šiais metais planuojama sukurti savitą, lietuvišką ventiliuojamųjų fasadų sistemą. Šio produkto kaina turėtų būti priimtinesnė platesniam vartotojų ratui (apie tai informuosime papildomai).

yra Kita
Nuo paprastos vitrinos iki sudėtingų formų konstrukcijų