Oro kondicionieriai – nepamainomas sprendimas biure ir namuose

Šylant orams vis daugiau įmonių ir namuose gyvenančių šeimų ima svarstyti apie patalpas vėsinančio kondicionieriaus įsigyjimą. Tam, kad darbas vyktų produktyviai, o namuose būtų užtikrinama tinkama oro temperatūra – vienas populiariausių ir palankiausių sprendimų – oro kondicionieriaus įsigyjimas. Tačiau į ką derėtų atsižvelgti, renkantis šį įrenginį ir kokių tipų kondicionieriai gali būti?

Pirmiausia, reikia nustatyti, kokio galingumo oro kondicionieriaus jūsų namams ar biurui reikės. Tai gali padėti atlikti specialistai, dirbantys šių įrenginių pardavimo vietose. Nusprendžiant, kokio galingumo kondicionieriaus reikės, yra atsižvelgiama į patalpos plotą, aukštį, sienų izoliaciją, langų plotį ir kitus faktorius. Vienas populiariausių pasirinkimų – sieniniai oro kondicionieriai. Jie yra skirstomi į butinius ir komercinius. Buitiniai kondicionieriai yra montuojami namų svetainėse ar miegamojo kambariuose. Jų galia paprastai yra pritaikyta dažniausiai pasirenkamų butų plotuose, kurie siekia nuo 20 iki 40 kvadratinių metrų. Buitiniai sieniniai oro kondicionieriai jau daugelį metų lyderiauja pardavimuose, o skirtingi gamintojai siūlo itin platų jų asortimentą. Kasmet yra gerinamos kondicionierių techninės bei eksploatacinės savybės. Dera paminėti, jog skirtingų gamintojų gaminami kondicionieriai yra parduodami skirtingomis kainomis. Niekam ne paslaptis, jog žinomiausių pasaulyje prekės ženklų gaminiai gali kainuoti brangiau, tačiau jei mažiau žinomo gamintojo siūlomų kondicionierių charakteristika ir savybės visiškai atitinka lyderiaujančių prekės ženklų gaminius, galite rinktis pigesnį įrenginio variantą, nes įsigytas gaminys veiks taip pat tiksliai.

Komerciniai sieniniai kondicionieriai dažniausiai yra montuojami komercinio tipo patalpose kaip biurai, viešbučiai, kavinės, restoranai, įvairios parduotuvės ir pan. Kondicionieriai puikia dera prie interjero, yra kompaktiški ir galingi. Tokius įrenginius galima montuoti bet kokioje patalpoje. Oro kondicionieriai atlieka ne tik patalpų vėsinimo funkciją. Jie gali turėti patalpų džiovinimo, drėkinimo funkcijas, taip pat gali nukenksminti virusus, bakterijas ar net neutralizuoti tabako dūmų kvapą.

Sieniniai oro kondicionieriai dažniausiai yra montuojami maždaug 15 – 20cm atstumu nuo lubų, ne žemiau negu 1,5m aukštyje. Taip pat prekyboje galima įsigyti į lubas montuojamus kondicionierius. Jų kaina dažnai yra didesnė negu montuojamų sienoje, tačiau tinkamai juos sumontavus, patalpoje matosi tik grotelės. Vis dėlto, jeigu norite montuoti tokio tipo kondicionierių, lubose turi būti maždaug 20 – 30cm tarpas.

Jeigu jūsų namuose yra daug stiklinių sienų ar palėpė, tuomet rekomenduojami oro kondicionieriai, kuriuos galima pastatyti arba pakabinti. Jeigu norite kondicionieriaus, kuris būtų plika akimi nepastebimas, yra galimybė sumontuoti ortakinį oro kondicionierių, kuris yra tiesiog paslepiamas sandėliuke, lubose, o nuvedamų ortakių dėka yra kondicionuojamos jums reikalingos patalpos. Tokių kondicionierių montavimui galite sumokėti pakankamai didelę pinigų sumą, tačiau džiaugsitės nematomai vėdinamomis patalpomis.

Sieniniai oro kondicionieriai yra ekonomiški, turintys energijos taupymo režimus. Taip pat galite pasirinkti norimą jų dizainą bei spalvą. Žaismingi, puošti įvairiais paveikslėliais kondicionieriai gali tapti puikiu namų interjero akcentu, o papildomo patogumo suteikia tai, jog tokio kondicionieriaus funkcijas galima reguliuoti nuotolinio valdymo pulteliu. Nusprendus, kokio tipo ir galingumo oro kondicionieriaus reikės, specialistai apskaičiuoja darbų sąmatą ir sutarus patogų laiką, imasi kondicionieriaus montavimo darbų.

yra Kita
Elektrinių vartų pulteliai – keli įdomūs faktai