Pagal naująjį daugiabučių modernizavimo modelį – jau stovi pastoliai

Šalyje pradėti konkretūs darbai pagal naująjį daugiabučių namų modernizavimo programos modelį – prie trijų Ignalinos savivaldybės atrinktų renovuoti namų jau stovi pastoliai.

„Džiaugiuosi, kad ir kitos savivaldybės lipa Ignalinai ant kulnų“, – sako aplinkos viceministrė Daiva Matonienė. Ji šiuos namus Ignalinoje rytoj apžiūrės kartu su Ministru Pirmininku Algirdu Butkevičiumi.

Ignalinoje renovacijos procesas vyksta itin sparčiai. Čia jau išduoti statybos leidimai trims daugiabučiams atnaujinti ir atrinkti rangovai net 33 namams renovuoti.

„Šalyje daugiabučių modernizavimas įgauna tokį pagreitį, kokį ir esame užsibrėžę. Per palyginti labai trumpą laiką jau beveik 50 savivaldybių, dalyvaujančių daugiabučių energinio efektyvumo didinimo programoje, sudarė sutartis renovacijos investicijų projektams rengti“, – sako Daiva Matonienė.

Naujasis daugiabučių namų modernizavimo programos modelis paremtas pirmiausia tuo, pasak Būsto energijos taupymo agentūros direktoriaus Valiaus Serbentos, kad savivaldybės atrenka atnaujintinus namus ir parengia jų renovacijos investicinius projektus. Gyventojams nereikės sukti galvos dėl projekto įgyvendinimo finansavimo – tuo rūpinsis savivaldybių paskirti energinio efektyvumo didinimo programos administratoriai. Jie taip pat bus atsakingi ir privalės prižiūrėti, kad renovacijos darbai būtų atliekami nustatytais terminais ir kokybiškai.

Renovacijos eigą stebime kasdien – nuolat bendradarbiaujame su savivaldybėmis, investicinių projektų vykdytojais, bankais. Itin džiugu, kad Ignalinoje jau prasidėjo konkretūs darbai. Tikiuosi, kad geras pavyzdys paskatins ir kitas savivaldybes pasiraitoti rankoves“, – pažymi aplinkos viceministrė.
yra Kita
Pagal MAD projektą Kinijoje statomas gyvenamasis masyvas