Panevėžio „Skydmedis“ įsitvirtina Norvegijoje

Panevėžio „Skydmedis“ pastaruoju metu daug geriau žinoma ne gimtinėje, o Skandinavijos šalyse. Šiaurinėse Europos valstybėse įsitvirtinę karkasinių ir skydinių medinių namų statytojai į šias šalis jau perkėlė pusę savo darbuotojų.

„Pastaruoju metu orientuojamės praktiškai vien į eksporto rinkas, dėl to taip sparčiai ir augame. Pačiu laiku įsitvirtinome Norvegijoje, joje dabar uždirbame didžiąją dalį įmonės pelno. Būtent eksportas mūsų įmonei yra tas raktas į sėkmę“, – sako „Skydmedis“ direktorius Giedrius Urbonas, skelbia "Verslo žinios".

Antrinė PST įmonė pasiekė 6,7 mln. Lt. apyvartą. Iš daugiau kaip pusšimčio „Skydmedyje“ dirbančių žmonių pusė beveik visą laiką praleidžia Skandinavijos šalyse, ten surenka namus. Kiti dirba Panevėžyje, gamybos srityje.

„Didžiausius pajėgumus stengiamės perkelti ten, kur rinka yra pati patraukliausia ir turtingiausia. Tiesiai šviesiai tariant, Skandinaviją renkamės dėl to, kad ten moka didžiausius pinigus. Jei būtų pelningesnių rinkų plėsti verslą, dairytumėmės jų. Šiuo metu Norvegijoje, Danijoje verslui sąlygos yra pačios palankiausios, tų šalių ekonomika auga, statybos vyksta“, – dėsto įmonės direktorius.

Ponas Urbonas teigia, kad konkuruoti su vietos statybininkais lietuviai gali dėl pigiau atliekamų darbų. Kokybė, anot jo, jau seniai nebesiskiria.
yra Kita
Panevėžio daugiabučio gyventojams vandenį šildys saulė