Pasinaudojus ES Struktūrinių fondų parama, UAB "Poliprojektas" sukūrė inovatyvų produktą - gaisro gesinimo sistemą, skirtą mažoms patalpoms

Gaisrinės saugos lyderė Lietuvoje - UAB “Poliprojektas”, 2013 m. liepos mėn. baigė įgyvendinti mokslinių tyrimų ir technologinės plėtros projektą „UAB "Poliprojektas" automatinės gaisro gesinimo sistemos, skirtos naudoti mažuose statiniuose, sukūrimas“ (VP2-1.3-ŪM-02-K-02-103) pagal VšĮ Lietuvos verslo paramos agentūros administruojamą priemonę „Intelektas LT“. Projekto tikslas - automatinės gaisro gesinimo sistemos, skirtos naudoti mažuose statiniuose, sukūrimas. Šiam tikslui pasiekti skirtos lėšos – 164.441 Lt (bendras projekto tinkamų išlaidų biudžetas – 351.921 Lt, neįskaitant PVM) iš Europos regioninės plėtros fondo ir Lietuvos Respublikos valstybės lėšų pagal Ekonomikos augimo veiksmų programos 1 prioriteto "Ūkio konkurencingumui ir ekonomikos augimui skirti moksliniai tyrimai ir technologinė plėtra" priemonę VP2-1.3-ŪM-02-K-02-103 "Intelektas Lt".

UAB „Poliprojektas“ dirba gaisrinės saugos statybos projektų ekspertavimo ir konsultavimo, priešgaisrinių bandymų ir skaičiavimų, pastatų statybos priežiūros, inžinerinių įrenginių įrengimo ir STR reikalavimų įgyvendinimo srityse. Atsižvelgdama į susidariusią situaciją rinkoje, įmonė projekto „UAB "Poliprojektas" automatinės gaisro gesinimo sistemos, skirtos naudoti mažuose statiniuose, sukūrimas“ dėka sukūrė naują gaisro gesinimo sistemą, panaudojant mažo vandens kiekio naudojimo sistemas. Nauja gaisro gesinimo sistema skirta naudoti mažose patalpose, kuriose dažniausiai žūsta žmonės ir padaromi dideli materialiniai nuostoliai. Tuo tarpu didžioji dauguma priešgaisrinių įrenginių ir sistemų Lietuvoje bei daugelyje eksporto rinkų skirtos dideliems statiniams, kur naudojamos didelio vandens debito sistemos. Šios sistemos yra brangios ir negalimos pritaikyti mažuose statiniuose, kadangi jų kaina yra santykinai aukšta ir tai per brangu vartotojui.

Sukurta nauja gaisro gesinimo sistema yra stiprus postūmis kompaktiškos ir santykinai pigios sistemos pateikimui į rinką, kurios pagrindinis tikslas yra apriboti gaisro sklidimą kol atvyksta ugniagesių pajėgos. Tikslinė šios gaisro gesinimo sistemos vartotojų grupė - nuosavų namų, didesnių butų savininkai ir savo turto sauga besirūpinantys piliečiai, taip pat smulkios bei vidutinės komercinės ir gamybinės įmonės, pramonės objektai naudojantys lokalias gaisro gesinimo sistemas. Tikimasi, kad tokia sistema leis ženkliai sumažinti žuvusių gaisruose asmenų skaičių ir gaisro padaromus nuostolius, bei padidins regioninio saugumo lygmenį.

yra Kita
Pasikeitė „Eikos statybos“ direktorius