Patikima adresinė priešgaisrinė sistema „ZP3“

1969 m. įsteigta bendrovė „Ziton“ siūlo gaisro aptikimo ir signalizacijos produktus, sukurtus remiantis priešgaisrinės inžinerijos praktika. Sėkmingai dirbanti įmonė greitai tapo žinoma pasaulyje kaip rinkos lyderė, siūlanti sistemas, kurios visada atspindi pažangius dizaino ir naujų technologijų pranašumus.

„Ziton“ siūlo saugias priešgaisrines sistemas bet kokio tipo ir dydžio pastatams ar jų kompleksams, aprūpina jas valdymo bei jutimo produktais, platinamais per tarptautines partnerių bendroves daugiau kaip 50 šalių. Didelis produktų asortimentas leidžia šiai įmonei įgyvendinti įvairius sprendimus pagal sistemos reikalavimus. Įmonės prekes tiekia daugiau kaip šimto platintojų tinklas, kuriame dirba gerai išmokytas personalas.
 
„Ziton“ nustato naujus techninių duomenų ir kainų standartus gaisro aptikimo ir gaisrinės signalizacijos sis-temoms, sujungdama neįkainojamą patirtį, pažangias sistemas ir naujausius gaisro aptikimo technologijų išradimus.
 
„ZP3“ − moderni, pažangi priešgaisrinė sistema, naudojanti pažangias gaisro ir dūmų atpažinimo technologijas bei užtikrinanti tam tikrą ypatybių ir charakteristikų lygį, kuris iki šiol nebuvo įmanomas. Pažangi programinė įranga dirba su naujausių technologijų jutikliais ir jų grupėmis, tiksliai atpažįsta realų gaisro pavojų ir generuoja išankstinį perspėjimą. Tikslūs algoritmai identifikuojairdaugeliuatvejų pašalina klaidingus pavojaus signalus.
 
Dėl tikslaus gaisro vietos nustatymo operatorius gali lengviau ir greičiau reaguoti į įvykį. Nuolatinė stebėsena ir sistemos techninė savikontrolė užtikrina visišką patikimumą ir ramybę operatoriui bet kuriuo metu.
 
Sistema „ZP3“ yra lanksti ir pritaikoma individualiems priešgaisrinių sistemų poreikiams, todėl ją galima naudoti ir vieną centrinį valdymo skydelį, ir daug jų turintiems tinklams. Modulinės konstrukcijos techninė įranga, sujungta su galinga ir visiškai konfigūruojama programine įranga, leidžia sistemą pritaikyti bet kokiems komerciniams ir pramoniniams poreikiams.
 
Priešgaisrinės sistemos įrenginiai − tai nuotoliniai indikaciniai moduliai, kartotuvai, vietiniai ir nuotoliniai išėjimai, skirti sąsajoms su trečiųjų šalių įrenginiais, taip pat sąsajos, skirtos kompiuteriniam sistemos stebėjimui bei kitoms pastato valdymo sistemoms. Pagal poreikius konfigūruojama programinė įranga leidžia paprastai ir efektyviai įdiegti bei valdyti tokius vartotojo poreikius kaip evakuacija, pavojaus signalas, gesinimo sistemos valdymas, priešgaisrinė brigada ir kitos funkcijos.
 
Sistema „ZP3“ nustato naujus charakteristikų ir sąnaudų standartus, sujungdama neįkainojamą „Ziton“ patirtį, sukauptą kuriant pažangias analogines sistemas su naujausiomis gaisro aptikimo technologijomis. Ji pranoksta kitas sistemas užduočių vykdymo kokybe, sistemų mastu, patikimumu, galimybe susijungti į vieną sistemą, technine priežiūra ir paprastu veikimu.
 
„ZP3“ gaisro pavojaus signalo valdymo skydeliai būna 1, 2 arba 4 kilpų ir gali valdyti iki 508 jutiklių. Sistemoje, kuri sumontuota pagal kompiuterių tinklo P2P (angl. Peer-to-Peer) struktūrą, gali būti sujungta daugiau kaip 100 centrinių valdymo skydelių ir 50 000 jutiklių, o tai leidžia diegti tiek mažas, tiek ir labai dideles priešgaisrines sistemas.
 
Dėl patogaus montavimo, naudojant ir laidines, ir radijo bangomis pagrįstas bevieles technologijas, sistema „ZP3“ labai tinka naujų pastatų priešgaisrinėms sistemoms įdiegti ir jau esamoms atnaujinti. Prijungimas prie kitų pastato valdymo sistemų, grafinissistemosbūsenos atvaizdavimas ekranuose, radijo pranešimai ir kitos sistemos yra realizuotos atvirų protokolų pagrindu.
 
Sistemoje galima naudoti naujausių techninių duomenų įprastus arba kombinuotus adresinius jutiklius. Reguliuojamas jautrumas, pavojaus signalo patikrinimas ir gręsiančio pavojaus pranešimai leidžia valdyti sistemą pašalinant klaidingus signalus.
 
Sistemoje „ZP3“ naudojamas aktyvus protokolas užtikrina visišką patikimumą bet kuriuo metu. Automatinis laidų ir jutiklių patikrinimas, klaidingų duomenų atpažinimas, sugedusios ar klaidingai suveikiančios zonos atjungimas – sistema turi visas šias funkcijas. Įdiegtos diagnostikos priemonės pagerina techninės priežiūros lygį bei sumažina jos sąnaudas. Pasirinktinai gali būti naudojama nuotolinė diagnostika, jutiklių bandymai, zonų būsenų ataskaitos bei statistika, pranešimai apie jutiklių užsiteršimą nešvarumais, zonų, sirenų bandymus bei artimiausios techninės peržiūros ataskaitos.
 
„ZP3“ valdymo skydeliuose naudojama P2P tinklo struktūra leidžia sujungti į vieną sistemą daugiau kaip 100 atskirų valdymo skydelių, todėl didelėse sistemose ar daug pastatų turinčiuose kompleksuose galima koordinuoti evakuaciją, stebėti visos sistemos pavojaus signalų ataskaitas, tarp valdymo skydelių suprogramuoti „priežasčių ir padarinių“ ryšius.
Visų „ZP3“ tinklo centrinių valdymo skydelių darbą galima koordinuoti bet kuriuo tinklo skydeliu arba programine įranga. Stebėjimo ir valdymo funkcijos yra lanksčiai programuojamos.
 
Pavojaus signalai ir įvykiai, taip pat ir zonos, vietos ir jutiklių pranešimai gali būti suprogramuoti taip, kad iš bet kurio valdymo skydelio duomenys būtų pavaizduoti bet kuriame kitame valdymo skydelyje. Be to, visame tinkle galima susieti pavojaus signalo skelbimo vietas arba bet kurio valdymo skydelio pavojaus signalai gali būti programuoti taip, kad įjungtų bet kurio kito valdymo skydelio sirenas ar programuojamus išėjimus.
 
Vienam arba keliems centriniams skydeliams gali būti priskirtos sis-temos administratoriaus funkcijos ir jos gali rodyti visos sistemos būseną. Stebėti visų tinklo valdymo skydelių būsenas ir valdyti juos nuotoliniu būdu galima ir kompiuteriu su grafineprogramine įranga „Maestro“.
yra Kita
Pateiktas daugiausiai šilumos suvartojančių daugiabučių sąrašas