Piečiau sostinės Vingio parko esanti teritorija taps moderniu komerciniu ir gyvenamuoju rajonu

Įgyvendinant Vilniaus miesto strateginiame plane numatytą tikslą – pagerinti miesto urbanistinį įvaizdį, parengta teritorijos prie Neries upės, piečiau Vingio parko, plėtros koncepcija. Šios 32 ha ploto teritorijos, esančios tarp Geležinio Vilko gatvės, Laisvės prospekto ir Neries upės, architektūrinės, urbanistinės ir inžinerinės plėtros koncepcijai pritarė Vilniaus miesto taryba.

Vadovaujantis plėtros koncepcija, šiuo metu apleista buvusi pramoninė "Velgos" gamyklos teritorija taps moderniu komerciniu ir gyvenamuoju rajonu su visuomeninės paskirties ir rekreacinėmis zonomis.

Visa planuojama teritorija skirstoma į atskirus kvartalus. Didesnėje teritorijos dalyje numatoma komercinė ir daugiabutė gyvenamoji statyba. Čia taip pat iškils biurų pastatai, visuomeninės paskirties statiniai, prekybos ir pramogų centrai, o prie Neries upės esanti išraiškingo reljefo teritorijos dalis bus skirta rekreacijai.

Atsižvelgiant į sudėtingą šios teritorijos urbanistinę ir transporto eismo situaciją, didelis dėmesys plėtros koncepcijoje skiriamas susisiekimo infrastruktūros poreikiams ir prioritetams. Pietinėje pusėje ši teritorija ribosis su 2009 metais baigiamu tiesti Vilniaus pietiniu aplinkkeliu, rytuose – su numatoma rekonstruoti Geležinio Vilko greito eismo gatve. Šiaurinėje teritorijos dalyje planuojama rekonstruoti ir iki Laisvės prospekto pratęsti Gerosios Vilties gatvę, nutiesti naują transporto ir pėsčiųjų tiltą per Nerį, kuris sujungtų Vingio parką ir "Litexpo" parodų rūmų teritoriją. Taip pat numatoma rekonstruoti ir tiesti vietinį gatvių tinklą, plėtoti viešojo transporto infrastruktūrą, sudarant galimybes nutiesti greitojo viešojo transporto – tramvajaus liniją.

yra Kita
Pėsčiųjų energija – metro ir prekybos centrų apšvietimui