Pigūs skrydžiai – ne tik vilionės

Daugumos mūsų taip mėgiami pigūs skrydžiai neretai yra neatsiejama kelionės dalis. Juos siūlo daugybė bendrovių, tarpininkų, interneto svetainių, kelionių agentūrų ir net draugai parekomenduojama. Vieni tokius pasiūlymus laiko tik reklaminėmis vilionėmis ar kažkuo paslaptingai pavojingu, kiti jau eilę metų skraido pasinaudodami tokiomis akcijomis ir džiaugiasi sutaupę tūkstančius bei pamatę daugybę pasaulio šalių ir miestų.

Nuo populiarių oro uostų iki mažai kam žinomų kampelių

šeime skrydžio metuSkrydžiai juokingomis kainomis siūlomi labai skirtingomis kryptimis. Bene visuomet matomi tokie populiarūs reisai kaip Vilnius – Londonas, Vilnius – Oslas, Kaunas – Londonas ar kiti, tačiau atsiranda ir tokių, apie kuriuos girdėjo ne visi, pavyzdžiui, pigiai galite pasiekti ir Chaniją – Kretos saloje (Graikija) esantį miestą, kurį renkasi nemažai turistų. Taigi, nebrangiai galite pasiekti labai įvairius planetos kampelius, nuo miestų apsipirkimui ir pramogomis iki kurortų prie jūros, o ilgėliau paieškoję ir „pamedžioję“ galbūt nuvyksite net ir į egzotinėmis laikomas šalis, išleisdami ne ką daugiau nei kelionei Europoje, o gal ir dar mažiau!

Nepriklausomai nuo to, skrisite populiariausiomis pigių skrydžių kryptimis ar ne, sąlygos yra panašios. Tik labai retais atvejais pigių skrydžių bendrovės į kainą įtraukia registruotą bagažą, dažnai nėra galimybės atšaukti skrydžio ar pakeisti kelionės duomenų (arba tai kainuoja tiek, jog pigiau nusipirkti dar vieną pigų bilietą). Tad verta tą turėti omenyje prieš perkant lėktuvo bilietus, atidžiai tikrinti suvedamus duomenis bei renkantis datas. Kitaip tariant – būkite budrūs kiekviename žingsnyje, keletą kartų patikrinkite informaciją ir neskubėkite. Tokiu atveju pigūs lėktuvų bilietai jums tikrai taps puikio kelionės pagalbininku.

Saugumui įtakos nedaro
Abejojantys pigiais skrydžiais išreiškia susirūpinimą savo saugumu. Galime užtikrinti, kad pigūs skrydžiai tokie pat saugūs kaip ir brangesni. Galima būtų išskirti saugesnes ir mažiau saugias oro linijas, tačiau griežti reikalavimai riboja nesaugių oro linijų patekimą į Europos oro erdves, taip pat ir Š. Amerikoje, todėl bent jau šiuose žemynuose galite būti ramūs. Ir visai nesvarbu, skrydis ta pačia kryptimi kainuoja 1000 eurų ar 10 – saugumo reikalavimai visiškai vienodi.

Taupoma ne saugumo sąskaita, bet ieškomi kiti metodai sumažinti skrydžio išlaidas. Pigių skrydžių keleiviai gali tikėtis nesulaukti nemokamų užkandžių ar gėrimų (tačiau būna ir kitaip), nevertėtų tikėtis ir kokių nors pagerintų skrydžio sąlygų ar ypatingo aptarnavimo. Be to, pigūs skrydžiai neretai yra skirti užpildyti lėktuvą ir tokia kaina parduodama tik tam tikra dalis bilietų – žmonės, kuriems žūtbūt reikia tą dieną ir tuo laiku skristi lėktuvu nesivaikydami mažų kainų kompensuos skirtumą ir bendrovės reisas vis tiek bus pelningas.

Tačiau ar verta Jums rūpintis priežastimis, kodėl siūlomi pigūs skrydžiai? Verčiau pasidomėti kryptimis, kuriomis galite skristi nors ir rytoj! Jų tikrai daug, tad ir išsirinkti nebus lengva. Pasitarkite su šeima, suplanuokite savo atostogas ar pasinaudokite galimybe apsipirkti svečioje šalyje! Galbūt kur vyksta įdomus festivalis ar kitas renginys? Progų tikrai rasite, o išlaidos nebus didelės – dėl to galima dėkoti tikrai nemenkai pigių skrydžių konkurencijai.

Negalvokite apie pigius skrydžius vien tik kaip apie viliones ar paslaptingas akcijas, verčiau patys įsitikinkite skrydžių patogumu, pigumu ir kokybe. Tai kur kas geriau nei n kartų skaityti, galvoti ir dvejoti. Daugybė žmonių kasmet atostogauti skrenda įsigiję būtent pigius lėktuvų bilietus, nes nemato prasmės už tą patį mokėti daugiau. Net ir bagažą galimą įsigyti papildomai, tad šiandien pigūs skrydžiai yra tiesiog puikus pasirinkimas daugumai keliaujančiųjų.

yra Kita
Nuo rugsėjo Jūsų vaikas pirmokas? Pasirūpinkite kanceliarinėmis prekėmis!