Pilaitėje – nauja biblioteka

Vilniuje, Pilaitės mikrorajone atidaryta nauja viešoji biblioteka. Naujų bibliotekų steigimas Lietuvoje ganėtinai retas reiškinys, todėl naujose, erdviose patalpose įsikūrusia biblioteka džiaugiasi ne tik darbuotojai, bet ir gyventojai.

Paskutinį kartą Vilniaus miesto nauja biblioteka atidaryta prieš 28-erius metus – Justiniškėse, todėl naujos bibliotekos Pilaitėje atidarymas svarbus įvykis šio rajono gyventojams, mat arčiausiai esanti – Karoliniškėse.

Pilaitės biblioteka 24-oji miesto savivaldybės centrinės bibliotekos filialų, įkurta tam pritaikytose patalpose.

„Ši biblioteka skirsis tuo, kad atidaryta rajone, nutolusiame 7 km nuo Vilniaus centro ir naujame mikrorajone, kur paprastai būdavo atidaromos bibliotekos 3 kambarių butuose. Vaikams tikrai yra labai nepatogu, vyresniems taip pat labai nepatogu. Tai puiki miesto dovana Pilaitės gyventojams“, – sako Vilniaus miesto savivaldybės centrinės bibliotekos direktorė Rima Gražienė.

Naujoji biblioteka teiks visas tradicines paslaugas – periodika, knygų išdavimas į namus. Šiuo metu bibliotekoje jau yra per 4 tūkstančius spaudinių, jų bus papildomą kas mėnesį. Tai pat įrengtos ir kompiuterizuotos darbo vietos skaitytojams.

Šiemet duris turėtų atverti biblioteka ir Žirmūnuose.
 
Jovita Sukackaitė
yra Kita
Pilaitėje baigiamas statyti antrasis vaikų lopšelis-darželis po Nepriklausomybės paskelbimo