Prancūziška alternatyva įprastinėms įtempiamosioms luboms

UAB „Relgo“ – prancūzų įmonės „Extenzo“ specializuotų įtempiamųjų ir šviečiančiųjų lubų montavimo ir pardavimo atstovė Lietuvoje. „Extenzo“ įtempiamosios lubos pripažintos populiariausiais šios srities produktais visame pasaulyje. Tai naujos kartos lubos, kurių dizainas − technikos laimėjimų (lengvai plaunamos, praleidžia orą, nerenka dulkių), estetikos ir begalinės kliento fantazijos derinys.

Lietuvos rinkai pristatytos „Extenzo“ įtempiamosios lubos tapo ne tik alternatyva kitoms lubų dangoms, bet ir suteikė naujų galimybių dizaineriams. Įtempiamosios lubos išsiskiria universalumu (galima įrengti visose patalpose), estetiškumu ir ekonomiškumu.

„Extenzo“ įtempiamųjų ir šviečiančiųjų lubų ypatybės

  • Didelė spalvų gama: spalvų gamą sudaro daugiau nei 110 atspalvių.
  • Įvairiausios faktūros: matinės, šviečiančios, lakuotos, blizgios, aksominės, veliūro, marmuro, perforuotos ir kt.
  • Naujoviškos: dėl įvairaus formų ir medžiagų asortimento galima įrengti įvairiausių pavidalų ir dydžių lubas.
  • Ekonomiškos: įtempiamosios lubos yra ilgaamžės; spalvos neišblunka nuo saulės.
  • Nedegios: klasifikuotos kaip ugniai atsparus produktas M1 pagal CSTB, neleidžiantis plisti liepsnoms ir išskiriantis mažai dūmų.
  • Nepralaidžios vandeniui: elastinga danga gali išlaikyti neįtikėtinai didelį kiekį vandens (100 litrų vandens 1 m2).
  • Hermetiškos, turi antibakterinių ypatybių: apsaugo nuo įvairių teršalų, tokių kaip grybelis ir bakterijos, užtikrina švarą. Idealiai tinka sterilioms patalpoms: ligoninėms, laboratorijoms ir pan.
  • Atsparios drėgmei: praleidžia tik reikiamą terminei zonai sudaryti oro kiekį. Drėgnoje aplinkoje vanduo nesikondensuoja. Ypač tinka baseinuose, voniose.
  • Termoizoliacinės ypatybės.
  • Akustikos kontrolė: veikia kaip garsą absorbuojanti (sulaikanti) plėvelė.
  • Lengvai perkeliamos: sistemą galima bet kada nuimti, nepažeidžiant pačių lubų ir aplinkos.
  • Lubas galima greitai ir lengvai nuvalyti.

Spindinti idėja uždegti šviesą jūsų aplinkoje

Peršviečiamos įtempiamosios lubos – tai optimali šviesos šaltinio restauracija, nes sukuriamas balto ar spalvoto lubų švytėjimo efektas. Šviečiančiosioms luboms naudojami liuminescenciniai šviestuvai. Galima pasirinkti laiko, atspalvių ir šviesos intensyvumą reguliuojančias priemones.

Gaminio kokybė atsispindi net mažose detalėse

Lubas galima įtempti bet kokiame aukštyje, atsižvelgiant į projektą. Prie įtempiamųjų lubų galima tvirtinti įvairiausius priedus ir detales: lemputes, ventiliacijos sistemą „UMC System“. Lubos įtempiamos ant plastmasinių arba aliumininių profilių, kurie tvirtinami prie sienų pageidaujamame aukštyje, nenaudojant jokių papildomų konstrukcijų ar elementų, arba prie lubų – minimalus atstumas 6 cm.

Jei namuose norite ko nors ypatingiau, siūlome pasidomėti įtempiamosiomis ir šviečiančiosiomis lubomis. Šių lubų technologija puikiai suderinta: ant profilio užtempiama atspari vientisa plėvelė. Siūloma rinktis iš daugybės spalvų, atspalvių ir paviršių – lakuotų, metalo spalvos, aksominių, perforuotų. Įspūdingai atrodo lakuotas paviršius, patalpa tarsi „paaukštėja“, vizualiai padidėja erdvė, tokiame paviršiuje viskas gražiai atspindi, pavyzdžiui, baseino ar vonios vanduo. Pakabinamosios lubos tikrai gali padaryti buto interjerą įdomesnį, be to, jos yra patvarios.

Įtempiamųjų lubų paviršius visiškai lygus, tartum ramaus ežero. Jei pasirinkote lakuotą medžiagą, jose tviska pasaulio žaismas – šviesa, formos, spalvos; atstumai padidėja, linijos nusitęsia ir erdvės pabaiga tampa neapčiuopiama. O įtemptos matinės lubos atspindi tik šviesos šaltinius.

Įtempiamąsias lubas lengva priderinti prie įvairių interjerų, jas naudojant, paprasta įrengti įvairias erdvines konstrukcijas, taip pat visų rūšių ventiliacines angas, signalizaciją ir apšvietimą. Be to, taip paslėpsite įtrūkius, vamzdžius, laidus ir kitus lubų defektus. Po lubomis galima paslėpti ir neestetiškai atrodančią šildymo sistemą.

Įtempiamosios lubos gaminamos iš polivinilochlorido plėvelės, kurios storis yra 0,15–0,20 mm. Be to, vinilo plėvelė nesugeria kvapų, visiškai neišblunka nuo saulės, nepalaiko degimo ir ją galima plauti. Lubos įtempiamos ant plastmasinių ar aliumininių profilių, kurie tvirtinami prie sienų arba lubų pagal perimetrą. Tik „Extenzo“ gamina nepastebimus aliuminio profilius su priedais, apsaugančiais plėvelę nuo įtrūkimų ir suskilimų, užbaigimo (intarpų) ir sujungimo profilius. Dėl tokių tvirtinimo konstrukcijų aliuminio profiliai paslepiami po įtempiamųjų lubų danga ir nelieka jokių tarpų tarp lubų ir sienos, taigi lubos atrodo vientisos. Ši danga − labai plastiška, todėl galima įgyvendinti efektingus bei originalius erdvinius sumanymus. Tai priklauso nuo jūsų fantazijos – lubos gali ir banguoti, ir lenktis.

Patyrę firmos „Relgo“ specialistai greitai ir kokybiškai įrengia ne tik lygias vienspalves, bet ir sudėtingų formų bei raštų įtempiamąsias lubas. Modernios įtempiamosios lubos – racionalus sprendimas renovuojant senos statybos namus, nes nereikia jokios specialios apdailos buvusioms luboms. Visus nelygimus paslepia idealiai lygus lubų paviršius. Kokybiškos matinės baltos ar švelnių pastelinių atspalvių įtempiamosios lubos paryškina baldų ir dekoro elementus. Šiuolaikiškas įtempiamąsias lubas nesudėtinga įrengti ir erdviose, neįprastos formos patalpose.  

Greitas ir paprastas atsakymas į visus su higiena susijusius klausimus

Vandeniui atsparios, plaunamos ir statiškos M1 klasifikacijos „Extenzo“ įtempiamosios lubos siūlo daugybę galimybių, kaip įrengti jums patinkančias patalpas. „Bio Pruf®“ plėvelė apsaugo nuo įvairių teršalų, tokių kaip grybelis ir bakterijos.

Siekiant įvertinti atsparumą įvairiems mikroorganizmams, keli šios plėvelės pavyzdžiai buvo pateikti tarptautinei laboratorijai „Morton“. Tyrimai parodė, kad ji iš tiesų atspari mikrobams ir grybelinės kilmės bakterijoms. Dėl minėtųjų ypatybių įtempiamosios lubos „Extenzo Bio Pruf®“ gali būti įrengiamos ir tokiose erdvėse kaip ligoninės, operacinės, palatos, šarvojimo salės, medicinos laboratorijos.

Tiems, kuriems svarbus antibakterinis poveikis, įmonė „Extenzo“ siūlo dar patogesnį ir higieninį, ir dekoracinį sprendimą.

Neribota priežiūra ir konsultacijos

Įmonės meistrai gali greitai ir kokybiškai įrengti įvairias lubas – nuo vientisų vienspalvių iki sudėtingų, įvairių formų ir raštų. Jas paprasta išmontuoti ir įrengti iš naujo darant remontą. Įmonė garantuoja neribotą visokeriopos priežiūros bei konsultacijų laikotarpį.

Per penkerius veiklos metus UAB „Relgo“ savarankiškai ar kartu su kitomis statybos įmonėmis bei architektais įgyvendino nemažai projektų Lietuvoje. Žymiausi iš jų: prekybos centras „Ermitažas“, „City Casino“, viešbutis „Radisson SAS Astorija“, Druskininkų sanatorija „Draugystė“, penkių žvaigždučių viešbutis „Vanagupė“ Palangoje, sporto, pramogų ir verslo centras „Forum Palace“. Įmonės meistrai yra sumontavę daug lubų ir privačiuose namuose.

yra Kita
Originalios įtempiamosios lubos „Barrisol“