Prestižinis Mies van der Rohe prizas - Reikjaviko koncertų ir konferencijų centru

Vienas svarbiausių ir presižiškiausių architektūros apdovanojimų –Europos architektūros / Mies van der Rohe apdovanojimasšiemet atiteko “Harpa” koncertų salės ir konferencijos centro Reikjavike, Islandijoje, architektams “Henning Larsen Architects”, “Batteríið Architects” ir‘Studio Olafur Eliasson”.

Pasak vertinimo komisijos, pastatas įkvėpė gyvybės Reikjaviko uosto teritorijai ir įjungė uosto rajoną į miesto struktūrą.


Harpa” koncertų salė ir konferencijos centras Reikjavike, Islandijoje (arch.“Henning Larsen Architects”, “Batteríið Architects” ir ‘Studio Olafur Eliasson”).

Dėl 2013 metų prizo varžėsi 5 komisijos atrinkti finaninkai.

Jaunojo architekto(The Emerging architect) prizas bus įteiktas Maríai Langaritai ir Víktorui Navarro už jų suprojektuotą Nave de Música Matadero (Red Bull muzikos akademiją) Madride, Ispanijoje.

Laikinas pastatas, skirtas muzikos festivaliui, buvo suręstas tik per du mėnesius XX a. pradžios sandėlių komplekse Madride. Pasak žiuri, Akademija puikiai atitiko renginio poreikius ir tuo pačiu tapo muzikantų bendros kūrybos ir muzikinių tyrimų vieta.


Nave de Música Matadero (Red Bull muzikos akademiją) Madride, Ispanijoje (María Langarita, Víctor Navarro)

Apdovanotieji darbai

Konkurso organizatoriai gavo 335 paraiškas iš 37 Europos šalių. Finalininkus atrinko specialistų komisija.

Lietuvą konkurse šiemet atstovavo 7 darbai.

 
yra Kita
Prestižinėje Diuseldorfo technologijų parodoje "Plus X award" triumfavęs BEKO gaminys – jau Lietuvoje!