Prieškambaris – būsto vizitinė kortelė

Prieškambaris – namų veidas. Iš čia jūs kas rytą iškeliaujate, čia pirmiausia grįžtate po darbo dienos. Prieškambario interjeras formuoja pirmą įspūdį apie namų šeimininkus. Būtent todėl svarbu kruopščiai pagalvoti šios erdvės įrengimą, paversti jį patogiu, erdviu ir vizualiai patraukliu.

Baldų pasirinkimas, visų pirma, priklauso nuo prieškambario dydžio. Ten, kur negalima įkomponuoti didesnių baldų, geriau įsigyti atskirus, artimos stilistikos baldus. Erdvesnėse patalpose galima įkomponuoti talpią spintą. Prieškambario baldų komplektą paprastai sudaro spinta, kabykla, veidrodis, lentynos skrybėlėms, batų dėžė ir komoda su stumdomais stalčiais. Be to prieškambaryje reiktų skirti vietos atsisėsti: kėdei, taburetei, suoliukui ir pan.

Spinta padės išspręsti prieškambario daiktų sutalpinimo problemą. Atveriamosios arba stumdomosios durys leis sutaupyti erdvės, o patogiai išdėstytos vidinės lentynėlės ir skyriai – tvarkingai sudėlioti drabužius ir avalynę, kepures ir kitus aksesuarus. Jums neprireiks perkrauti erdvės įvairiomis dėžutėmis, stalčiukais, lentynėlėmis ir kabliukais.

Nusprendę įsigyti spintą su veidrodinėmis durimis kartu turėsite ir didelį veidrodį, be to šis „triukas“ leis vizualiai praplėsti erdvę. Rekomenduojama ir iš prieškambario į kambarį vedančias duris pakeisti stumdomosiomis – nustūmę tokias duris lyg patrauksite sieną.

Tradiciškai prieškambario lentynos gaminamos iš laminuotų medžio drožlių plokščių, tačiau egzistuoja gerokai efektyvesnė ir funkcionalesnė alternatyva – šiuolaikiškos bei praktiškos lentynų sistemos, gaminamos iš lengvų plieninių konstrukcijų, padengtų specialia vinilo danga. Jos lengvai pritaikomos ne tik prieškambariuose, bet ir kitose bet kokio dydžio ir paskirties patalpose (drabužinėse, spintose, skalbyklose, dirbtuvėse, garažuose ar virtuvėse).

Tokios lentynos ir stalčiai gaminami iš lengvų bei vizualiai grakščių metalinių grotelių, padengtų viniline danga, todėl drabužiai vėdinasi. Be to juk kur kas patogiau naudotis spinta, kurioje įrengti metaliniai krepšiai ir plastikinės dėžės, įvairaus ilgio ir pločio lentynėles, specialūs laikikliai kaklaraiščiams, diržams ir pan. Kai spintoje yra tokia įranga, labai patogu daiktus rūšiuoti pagal paskirtį ar kitus jūsų sugalvotus kriterijus. Pavyzdžiui, taip įrengtose sieninėse spintose telpa ne tik drabužiai, bet ir lyginimo lenta, dulkių siurblys, kiti namų apyvokos daiktai.

Prieškambario stilius turi atitikti bendrą namo ar buto stilistiką, tačiau, be abejo, pasirinkimą riboja ne tik jūsų fantazija ar skonis, bet ir baldų bei kitų elementų kaina. Rinkdamiesi prieškambario spalvinę gamą nepamirškite, kad spalva, kaip ir veidrodis, leidžia vizualiai padidinti erdvę bei pakeisti patalpos proporcijas. Šviesūs, šalti, pasteliniai atspalviai sukuria erdvės praplėtimo iliuziją, o ryškūs ir šilti, atvirkščiai – ją „suspaudžia“.

Prieškambaryje labai svarbu įrengti tinkamą apšvietimo sistemą. Lubose sumontuotų šviestuvų šviesa turi leisti įdėmiai pažvelgti į save, o įvairiausi šoninio apšvietimo deriniai padėti spintoje atrasti reikiamą daiktą.

Brangiausi ir kokybiškiausi baldai gaminami iš medienos masyvo, tačiau prieškambario baldų gamybai dažnaisiais taikomos LMD, MDF (medžio dulkių) ir kitos plokštės su patikima natūralaus lukšto ir polimerų (laminato ir melamino) danga. Be abejo, jei leidžia galimybės geriausia rinktis MDF plokštes, kaip tvirtesnę ir ekologiškesnę medžiagą. Perkant baldus su LMD plokštėmis reikalaukite, kad pardavėjas parodytų higienos sertifikatą, kuriame turi būti nurodytas formaldehidų sklaidos lygis. Laminatas ir melaminas taikomas kaip dirbtinės dangos LMD ir kitoms badinėms plokštėms. Melaminas dengiamas ant paviršių, kuriems negresia didelės mechaninės apkrovos, tuo tarpu laminatas – storesnė, tvirtesnė ir ilgaamžiškesnė danga.

Veidrodinės spintų durelės, kai kurie stumdomųjų durų elementai, lentynėlės skrybėlėms gali būti gaminamos ir iš atsparaus stiklo. Šis sprendimas itin dera moderniuose, minimalistiniuose interjeruose.

yra Kita
Prieškambaris - būsto reprezentacija