Pristatyta nauja „JIKA“ vonios kambario kolekcija „MIO“

Lapkričio 22 dieną, klube „New York“ vyko žinomo šveicarų dizainerio Peterio Wirzo sukurtos naujos vonios kambario santechnikos, baldų ir aksesuarų kolekcijos „MIO“ pristatymas, kurio metu publiką buvo bandoma sužavėti ne tik naująja santechnika, bet ir užburti iliuzionisto Arvydo Stonio magija.
 
„Mio“  – žodis, turintis daug reikšmių. Tai mano vonios kambarys arba milijonas priežasčių jį susikurti. Kelias pagrindines priežastis iš likusio milijono išskyrė kompanijos „Laufen“ atstovas Lietuvoje Nerijus Bakšys – tai funkcionalumas, patogumas, higiena, patvarumas, estetika, prestižas ir, žinoma, kaina. Įsitikinus, jog „MIO“ pateisina visus minėtus lūkesčius, verta išskirti tris pastarąsias šios kolekcijos ypatybes.
 
Estetika
 
Kolekciją „MIO“ kūręs žinomas šveicarų dizaineris P. Wirzas  (šveicarų kūrybinės grupės „Process Product Design“ vadovas) vonios kambario dizaino srityje debiutavo 2004 metais, kompanijai „Laufen“ sukūręs bestseleriu tapusią sanitarinės keramikos seriją „Laufen pro“. Ši, ir Lietuvoje komerciškai sėkminga, kolekcija – puikus P. Wirzo propaguojamo „demokratiško“ dizaino pavyzdys – aukšto estetinio lygio gaminys neprivalo būti brangus.
 
„Demokratiško“ dizaino idėja ypač raiškiai atsiskleidžia ir serijoje „MIO“. Tai santūraus, absoliučiai paprasto, gryno, praktiško stiliaus santechninė keramika, paties dizainerio dėl švelnių ir elegantiškų formų pavadinta „dizaino moterims“ kolekcija. „MIO“ – tai ir pirmą kartą „JIKA“ istorijoje gaminta santechninė keramika, kurta tokio žymaus Vakarų Europos dizainerio. Taip pat pirmą kartą šimtametėje „JIKA“ istorijoje siūlomas toks platus vienos kolekcijos gaminių pasirinkimas, sukurta daug naujų technologinių sprendimų, išsiskiria aukšto estetinio lygio santechninė keramika, pritaikyta neįgaliesiems ar išskirtinių poreikių asmenims. Vientisa estetika išlaikoma gausybėje kolekcijos gaminių, iš kurių galės išsirinkti ir tradicinės europietiškos, ir skandinaviškos estetikos gerbėjai.
 
Prestižas ir patikimumas
 
Kompanijai „Laufen“ priklausanti santechninės keramikos gamykla „JIKA“ – šimto metų tradicijas turinti įmonė, savo veiklą pradėjusi dar XIX a. Dekoratyvūs, puošybiniai ir kitokie keramikos gaminiai tuo metu gana greitai išgarsino patyrusius vietinius meistrus, kurie bene pirmieji kontinentinėje Europoje, trečiąjame XX a. dešimtmetyje pradėjo gaminti praustuvus, voneles ir plautuves iš degto molio. Dabar „JIKA“, kurioje dirba apie 900 žmonių, įsikūrusi Prahoje, Bechyne ir Znojme, pagamina apie 2,3 mln. keramikos gaminių per metus. Šiandien kompanija „Laufen CZ s. R. O.“, gaminanti produkciją su prekiniu vardu „JIKA“, yra viena didžiausių sanitarinės keramikos gamintojų Čekijos Respublikoje. Būdama „Laufen“ grupės narė, „JIKA“ iš esmės atnaujino savo gamybos technologijas ir pateisino „Laufen“ investicijas – santechninės keramikos kokybė atitinka aukščiausius šveicarų standartus.
 
Tik kaina liko čekiška...
 
Neseniai pradėjusi aktyvią prekybą naująja serija „MIO“, „JIKA“ jau dabar džiaugiasi pirkėjų rodomu susidomėjimu. Manoma, jog ši elitiniam dizainui priskiriama kolekcija ateityje sulauks ypač didelio susidomėjimo. Pralenkusi pati save kokybės ir dizaino srityse, „JIKA“ išliko čekiška vieninteliu kainos aspektu. Minimalų, standartinį keramikos komplektą vonios kambariui (unitazą su bakeliu ir dangčiu, praustuvą su stovu arba sifono gaubtu) iš naujosios kolekcijos galima įsigyti vos už 900 litų. Tai yra žemiausia kaina tarp vidutinės klasės vonios kambario santechninės keramikos produktų.
 
Seriją „MIO“ sudaro standartinės sanitarinės santechnikos programa (unitazai, bidė, praustuvai), keramikos gaminių grupė neįgaliesiems, plati modulinių baldų serija ir metaliniai vonios kambario aksesuarai. Kolekcija universali – šiais gaminiais galima stilingai įsirengti tiek standartinį, mažą, tiek ir erdvų vonios kambarį, gaminiai turi universalias jungtis, vandens taupymo funkciją, ypač patogūs naudoti, valyti, pasižymi dideliu dėmesiu higienai.
 
Elena Nekrošienė
yra Kita
Pristatyta Nacionalinio stadiono su sporto kompleksu Vilniuje statybos programa