Profesionalūs nestandartinių baldų sprendimai

Bet kokiame – biuro, parduotuvės, mokymo įstaigos ar namų interjere – baldai yra vienas svarbiausių elementų, lemiančių patalpos funkcionalumą, kuriančių erdvės raišką. Kiekvienas interjeras yra išskirti nis, skirtas skirtingoms asmenybėms, atliekantis skirtingas funkcijas, tad ir baldai kiekviename turi būti specifiški – maksimaliai tenkinti naudotojų poreikius bei skonį, įsilieti į vientisą aplinkos sprendimą. Ne retai interjero dizainerių netenkina standartiniai baldų sprendimai. Tokioje situacijoje verta rinktis ne standartinius – konkrečiai situacijai, užsakovui ir funkcijai pritaikytus, specialiai kurtus baldus.

Patirtis ir galimybės Prieš aštuonerius metus Šiauliuose įsikūrusi UAB „Vibalt pega“ – tai ilgametę patirtį sukaupusi standartinių ir ne standartinių korpusinių baldų gamintoja. Bene 50 įmonės darbuotojų – savo srities profesionalai, korpusinių baldų gamybos srityje dirbantys nuo pat jų gaminimo pradžios Lietuvoje. Sėkmingas bendrovės darbas leido plėstis – 2000 m. įkurtas įmonės filialas Vilniuje leidžia bendrovei dirbti lanksčiai, patenkinti visos Lietuvos, taip pat ir Latvi jos užsakovų poreikius.

UAB „Vibaltpega“ gamina originalius, įmonės arba užsakovo dizainerių kurtus nestandartinius baldus viešosioms patal poms – biurams, mokykloms, auditorijoms, parduotuvėms, vaistinėms ir degalinėms; taip pat kuria sprendimus pri vačioms erdvėms – gaminami originalūs virtuvės, miega mojo, vaikų, darbo kambario baldai, taip pat įrengiamos prieškambario, nestandartinės palėpės patalpos, gamina mos stumdomosios spintų sistemos. Įmonės dizaineriai ne tik profesionaliai suprojektuoja kokybiškus ir technologiškai patikimus nestandartinius, konkrečiai situacijai pritaikytus baldus, tačiau gali teikti ir interjero konsultantų paslaugas – parinkti tinkamus minkštus baldus, ieškoti subrangovų jiems pagaminti.

Pažangios technologijos ir nuolatinis tobulėjimas

Pagrindinis įmonės tikslas – aukščiausios gaminių kokybės siekis ir darbuotojų tobulėjimo skatinimas. Sėkmingam ir kūrybingam darbui užtikrinti nuolat ieškoma naujų tech nologijų diegimo ir kokybės gerinimo galimybių, kūrybi nių impulsų dizaineriai semiasi tarptautinėse baldų dizaino parodose. Sėkmingą darbą lemia ir turimos 1000 m² ga mybinės ir sandėliavimo bei 200 m² administracinės pa talpos, gamyboje sėkmingai įdiegtos ir naudojamos aus trų, vokiečių ir italų gamintojų staklės bei technologinės linijos.

UAB „Vibaltpega“ gaminių kokybę pagerino bei galimybes praplėtė įsigytos naujos, dar geresnės gamybinės staklės, valdomos naudojant kompiuterinius centrus. Taip pat planuojamas statyti ir naujas gamybinis 2 000 m² pastatas. Šios daugiau nei pusę milijono litų sieksiančios investicijos leis padidinti įmonės apyvartą nuo 3 iki 10–12 milijonų litų per metus.

Standartiniams ir nestandartiniams baldams gaminti įmonė naudoja žinomų Europos gamintojų – austrų, vokiečių, lenkų laminuotas, faneruotas, dažytas medžio drožlių plokštes (MDF), aukšto slėgio lakštus (HPL), natūralų medžio lukštą ar medžio masyvą. Visų detalių ir durelių briaunos klijuojamos 0,4–2 mm storio PVC apvadais, mechaniškai sustiprinančiais apdorojamus paviršius ir suteikiančiais gerą estetinę išvaizdą. Bendrovės dizaineriai gali pasiūlyti neribotą spalvų gamos ar baldo paviršiaus pasirinkimą, tad išsirinkti gali kiekvienas. Be spalvų įvairovės, siūloma ir šiuo metu madingų išskirtinių egzotinių medžių raštų paviršiams – vyšnios, riešutmedžio ir kitų. Stalviršiams, barams gali būti naudojamas prabangusis Baltijos marmuras. Nestandartiniams baldams išskirtinumo gali suteikti ir organinio, klijuoto, lenkto stiklo, dažyto metalo elementai, efektingai panaudotas metalas ar plastikas. Visoms įmonės naudojamoms medžiagoms teikiami reikalingi sertifikatai.Įmonė dirba su žinomiausiais ir patikimiausiais baldų furnitūros ir medžiagų tiekėjais „Blum“, „Hetica“, „AFG“, „Thermopal“. Esant specifinių užsakovo poreikių, ieškoma ir specialių tiekėjų.

Įvertinti ir pripažinti

Pagrindinis UAB „Vibaltpega“ pranašumas – tai išskirtinis bendrovės lankstumas, leidžiantis glaudžiau bendradarbiauti su užsakovu, imtis tokių darbų, kurių neapsiima didieji baldų gamintojai. Įmonė ne tik gamina baldus pagal individualius projektus, bendradarbiaudama su interjero dizaineriais ir architektais, bet ir teikia baldų projektavimo, interjero konsultanto paslaugas. Visiems bendrovės gaminiams taikomas 1,5 kalendorinio mėnesio pagaminimo terminas, teikiama trejų metų garantija. Įmonės gaminiai turi visus reikalingus sertifikatus,nuolatatliekamikokybės tyrimai.

Įmonė didžiuojasi tokiais savo nuolatiniais užsakovais, įvertinusiais bendrovės gaminių kokybę bei darbo profesionalumą, kaip Lietuvos Respublikos užsienio reikalų, Krašto apsaugos ministerijos, Vilniaus rotušė, valstybinė įmonė „Regitra“, AB „Teo LT“, AB „Lietuvos energija“, SPAB „Lietuvos geležinkeliai“, Mažeikių naftos perdirbimo įmonė, prekybos centrų sistema „Senukai“, bankai, draudimo bendrovės. Įmonė įrengė baldus prekybos centruose „Iki“ Vilniuje ir Klaipėdoje, parduotuvėse, įsikūrusiomse „Grand Duke Palace“, VCUP, Klaipėdos „Akropolyje“. Taip pat pagaminti baldai vaistinių tinklui „Gintarinė vaistinė“, degalinėms, daug dirbama su privačiais, individualiais užsakovais.

Bendrovės „Vibaltpega“ gaminius įvertino ir tarptautinė bendruomenė. 2002 m. įmonė buvo nominuota tarptautiniam apdovanojimui už kokybę (New Millenium Award).

yra Kita
Profesionalų pagalbos reikia visais laikais