Protingi namai - šiuolaikiški namai

Gyvename pažangių technologijų amžiuje, todėl daugeliui mūsų sunku būtų net įsivaizduoti dieną be išmaniojo telefono, kompiuterio, interneto, televizijos bei kitų, kasdien naudojamų elektros įrenginių. Tačiau gyvenimas nestovi vietoje. Paskutiniuoju metu visas pasaulis “eina iš proto” dėl išmaniųjų technologijų ir įrenginių. Visi žmonės nori būti šiuolaikiški bei išmanūs, gyventi patogiai ir ekonomiškai.


Šiomis dienomis labai dažnai girdime tokias frazes kaip: “protingi namai”, “namų valdymas internetu”, “namų automatizavimas” ir pan. Turbūt ir Jūs esate girdėję vieną iš šių frazių.

Kas yra protingi namai?

Kiekvienas šiuolaikinis namas yra aprūpintas daugybe įvairiausių įrenginių, kurie lengvina mūsų buitį bei suteikia saugumo ir patogumo. Tačiau kuo didesnis pastatas, tuo tų įrenginių daugiau, o viską pasiekti ir patogiai valdyti tampa tikras iššūkis.

Protingi namai - tai šiuolaikiški, patogūs ir ekonomiškai efektyvūs namai, kuriuose visi pastato elementai apjungti į vieną bendrą sistemą, veikiančią autonomiškai pagal iš anksto pasirinktus parametrus. Tokie namai stebi kiekvieną pastato elementą, kintančius lauko ir vidaus parametrus, o reikalui esant, automatiškai reaguoja į pasikeitimus.

Gyvendami protinguose namuose, Jūs visada žinosite, kas vyksta juose bei galėsite valdyti juos iš bet kurios pasaulio vietos - Jums tik reikės su savimi turėti išmanųjį telefoną ar kompiuterį. Keletos mygtukų paspaudimais galėsite išjungti namie paliktas šviesas, įjungti apsaugos sistemą, nuleisti apsaugines žaliuzes ar išjungti televizorių. Taip pat turėsite galimybę reguliuoti šildymo ir vėdinimo sistemas, pasirinkdami pageidaujamą viso namo arba kiekvieno atskiro kambario temperatūrą.

Protingo namo sistema

Renkantis protingo namo sistemą svarbiausia yra pasirinkti tokią sistemą, kuri būtų patikima, lanksti bei maksimaliai funkcionali tam, kad būtų galima įgyvendinti Jūsų individualius sumanymus ir pageidavimus.

Jei ruošiatės arba jau esate pradėję statyti namą, kuriame planuojate diegti protingo namo sistemą, prieš darant elektros instaliaciją - būtina kreiptis į protingo namo specialistus. Jie pasiūlys kompleksinius sprendimus ir produktus, skirtus protingo namo sprendimams įgyvendinti. Parengs projektą pagal Jūsų individualius poreikius ir pageidavimus. Paruoš kabelių klojimo brėžinius, parinks reikiamą protingo namo įrangą bei sudarys projekto sąmatą.

Protingo namo profesionalai visada siekia, kad įgyvendinti projektai būtų techniškai ir ekonomiškai efektyvūs, kad įranga būtų pritaikyta prie kiekvieno pastato ir gyventojų poreikių. O bendras rezultatas iš tiesų taupytų energiją, būtų lengvai įsisavinamas ir efektyviai naudojamas kasdieniniame gyvenime.

Protingus namus įsirengti galite ir patys

Visame pasaulyje bei Lietuvoje, šiomis dienomis sparčiai populiarėja belaidės protingų namų sistemos. Tokios sistemos didžiausias privalumas - galimybė įdiegti į bet kurį pastatą, netgi į pilnai įrengtą namą, butą, biurą ar vasarnamį. Įdiegimui nereikia jokių pastato struktūros ir elektros instaliacijos pakeitimų, nereikia tiesti naujų kabelių, keisti jungiklių ar šviestuvų.

Turbūt geriausias bei patikimas būdas automatizuoti namus - Z-Wave belaidžių įrenginių pagalba. Tokiam protingų namų įrengimui nereikia turėti jokių specifinių žinių ar įrankių - vadovaudamiesi instrukcijomis belaidžius Z-Wave įrenginius lengvai įsidiegsite patys.

Šiuo metu Z-Wave pagrindu veikiančius prietaisus gamina daugiau nei 300 nepriklausomų gamintojų, tokių kaip Fibaro, Zipato, Qubino ir pan. Dėka didelės belaidžių įrenginių įvairovės, protingo namo sistemą visada galima papildyti naujais įrenginiais ir funkcijomis.

Z-Wave - tai novatoriškas belaidžio ryšio standartas, išskirtinai sukurtas termostatų, signalizacijos, apšvietimo, oro kondicionavimo, vėdinimo, garso ir vaizdo bei kitų namuose esančių įrenginių valdymui. Tokia protingo namo sistema veikia autonomiškai, ji tikrina ir stebi atskirų prietaisų statusus ir, jei reikia, informuoja Jus apie tam tikrus įvykius ir pasikeitimus. Pavyzdžiui, jeigu Jūs atostogaujate ir pamiršote namuose išjungti ar sumažinti šildymą, sistema atsiųs jums pranešimą, klausiantį, ar ji turėtų padaryti tai už Jus. Kad ir kur bebūsite - visada žinosite kas vyksta Jūsų namuose, o taip pat juos galėsite ir valdyti išmaniuoju telefonu ar kompiuteriu.

“Susikurkite malonią ir patogią savo namų aplinką, naudodamiesi pažangiausiomis protingo namo technologijomis”

yra Kita
Protestuota prieš naujų „černobylių“ kūrimą