Renkamės progines sukneles: kur, kaip pirkti ir į ką atkreipti dėmesį?

Artėjant kokiai nors svarbiai šventei, damos ima svarstyti, kuo pasipuošti. Esame jau tokios, kad kiekvienai progai norime naujo drabužėlio, nes senieji apdarai ir pabodę, ir jau kitų matyti, galų gale, ir pasidėvėję, o jei dar sezonas ne tas, tada nėra nė kito pasirinkimo, kaip tik pirkti naują suknelę. Moterys nebūtų moterys, jei visko nepaliktų paskutinėms savaitėms ar dienoms. Laiku neįsigijus drabužėlio, paskui gali tekti griebti bet ką ir ne už visai adekvačią kainą, tad kuo anksčiau pradėsite suknelių paieškas, tuo daugiau išlošite. Galų gale, jei norite suknelę užsisakyti iš užsienio interneto parduotuvių, žinokite, kad drabužiai internetu keliauja mažiausiai iki poros savaičių, dažniausia – ilgiau, tad negaiškite.

Perkant iš Lietuvos el. parduotuvių, prekės pristatomos per 2-5 dienas, tačiau būna, kad siuntos vėluoja. Suknelių paieškų paskutinei minutei pasilikti negalima dar ir dėl to, kad internetu įsigytas drabužėlis gali būti per platus, per didelis ir negražiai „gulėti“, tad dar teks ieškoti siuvėjos ir drabužį taisyti. Dar vienas variantas – gal suknelės tiesiog nepatiks. Perkant lietuviškose el. parduotuvėse padaromos tikslios drabužių nuotraukos, tuo tarpu, pavyzdžiui, iš Kinijos parsisiunčiami drabužiai įspūdingai atrodo nuotraukose, tačiau gavusios sukneles merginos patiria šoką: drabužiai suglamžyti, audiniai – nekokybiški, drabužiai prairę, siūlės – kreivos, karoliukai ar kiti papuošimai iškritę ir taip toliau.

Yra tekę girdėti ir istorijų, kad per klaidą atsiunčiama ne ta suknelė, kuri buvo užsakyta. Labai dažnai neatitinka ir užsakytojo drabužio dydis. Pavyzdžiui, užsakius L dydžio drabužį, gaunamas S dydžio. Įvairių šalių parduotuvėse dydžių standartai labai skiriasi, tad geriau vadovautis ne raidele ant drabužio, o jo matmenimis. Tad ką reikėtų daryti perkant iš pigesnių užsienio elektroninių parduotuvių? Derėtų skaityti kitų pirkėjų atsiliepimus ir vertinimus. Ir Kinijoje pagamintos prekės būna kokybiškos, tačiau vargu, ar už kelis dolerius įsigysite dėmesio vertą drabužį. Realiausias garantas, kad suknelė bus dėvima ir jus papuoš – tai aukštesnė kaina.

Beje, pirkimas – tai ne vienintelis variantas, nes suknelę galima ir išsinuomoti. Šiandien nuomos punktų galima rasti kone ant kiekvieno kampo. Populiariausia nuomotis vestuvines, progines sukneles, tuo tarpu išleistuvių suknelės mieliau perkamos. Kalbant apie drabužių nuomojimą, yra vienas „bet“ – dažnai drabužių nuoma kainuoja tiek pat, už kiek būtų galima įsigyti savo suknelę nebijant, kad ji susiteps, bus įplėšta ar kitaip sugadinta. O jei drabužėlį gražiai išlaikysime, galbūt pusę sumos pasiseks atgauti parduodant forumuose, specialiuose tinklalapiuose ar kitur.

Jei įsigysite gražią, skoningą, madingą ir universalią suknelę, garantuotai atgausite bent pusę kainos, kurią sumokėjote. Tad suknelės pirkimas bet kokiu atveju – geresnis pasirinkimas. Kad nereikėtų vaikštinėti po parduotuves, rinkitės sukneles internetu. Be abejonės, lietuviškose el. parduotuvėse užsakytas sukneles visada gausite, nes siuntiniai siunčiami registruotu paštu ir bus galima susketi, kur pasiklydo siunta. Tuo tarpu užsienio paštuose pradingusios siuntos paieška gali prilygti ylos paieškoms maiše. Analogiškai ir su vartotojų teisėmis – nepatikusį drabužį Lietuvoje galėsite grąžinti, tuo tarpu grąžinimas į užsienio el. parduotuves dažniausia labai komplikuotas arba net išvis neįmanomas.

yra Kita
Renkamės pintus baldus