Rinkdamiesi baldus lietuviai neatsilieka nuo naujausių tendencijų

Prabangių Italijos baldų gamintojus atstovaujančių „Italų dizaino namų“ š. m. pirmojo pusmečio pardavimai rodo, jog lietuviai, rinkdamiesi baldus, vis dažniai ryžtasi įsigyti pačias naujausias tendencijas atspindinčius baldus.
 
„Tai ypač pastebime užsakydami naujas virtuves. Iki šiol tarp mūsų klientų populiariausios buvo tamsios wenge medienos virtuvės. Prieš metus pirmaujantiems dizaineriams vėl grįžus prie šviesių medžiagų, šviesias virtuves ėmė užsakinėti ir lietuviai“, - teigia „Italų dizaino namus“ valdančios UAB „Spekas“ ir ko direktorius Fulvio Cancelli.
 
Vartotojai drąsiai priima ir kitas prabangių itališkų baldų gamintojų pasiūlytas virtuvių naujienas – dryžuotą zebrano medieną, primenančią egzotišką medį, tik šįmet baldų gamyboje prisimintą natūralų riešutmedį, stilingą juodmedį.
 
Neseniai pasaulyje išpopuliarėjusios šviesios, natūralios gamtos spalvos vyrauja ir „Italų dizaino namų“ minkštųjų baldų užsakymuose, kurių didžiąją dalį iki šiol sudarė ryškiomis medžiagomis trauktos sofos ir minkštasuoliai.
 
Pasak F. Cancelli, nauja šįmet yra ir tai, kad apie 70 proc. klientų prabangiais itališkai baldais apstato visą savo būstą. Pavienių – vieno ar kelių baldų – užsakymų šį pusmetį buvo gerokai mažiau.
 
Be to, klientai pageidauja ne tik „Italų dizaino namų“ atstovaujamų gamintojų baldais apstatyti visą būstą, bet ir salono specialistų įsitraukimo į interjero kūrimą nuo pat statybų pradžios. Klientai vis dažniau konsultuojami dėl viso interjero sprendimų, kuriems šviežių idėjų gali pasiūlyti kasmet tarptautinėse baldų ir interjero parodose besilankantys salono specialistai.
 
Kinta ir klientų elgesys užsisakant naujus baldus: jie jau įsitikino, jog pradėjus laiku rūpintis būsto apstatymu, nereikės delsti įkurtuvių pradžios. Būtent dėl šių priežasčių dabar nepasitaiko situacijų, kad klientas lauktų, kol užsakyti baldai bus atgabenti iš Italijos. Dažniausiai išankstiniai baldų užsakymai įvykdomi gerokai anksčiau nei statybos.

Vilniuje įsikūręs „Spekas“ ir ko baldų salonas „Italų dizaino namai“ šiuo metu  atstovauja daugiau nei 40 Italijos baldų gamintojų, tarp kurių - „Poltrona Frau“, „Flexform“, „Snaidero“, „Flou“, „Valcucine“, „Ultom“, „Misura Emme“, „Kastel“, „Rimadesio“ ir kiti.
yra Kita
Riminio pliažo renesansas