„Romex“ besiūlės grindų dangos pramoninėms ir visuomeninėms patalpoms, gyvenamajam būstui

Vokiečių bendrovė „Romex® AG“ – tai viena stambiausių Europoje epoksidinių ir poliuretaninių grindų dangų, apsauginių betono dažų ir priemonių besiūlėms grindims prižiūrėti gamintojų. Įmonė, įkurta 1989 m., yra sukaupusi didelę gamybos ir technologijų plėtros patirtį. Ji nuolat bendradarbiauja su inžinieriais bei kitais specialistais ir be paliovos tobulina produktų gamybą, taikydama naujausias technologijas ir inovacijas. Pagrindinis įmonės uždavinys – pasiūlyti klientui kokybišką statybinį produktą, atitinkantį šiuolaikinius aplinkos apsaugos ir naujausius inžinerinius reikalavimus. Įmonė yra įsteigusi savo atstovybes dvidešimt keturiose Europos ir Azijos šalyse, užmezgusi daugybę bendradarbiavimo bei partnerystės kontaktų su įvairiomis bendrovėmis ir gamintojais.

Lietuvoje oficialus„Romex® AG“ atstovas yra UAB „Renostatas“. Įmonė įkurta 2002 m., jos specializacija – pramoninių betoninių, epoksidinių ir poliuretaninių grindų dangų įrengimas. Per penketą sėkmingų veiklos metų įmonė išliejo tūkstančius kvadratinių metrų besiūlių grindų dangos. Bendrovės klientais tapo tokios įmonės kaip Ignalinos AE, AB „Utenos trikotažas“, UAB „Osama“, A. R. Baumilų TŪB „Klasikinė tekstilė“, AB Vievio paukštynas, „Vichy“ vandens pramogų parkas (UAB „Rubicon aqua“) ir daugelis kitų.

UAB „Renostatas“ siūlo betonui impregnuoti bei išlyginamajam sluoksniui formuoti reikiamas medžiagas, mineralines dangas, plačiai pritaikomas epoksidines ir poliuretanines grindų dangas; atlieka hidroizoliacijos, pramoninių, dekoratyvių grindų įrengimo darbus.

Besiūlės epoksidinės ir poliuretaninės grindų dangos dėl savo gerų eksploatacinių ypatybių idealiai tinka įvairių pramonės šakų patalpoms. Šios medžiagos naudojamos gamybos ir sandėliavimo patalpų, garažų, automobilių stovėjimo aikštelių, angarų, laboratorijų ir kitų ilgalaikį mechaninį ar cheminį poveikį bei dideles apkrovas patiriančių erdvių grindų paviršiams padengti. Bene svarbiausias epoksidinių dangų pranašumas – greitas ir pigus įrengimas bei atsparumas įvairiems nepageidaujamiems veiksniams.

Liejama danga pagal poreikį gali būti plonasluoksnė ir storasluoksnė. Danga puikiai sukimba su pagrindu ir sukietėjusi tampa lygi, vienalytė, kieta, atspari nusidėvėjimui, mažai įgerianti, patrauklios estetinės išvaizdos. Kadangi danga liejama, labai padidėja jos panaudojimo galimybės – dangą galima aplieti apie stacionarius įrenginius, kurių negalima išmontuoti ir išvežti iš gamybinių patalpų. Taigi danga įrengiama nestabdant gamybos ir nepatiriant finansinių nuostolių. Sukietėjusi danga puikiai atlaiko krautuvų, vežimėlių ir kitokio transporto apkrovas. Ji atspari ne tik mechaniniam ir cheminiam poveikiui, bet ir drėgmei, šalčiui, yra antistatiška ir nedegi. Tai greitas ir nebrangus būdas tiek įrengti naujas, tiek renovuoti senas grindų dangas (danga greitai sukietėja, jau po 24 val. galima pradėti eksploataciją).

Epoksidinės grindų dangos yra atsparios cheminiam ir abrazyviniam poveikiui, grybeliams bei pelėsiams, jos vientisos, neslidžios ir lengvai valomos bei prižiūrimos, todėl puikiai tinka maisto pramonės perdirbimo ir gamybos įmonėms, kepykloms, maisto ruošimo zonoms, visuomeninio maitinimo įstaigoms – ten, kur keliami griežti higienos reikalavimai. Dėl savo atsparumo dilimui, trinčiai šios dangos puikiai tinka ir visuomeninėms bei komercinėms patalpoms – prekybos ir pramogų centrams, mokykloms, biurams, parodų salėms, muziejams, sveikatos priežiūros įstaigoms, t. y. ten, kur vyksta intensyvus žmonių judėjimas ir reikia grindų dangų, atlaikančių nuolatinį mechaninį poveikį.

Įprasta, kad pramoninių objektų grindys yra vienodos, tamsios ir neišvaizdžios. „Romex®“ serijos „Dekor“ besiūlės epoksidinės grindų dangos „Rompox® Industrial Terrazzo“, „Rompox® Stone Decor“, „Rompox® 1910 Decorative Chips“, „Rompox® 1900 Design Decor“ laužo šį stereotipą. Grindų dangos net ir gamybinėse patalpose, cechuose, sandėliuose, garažuose gali būti šviesios, spalvotos ir žaismingos. Šios dangos, greta savo techninių ypatybių, dar ir papuošia konkrečią veiklos zoną, o graži, maloni aplinka, žinoma, daro tiesioginį teigiamą poveikį žmogaus savijautai, nuotaikai bei darbingumui. Galima pasirinkti įvairius grindų dangos atspalvius ar specialiomis spalvotomis drožlėmis imituoti margą paviršių. Į masę įmaišius kvarcinio smėlio, danga įgauna šiurkštesnę, rupesnę faktūrą. Su įvairių spalvų kvarco grūdeliais, spalvotais pabarstais, sumaišytais su epoksidine rišamąja medžiaga, galima išgauti įvairius išskirtinio rašto ir spalvų derinius. Taip pat bendrovė siūlo standartinius technologų sukurtus paviršius: burbuliukų, natūralių medžiagų imitaciją, spalvotų pabarstų puošybą, faktūrinę apvalių granulių dangą.

Aukštos kokybės epoksidinių dangų naudojimas pramoninių ir visuomeninių pastatų grindims jau nėra didelė naujovė, o UAB „Renostatas“ siūlo šį grindų įrengimo būdą taikyti ir gyvenamajame sektoriuje. Pavyzdžiui, naudojant epoksidinę dangą „Rompox.

® 1900 Design Decor“ kambariuose, virtuvėje, prieškambaryje galima kurti įvairaus dizaino epoksidines grindis ir pritaikyti jas prie būsto interjero stilistikos. Hidroizoliacinės dangos ypač tinka vonios kambariuose, balkonuose, baseinuose, rūsiuose. Gyvenamajam būstui tokios besiūlės grindų dangos puikiai tinka, nes yra ekologiškos, nealergiškos, antistatinės ir neskleidžia kvapų. Jas labai paprasta atnaujinti nusidėvėjus ar tiesiog norint pakeisti įgrisusį grindų raštą ir spalvą, priderinti jį prie naujos sienų apdailos ar baldų.

„Romex®“ besiūlės grindų dangos – idealus sprendimas ieškantiems ypač atsparių ir išoriškai patrauklių grindų dangų.

yra Kita
PVC grindų lentelės ir plytelės visuomeninių patalpų ilgaamžiškumui bei funkcionalumui