Ruošiamasi rekonstruoti Kauno kultūros ir sporto centrą

Karaliaus Mindaugo sūnaus Girstučio vardu pavadintas pastatas Kaune iškilo 1975 m.

Nuo pat veiklos pradžios VšĮ "Girstutis" kultūros ir sporto centro misija visada buvo propaguoti profesionalų teatro, muzikos, šokio, dailės meną, skatinti mėgėjų meną, ieškoti naujų turiningo laisvalaikio praleidimo, gyventojų tarpusavio bendravimo formų, atsižvelgiant į skirtingas amžiaus, pomėgių ir išsilavinimo grupes.

Praeitą savaitę VšĮ Lietuvos verslo paramos agentūra ir VšĮ "Girstutis" pasirašė finansavimo ir administravimo sutartį, pagal kurią bus rekonstruojama kultūros ir sporto centro kultūrinė dalis.

Projekto įgyvendinimui skiriama 4 mln. Lt iš Europos Sąjungos (ES) Sanglaudos fondo.

Nepaisant pastato trūkumų ir statybos techninių reikalavimo neatitikimų "Girstutyje" nuolat organizuojami ir pravedami tradiciniais tapę renginiai. Tai jubiliejinis, šiemet, 35 – tą kartą įvyksiantis festivalis "Lietuvos teatrų pavasaris", kuriame bus pristatomi naujausi ir geriausi sezono spektakliai, Kovo 11 – osios gatvės bendruomenės šventė, senųjų metų palydos koncertas "Klasikos akordai", įvairūs miesto ir kiti renginiai.

"Mūsų "Girstutis" - terminalas Lietuvos kultūrai.. Norisi viešinti Lietuvos teatrą ir tą sėkmingai darome jau 35 – ąjį kartą rengdami teatrų festivalį, kuris vyksta kiekvieną pavasarį," – sako VšĮ "Girstutis" direktorius Mindaugas Skvarnavičius.

Įstaiga šiuo metu susiduria su neracionaliu energijos vartojimu. Tai yra pagrindinė problema, kuri paskatino VšĮ "Girstutis" kultūros ir sporto centrą rengti projektą ir rekonstruoti pastatą.

VšĮ "Girstutis" direktorius džiaugiasi, jog "pastatas nebus pusiau skustas, pusiau luptas" nes, komplekso sporto dalies atnaujinimas jau eina į pabaigą, o dabar su ES paramos pagalba bus atnaujinta ir kita jo dalis.

Projektą, kurio metu rekonstruojama "Girstučio" kultūros ir sporto centro sporto dalis baigia įgyvendinti Kauno miesto savivaldybės administracija. Projektui skirta beveik 5 mln. Lt lėšų suma iš ES Europos regioninės plėtros fondo.

"Atnaujintą sporto kompleksą tikimasi atidaryti jau pavasarį, o į baseino atidarymą turėtų atvykti ir ypatingas svečias - Rūta Meilutytė," - pasakoja p. Skvarnavičius.
yra Kita
Kultūros paveldo populiarinimo projektams – 200 tūkst. litų