Saugaus kelio koncepcija

Saugiam eismui keliuose labai svarbu nuolatinė jo priežiūra, kelio ženklai, apšvietimas, atšvaitai, aiškiai matomas ženklinimas ir kiti eismo kontrolę užtikrinantys elementai. Įstojus į Europos Sąjungą, Lietuvoje įsigaliojo nauji eismo reguliavimo priemonių standartai, todėl vis didesni reikalavimai keliami eismo saugai ir kokybei. Dėl šių priežasčių labai svarbu pasirinkti patyrusį, patikimą ir kvalifikuotą rangovą, galintį atlikti specifinius darbus keliuose, gatvėse ir kitose transporto judėjimo vietose. 1998 m. įkurta bendrovė „Tauro ženklas“ orientuojasi į aukštus įmonės veiklos standartus, kokybiškai atliekamus darbus, profesionalias klientų konsultacijas ir paslaugų teikimą. Bendrovė kryptingai specializuojasi atlikdama techninių eismo reguliavimo ir saugos priemonių, t. y. kelio ženklų, apsauginių metalinių kelio bei apsauginių pėsčiųjų atitvarų, greičio mažinimo kalnelių, kelio atšvaitų ir kt., įrengimo bei eksploatacijos darbus.

Dėmesys naujovėms bei saugumą garantuojantiems sprendimams

Siekdama pasiūlyti klientui galimybę kompleksiškai įrengti kelią, gatvę ar automobilių stovėjimo aikštelę, prieš dvejus metus bendrovė sutelkė kvalifikuotų specialistų komandą ir ėmė teikti dar ir lauko apšvietimo įrengimo paslaugas. Todėl klientui netenka ieškoti kelių skirtingų rangovų reikalingiems darbams atlikti. Bendrovė stengiasi savo klientams pasiūlyti kokybiškus ir naujoviškus sprendimus. Pavyzdžiui, kai kuriuose objektuose siūloma rinktis ne metalines kelių apšvietimo atramas, o pagamintas iš stiklo pluošto. Tokio tipo atrama, į ją atsitrenkus automobiliui, lengvai lūžta, tačiau sugerdama smūgio jėgą apsaugo transporto priemonę nuo suniokojimo, ir, svarbiausia, išsaugo keleivių sveikatą ir gyvybę. Tai viena iš priemonių, padedančių kurti saugesnes eismo sąlygas, mažinti aukų kelyje skaičių. Žinoma, įmonė montuoja ir saugias sertifikuotas metalines kelių apšvietimo atramas. Vienas pavyzdžių − IX B transporto koridoriaus A1 kelio ruožo Kaunas–Klaipėda 110,0–111,0 km skiriamojoje kelio juostoje įrengtas apšvietimas, kur sumontuotos vienos aukščiausių kelio apšvietimo atramų su galingais, net 400 W, šviestuvais. Kaip teigia

UAB „Tauro ženklas“ direktorius Audrius Lisauskas, reta įmonė, užsiimanti elektros darbais, yraatestuota dirbti ir magistraliniuose keliuose. „Mes nuolat orientuojamės į darbų kokybės gerinimą, todėl turime kvalifikacijos atestatus ir leidimus atlikti specialiuosius elektros darbus visų tipų keliuose“, – sako bendrovės direktorius.

Apsauginiai kelių atitvarai

Vienas efektyviausių pasyviųjų eismo saugos įrenginių – šalikelėse įrengtos metalinės tvorelės – kelio atitvarai. UAB ,,Tauro ženklas“ specialistai, vadovaudamiesi žiniomis, praktika ir ilgalaike įmonės patirtimi, profesionaliai konsultuoja užsakovus, projektuotojus, rangovus visais klausimais, susijusiais su apsauginių atitvarų įrengimu ir naudojimu, reglamentuotu LST standartuose. Įmonės darbuotojai apsauginius kelio atitvarus įrengia kiekviename Lietuvos regione, rajone ar mieste.

Dėl ilgalaikės patirties, aukštos įmonės specialistų kvalifikacijos,sugebėjimo itin sparčiai ir kokybiškai dirbti šiemet įmonei buvo patikėta atlikti didžiausios daugiaaukštės automobilių stovėjimo aikštelės Lietuvoje, Kauno „Akropolyje“, apsauginių metalinių atitvarų įrengimo darbus. Darbai šiame objekte buvo didelis iššūkis, su kuriuo įmonės specialistai sėkmingai susidorojo.

Į gamtą įsiliejantis saugumas

Įmonė taip pat užsiima ir smulkiąja architektūra, t. y. paviljonų, suoliukų, poilsio aikštelių įrengimu. Lietuvos rinkai „Tauro ženklas“ neseniai pasiūlė naują gaminį – medinius kelio atitvarus. Tokio tipo atitvarai itin populiarūs nacionaliniuose parkuose, rezervatuose, net kalnų keliuose, kur siekiama garantuoti eismo saugumą, bet kartu išlaikyti ir kraštovaizdžio vientisumą. Tai medžio sluoksniu padengtas metalinės konstrukcijos atitvaras, atrodantis lyg medinė tvorelė.

Dėmesys pėstiesiems

UAB ,,Tauro ženklas“ viena pirmųjų Lietuvoje pasiūlė naujo tipo metalinių apsauginių elipsės formos kelio atitvarų įrengimo paslaugą. Elipsės formos atitvaras skirtas ir automobilių, ir pėsčiųjų bei dviratininkų apsaugai. Dėl unikalaus profilio šio tipo atitvarai iki 50 proc. sumažina automobilių kelių, gatvių ir pėsčiųjų takų, šaligatvių atitvėrimo sąnaudas. Šie atitvarai atsitrenkus automobiliui veikia kaip įprasti, o dėl jų formos ypatybių pėsčiųjų judėjimo pusėje nėra jokių aštrių kampų, keliančių pavojų susižaloti.

Eismo reguliavimo priemonių nuoma

UAB „Tauro ženklas“ iš konkurentų išsiskiria tuo, kad siūlo kelio ženklų, kilnojamųjų šviesoforų, apsauginių aptvarų, signalinių gairių, kabelių apsaugai naudojamų greičio mažinimo kalnelių ir kitų darbo vietų keliuose, gatvėse, aikštelėse saugos įrenginių nuomos paslaugas. Tai itin aktualu įmonėms, kurioms eismo reguliavimo įrenginiai reikalingi epizodiškai, konkrečiai užduočiai atlikti. Bendrovė pagal užsakymą gali pateikti reikalingus nukreipiamuosius ar įspėjamuosius ženklus, sumontuoti juos pagal reikalavimus, o vėliau pasiimti. Taip išsprendžiama sandėliavimo problema, mažinamos bendrosios sąnaudos – kai kurie kelio ženklai gali būti pritaikomi tik konkrečiai situacijai. Be to, bendrovės specialistai gali pasiūlyti reikalingas ženklinimo schemas, galimas alternatyvas ar sprendimus, sumažinančius kliento sąnaudas. Taip išvengiama galimų užsakymo klaidų ir, žinoma, papildomų išlaidų.

Patikimi tiekėjai

„Tauro ženklas“ nuosekliai domisi rinkoje pasirodančiomis naujovėmis bei ieško optimalių sprendimų savo klientams. Tą rodo ir tai, kad bendrovės tiekėjai – ne tik Vakarų Europos, bet ir JAV bei Azijos gamintojai. Geri ryšiai su patikimais tiekėjais leidžia pasiūlyti gausų specifinėsprodukcijos asortimentą, greitus pristatymo terminus ir puikias kainas. Dėmesys skiriamas tik kokybiškiems ir sertifikuotiems ESgaminiams. Bendrovė nuolat bendradarbiauja su didžiausiomis Lietuvos kelių tiesimo, priežiūros, statybos, komunalinio ūkio, valstybės įmonėmis, miestų ir rajonų savivaldybėmis.

2004 m. laimėjus „Kauno miesto kelio ženklų, apsauginių atitvarų įrengimo, išmontavimo, priežiūros ir remonto paslaugų pirkimo“ atvirojo pirkimo konkursą, UAB ,,Tauro ženklas“ buvo suteikta teisė eksploatuoti visą Kauno miesto kelio ženklų ūkį. Dėl aukštos darbų kokybės sutartis pratęsta 2005, 2006 ir 2007 metais.
yra Kita
Nestandžių kelių dangų konstrukcijų deformacijos modulio nustatymo metodai