„Schiedel“ atstovai kviečia bendradarbiauti

Kamino „Schiedel“ kokybę sudaro ne atskiri elementai ar detalės, o techninis sudedamųjų dalių bendrumas, atitinkantis visos sistemos reikalavimus. Šiandien bendrovė savo produkciją siūlo trisdešimtyje Europos šalių ir priklauso koncernui „Lafarge roofing“. Įmonės „Schiedel“atstovų Lietuvoje teigimu, ši sistema universali, saugi ir paprasta montuoti, o bendrovės tikslas − lyderės pozicijos stiprinimas kaminų sistemų rinkoje, teikiant profesionalią pagalbą.

Kaminų didaktika

„Schiedel“ kaminų platintojai savo veiklą naujoje rinkoje visuomet pradeda nuo šviečiamosios veiklos: pristato produktą, rengia mokymus. Tai paprastai tęsiasi visus metus. Paprastai tokioje rinkoje gana greitai pasirodo ir kaminų sistemą „Schiedel“ imituojančių produktų. Dažniausiai teigiama, kad tai identiškas produktas, tik jo kaina apie 20 proc. mažesnė. Tačiau tokių gamintojų žaidimas trumpas − kuo didesnė apyvarta per trumpą laiką, tuo greičiau išryškėja siūlomų sistemų trūkumai. O „Schiedel“ visuomet siūlo nepriekaištingos kokybės produktus. Šiandien atėjo laikas ir mūsų šalies statybų rinkos specialistams atkreipti dėmesį į šį sprendimą, nes, „Schiedel“ atstovų teigimu, vis dar neretai tenka matyti paradoksalų reiškinį, kai namuose sumontuojamas modernus židinys ar krosnis, o taikoma visiškai pasenusi dūmų šalinimo sistema. Tradicinio plytinio kamino idėja buvo tinkama tada, kai patys kūrenimo įrenginiai buvo netobuli.

„5 centimetrų“ pranašumas

Vienas kaminų „Schiedel“ pranašumų −skirstant pastato vidines erdves šis daugiasluoksnis kaminas gali būti montuojamas net 5 cm atstumu nuo degių objektų, o projektuojant plytinius kaminus su metaliniu įdėklu, pagal reikalavimus, tarp metalinio įdėklo ir degių konstrukcijų būtina išlaikyti ne mažesnį kaip 39 cm atstumą. Be to, plytiniai kaminai patys yra didesnių matmenų. Kai jie montuojami mediniuose namuose, dar daugiau vietos turi būti skiriama papildomam nedegių medžiagų sluoksniui. Taigi pasirinkus „Schiedel“ sprendimus, sutaupoma nemaža dalis erdvės. Be to, šios įmonės gaminami kaminai gali būti montuojami kartu su vėdinimo kanalais.

Montavimo instrukcija

Tam, kad kaminų sistemos „Schiedel“ būtų funkcionalios, patvarios ir atitiktų visus deklaruojamus parametrus, turi būti montuojamos tiksliai laikantis instrukcijos. Kiekvienam, įsigijusiam tokią kaminų sistemą, įmonės atstovai Lietuvoje siūlo visą reikiamą informaciją. Į statybų aikštelę gali atvykti įmonės specialistai, baigę specialius kursus gamyklose. Jie visuomet pamoko užsakovus visų montavimo subtilybių, be to, prie kiekvieno kaminų sistemų komplekto pridedama montavimo instrukcija su kiekvieno montavimo etapo iliustracijomis bei paaiškinimais.

Pagalba architektams

Mūsų šalies rinkoje kaminų sistemos „Schiedel“ susidomėjimo sulaukė gana greitai. Viena bendrovės produkcijos populiarumo priežasčių ta, kad „Schiedel“ išsikėlė tikslą ne tik kuo daugiau parduoti, bet ir šviesti visuomenę, formuoti supratimą apie tinkamą kaminų sistemą. Kad kokybiškas kaminų sistemas įvertintų galutiniai vartotojai, svarbu, kad su jų subtilybėmis visų pirma būtų supažindinti specialistai.

Architektams ir projektuotojams „Schiedel“ sukūrė nemažai jų darbą gerokai palengvinančių priemonių: tiesiog internete galima pasižiūrėti ir parsisiųsti 2D ir 3D kaminų bei jų detalių brėžinius, kuriuos vėliau galima tiesiog perkelti į pastato projektą. Architektams bei projektuotojams beveik nebereikia sukti galvos, kaip suprojektuoti kaminą. Be to, daugumoje modernių pastatų laikančiąsias sienas įprasta projektuoti išorėje, tai gerokai palengvina ne tik erdvės išdėstymą, bet ir dūmtraukio viduje montavimą.

Prireikus architektas ar projektuotojas visuomet gali išsikviesti bendrovės atstovą, kuris suteiks visą reikiamą informaciją, pristatys brėžinius, parametrus, parinks bei pateiks reikiamus sistemos elementus, jų aprašymą bei atliks reikiamus apskaičiavimus. Įmonės atstovas projektuotojui padės atlikti šią projekto dalį, parinks optimalų sprendimą. Bendradarbiauti projektuojant, specialistų teigimu, itin pageidautina. Taip išvengiama daugelio klaidų bei nesusipratimų, palengvinami bei pagreitinami montavimo darbai.

Neretai nutinka, kad tiesiog dėl informacijos trūkumo pasirenkamas nelankstus, o vėliau pasirodo, jog ir netinkamas, sprendimas, tačiau taisyti klaidas jau būna vėlu. „Schiedel“ specialistai visuomet pasirengę bendradarbiauti. Architektams bei projektuotojams pareiškus norą gauti išsamią informaciją, brėžinius, prireikus specifinioįrankio ar tiesiog konsultacijos, visuomet padėsime. Be to, bendrovės atstovai nuolat rengia seminarus bei mokymus, pristato kaminų sistemas „Schiedel“. Susitarus bendrovės atstovai gali atvykti tiesiog į architektų biurą ir pasidalyti visa reikiama informacija.

yra Kita
Saugus kaminas – saugūs namai