"Schiedel" - inovacijų siekimas ir nepriekaištinga reputacija

„Schiedel“ vardas jau seniai tapo naujoviškų kaminų sistemų sinonimu. Šiandien tai didžiausia ir moderniausia kaminų sistemų gamintoja Europoje. Būdama kaminų sistemų rinkos lyderė, bendrovė siūlo gausų produktų pasirinkimą, leidžiantį išspręsti įvairias kaminų technines problemas. „Schiedel“ užtikrina aukščiausio lygio funkcionalumą ir saugumą pašalinant išmetamąsias dujas. Tai patvirtina ir bendrovės gaminiams suteikiama trisdešimties metų garantija.

 
„Schiedel“ kamino kokybę užtikrina ne atskiri elementai ar detalės, o techninis sudedamųjų dalių bendrumas, atitinkantis visos sistemos reikalavimus. Šiandien bendrovė savo produkciją siūlo trisdešimtyje Europos šalių. Įmonės atstovų Lietuvoje teigimu, ši sistema universali, saugi ir paprasta montuoti, o bendrovės tikslas −lyderės pozicijos stiprinimas kaminų sistemų rinkoje, teikiant profesionalią pagalbą bei atliekant šviečiamąją veiklą.

Kaminų sistemų plėtros orientyrai

„Schiedel“ istorija prasidėjo 1946 m., kai senatorius Friedrichas Schiedelis Erbacho vietovėje, šalia Ulmo miesto (Vokietijoje), įkūrė kaminų sistemas gaminančią, jau tuomet vieną kūrybingiausių bei novatoriškiausių įmonių „Schiedel Kaminwerke“. F. Schiedelis tapo pirmuoju žmogumi, pasiūliusiu surenkamojo kamino idėją, o jo įmonė „Kaminwerke“ ilgainiui tapo tarptautinių bendrovių grupe ir šios srities Europos rinkos lydere.
 
Svarbiu kaminų gamybos plėtros istorijos momentu tapo apvalaus keraminio „Schiedel“ įdėklo pristatymas rinkai, gaminys buvo užpatentuotas 1962 m. Galima drąsiai teigti, kad būtent nuo tada kaminų technikos srityje prasidėjo naujovės.
Dar vienas postūmis, lėmęs bendrovės plėtrą bei spartų jos produktų populiarėjimą, buvo 1973 m. pristatytas trisluoksnės konstrukcijos sudedamasis kaminas, tapęs revoliucija visoje kaminų rinkoje. Tada ir gimė idėja, padiktavusi tolesnę kaminų plėtros kryptį. Ir šiandien trisluoksnė kamino konstrukcija − pagrindinė „Schiedel“ kaminų sistemos paslaptis.
 
Lemiamu lūžiu laikomi 1984 m., kai rinkoje pasirodė izoliuota vėdinamoji kaminų sistema − pirmoji drėgmei atspari sistema, tapusi tikra sensacija. Izoliuotas vėdinamasis bendrovės kaminas montuojamas iš serijinių gamyklinių elementų, tiksliai derančių vienas prie kito. Pagrindiniai jo elementai − keraminis vamzdis, mineralinė vata ir išorinė blokelių konstrukcija. Todėl galima teigti, kad „Schiedel“ kaminų gamybos technologijos bei unikalūs sprendimai tapo pavyzdžiu bei savotišku orientyru visiems šios rinkos dalyviams.
 
Šiandien svarbiausia „Schiedel“ veiklos sritis − kaminų sistemų gamyba individualių ir daugiabučių namų statyboms. Įmonės devizas − „Saugus kaminas − saugūs namai“. „Schiedel“ kamino ir ventiliacijos sistema yra itin kokybiška ir saugi, atitinkanti tarptautinius ISO 9001 reikalavimus. „Schiedel“ nuo pat pradžių realizavo savo tikslus, kurių pagrindinis − „Kaminas yra kiekvieno namo širdis“.
 
Tarp „Schiedel“ siūlomų sprendimų – tobulos šiuolaikinės kaminų sistemų konstrukcijos, pavyzdžiui, modulinė sistema „Isokern“. Pastarosios elementai gaminami iš vulkaninės pemzos (išakijusi lava), specialiai gabenamos iš Islandijoje esančio Hekla vulkano. Pemza – tai natūralios kilmės medžiaga, gaunama iš žemės širdies ir įdedama tiesiai į kamino širdį. Iš Islandijos pemza gabenama į Daniją, kur šiandien „Schiedel“ priklausančiose bendrovės „Isokern“ gamyklose iš šios medžiagos formuojami kaminų sistemoms skirti blokeliai.
Tokios kaminų sistemos gali būti montuojamos sudėtingiausiomis sąlygomis.
 
Pemzos pranašumas tas, kad ji pabuvusi ugnikalnio viduje tampa itin atspari temperatūrų kaitai, joje nebelieka dujinių junginių, todėl atlaiko ne tik kamino ugnies karštį (kaisdama medžiaga nesiplečia, nesikeičia jos matmenys), bet ir didžiausią speigą. Be to, ji išsiskiria puikiomis izoliacinėmis ypatybėmis ir neleidžia prarasti šilumos. Tokia sistema tvirta, bet kartu ir lengva, dėl to neapkrauna konstrukcijos ir yra lengvai montuojama.
 
„Isokern“ kaminų sistemos gali būti naudojamos tiek montuojant naujus kaminus, tiek juos renovuojant. Šiuos kaminus galima naudoti skystojo ir kietojo kuro katilams. Europoje „Isokern“ gaminiai naudojami jau 60 metų, o Danijoje užima beveik 95 proc. modulinių kaminų rinkos.

Naujas vardas − patikima reputacija

Palyginti neseniai į mūsų šalies rinką atkeliavusi „Schiedel“ kaminų sistema gana greitai sulaukė susidomėjimo bei pripažinimo, nes bendrovė yra išsikėlusi tikslą ne tik kuo daugiau parduoti, bet ir šviesti visuomenę, formuoti supratimą apie tinkamą kaminų sistemą. Pastaroji praėjusiais metais „Schiedel“ atstovų Lietuvos kaminų rinkai pristatyta naujovė − kaminų sistema „Schiedel Quadro“. Tai specialiai daugiabučiams pastatams sukurta dujinių katilų dūmtraukio kanalų sistema, turinti visus šiuolaikinės sistemos pranašumus.
 
Tačiau gyvenimas nestovi vietoje. Netrukus mūsų šalies rinką turėtų pasiekti ir šios srities naujausi gaminių pavyzdžiai. Bendrovės atstovai Lietuvos užsakovus bei specialistus netrukus planuoja supažindinti su šiuo metu geriausiais kaminų sistemų sprendimais – tai moderniausia modulinių kaminų sistema Europoje – „Schiedel Absolut“. Šios sistemos elementai, skirtingai nuo keraminių, gaminami vadinamuoju sauso presavimo būdu itin aukštoje temperatūroje, kai medžiaga beveik išsilydo ir jos sandara tampa panaši į stiklo. Nors ši sistema universali, tačiau tokį sprendimą tikslingiausia taikyti kaip šiuo metu itin populiarėjančio ekologiško namo koncepcijos elementą, todėl visais atžvilgiais optimalus sprendimas – tokius kaminus montuoti kartu su aukštesnio lygio katilais, kai itin svarbus sistemos sandarumas. Tokį sprendimą šiandien gali pasiūlyti tik „Schiedel“.
yra Kita
„Schiedel“ atstovai kviečia bendradarbiauti