"Senukams" įteiktas garbingas apdovanojimas už jaunimo integraciją į darbo rinką

Š. m. vasario 26 d. UAB „Senukų prekybos centras“ įteiktas garbingas Lietuvos darbo biržos (LDB) apdovanojimas už Kauno miesto ir rajono jaunimo integraciją į darbo rinką.

Iš 21 LDB apdovanotų Lietuvos įmonių „Senukai“ taip pat girti užinovatyvų ir šiuolaikišką požiūrį į aktyvios darbo rinkos politikos priemonių gyvendinimą.

Lietuvos darbo birža jau kelis metus tradiciškai rengia šalies darbdavių, sukūrusių daugiausia darbo vietų ir integravusių į darbo rinką socialiai pažeidžiamus asmenis bei jaunimą, viešą pagerbimą. Šiemet LDB apdovanojimams buvo atrinkti Kauno regiono darbdaviai, neatsižvelgiant į jų ekonominę veiklą. Didžiosios bendrovės bei mažos ir vidutinės verslo įmonės vertintos atskirai.

Anot LDB atstovų, atrenkant darbdavius nominacijoms, buvo vertinama įmonės veikla per einamuosius metus: darbdavio indėlis kuriant naujas darbo vietas, labiausiai socialiai pažeidžiamų asmenų ir jaunimo įdarbinimas, nuosavo verslo kūrimas ir plėtra bei ieškančių darbo asmenų profesinis parengimas ir įdarbinimas. Taip pat atsižvelgta į darbuotojų kaitą įmonėje, darbo sąlygas, neterminuotų darbo sutarčių su naujas darbuotojais sudarymo skaičių, įsiskolinimų valstybei nebuvimą, įmonės prestižą.

Atsiimdamas UAB „Senukų prekybos centras“ skirtą apdovanojimą, įmonės personalo direktorius Mindaugas Armalas dėkojo LDB atstovams už įvertinimą, pasidžiaugė, kad bendradarbiavimas su Lietuvos darbo birža pakilo į profesionalų lygmenį ir sulig kiekvienais metais duoda vis geresnių rezultatų.

„Modernus darbdavys šiandien išnaudoja įvairius būdus surasti gerą darbuotoją. Bendradarbiavimas su Lietuvos darbo birža ir regioniniais skyriais yra vienas jų. Pirmosios vietos apdovanojimas už Kauno miesto ir rajono jaunimo integraciją į darbo rinką mums yra puikus įrodymas, kad einame teisinga kryptimi. Mūsų įmonė Lietuvoje apima platų tinklą, todėl džiaugiamės pasiekę puikių rezultatų ir regionuose. Gauti šią nominaciją – tai galimybė mums dar kartą prisiminti praėjusių metų darbus ir įvertinti pasiektus rezultatus“, – apdovanojimu džiaugėsi Mindaugas Armalas.

„Kauno teritorinė darbo birža ypač vertina bendradarbiavimą su UAB „Senukų prekybos centras“, nes savo klientams galime pasiūlyti plataus profilio laisvas darbo vietas. Inovatyvus ir šiuolaikiškas įmonės požiūris į aktyvios darbo rinkos politikos priemones ir darbuotojų atrankas skatina mus nuolat tobulėti ir teikti aukštos kokybės paslaugas“, – kalbėjo Inga Balnanosienė, Kauno teritorinės darbo biržos Darbo išteklių skyriaus vedėja.

UAB „Senukų prekybos centras“ taip pat aktyviai pasisako įvairiuose darbdavių forumuose. Nuo šių metų pradžios įmonė tapo oficialia Personalo valdymo profesionalų asociacijos nare.

Įdomūs skaičiai ir faktai:

3460 – tiek darbuotojų dirba „Senukuose“ visoje Lietuvoje.

33 – toks yra vidutinis įmonės darbuotojų amžius.

1 mln. – tiek vidutiniškai investuojama kasmet į darbuotojų gerovę ir motyvacijos priemones.

UAB „Senukų prekybos centras“:
- 2012 m. buvo aštuntas pagal dydį darbdavys Lietuvoje (remiantis 2012 m. „Sodros“ duomenimis)
 
- Daugiausia 2012 m. mokesčių VMI sumokėjusių didmeninės prekybos bendrovių dešimtuke užėmė penktąją vietą (remiantis 2012 m. VMI).

- Viena iš daugiausia Kauno teritorinės darbo biržos paslaugų pasinaudojusių įmonių (remiantis 2012 m. KTDB).

- Per 2012 m. Kauno mieste ir rajone UAB „Senukų prekybos centras“ įdarbino 111 asmenų, iš kurių 77 jaunimas iki 29 metų.
yra Kita
Senųjų Pekino kvartalų renesansas