Šilčiausią Lietuvoje medinį "Hrono" langą ekspertai įvertino auksu

Didžiausios Lietuvoje langų gamintojos UAB "Hronas" sukurtas langas "EURO 84" apdovanotas garbingu Metų gaminio apdovanojimu – aukso medaliu. Ekspertų komisija nusprendė, kad šis unikalus, gerai garsą izoliuojantis, ekologiškas ir plačiai pritaikomas "Hrono" gaminys vertas aukso. Šiuo metu dėl storiausio profilio (84 mm) ir dviejų kamerų stiklo paketo tai šilčiausias medinis langas Lietuvoje. Lietuvos Respublikos Prezidentūroje vyksioje iškilmingoje ceremonijoje apdovanojimą bendrovės generaliniam direktoriui Valdemarui Eičui įteikė Lietuvos Respublikos Prezidentas.

"Pagal daugelį savo savybių langas "EURO 84" unikalus, neturintis analogų Lietuvoje. "Metų gaminio" vardas įrodo, kad siūlydami šį produktą Lietuvos rinkai neklydome. Mums šis apdovanojimas – tai trylikos metų darbo įvertinimas ir paskata kurti naujus ir novatoriškus gaminius, siūlyti pažangiausius technologinius sprendimus, mobilizuoti pajėgas", – sakė "Hrono" įmonių grupės generalinis direktorius Valdemaras Eičas.

Būdamas storas ir sandarus, naujasis "Hrono" langas pasižymi ir ypač gera ventiliacija. Mediniams langams "EURO 84" naudojama patikima vokiečių kompanijos "Siegenia AUBI" varstymo furnitūra su trijų pakopų mikroventiliacijos sistema, todėl patalpą galima gerai išvėdinti, atveriant langą tiksliai tiek, kiek reikia. Sunaudojant mažiau kuro patalpų šildymui, į aplinką patenka mažiau šilumos, o į atmosferą išmetama mažiau teršalų. Tai padeda spręsti ekologines problemas ir mažina žmonių veiklos neigiamą poveikį aplinkai.

"Šis gaminys išsiskiria itin gerais statybos fizikos rodikliais. "EURO 84" šilumos perdavimo koeficientas gerokai viršija vidurkį ir yra 1,1, tuo tarpu kitų panašių gaminių – tik 1,5. "Hronui" pavyko ryškiai aplenkti ir triukšmo slopinimo koeficiento vidurkį, kuris yra 32 decibelai, tuo tarpu šiuometinio aukso laimėtojo – net 36. Šias savybes lemia šio lango storis, kuris taipogi žymiai aplenkė vidurkį, apie 78 mm", – sakė Adakras Šeštakauskas, Lietuvos statybininkų asociacijos prezidentas.

Unikaliomis šilumos ir garso izoliacijos savybėmis pasižymintis langas "EURO 84" lengvai pritaikomas patiems įvairiausiems architektūriniams sprendimams. Dėl itin tvirto lango rėmo galima pagaminti ir didelių matmenų langus, kuriais galima išplėsti namų erdvę, atveriant už lango esančią panoramą. Pagal kliento pageidavimus lango išorė ir vidus gali būti dažoma ar lakuojama skirtingomis spalvomis. "HRONO" paletėje – per 20 lako atspalvių ir per 200 dažų spalvų.

"Kadangi langai "EURO 84" pasižymi ilgaamžiškumu, daug dėmesio skyrėme jų pritaikymo galimybėms. Pats langas – tai tik unikali technologija. Ją pritaikant kiekvienu konkrečiu atveju klientui suteikiama visiška pasirinkimo laisvė, o ji taip pat nesuvaržo ilgam. Pavyzdžiui, ateityje sumanius perdažyti namo išorę ar vidų galima pakeisti ir langų rėmų spalvą", – sakė V. Eičas.

"EURO 84" langams naudojamą medieną atsižvelgdamas į savo poreikius taip pat renkasi klientas. Vertinantiems jaukumą puikiai tiks dygiuota arba nedygiuota pušis ar maumedis, siekiantiems tvirtumo ir patikimumo – idealu ąžuolas ar raudonmedis.

"Hrono" langų rėmai kaustomi GUTMANN 4000 aliuminio dangteliais, kurie segami tiesiai ant medinės dalies, o ne ant apkabų, kaip tai daro kiti medinių langų gamintojai. Šiuo metu tai vienintelis šį ypatingos darbo kokybės ir tikslumo reikalaujantį kaustymo būdą naudojantis langų gamintojas ne tik Lietuvoje, bet ir Baltijos šalyse.

Medinius langus "Hronas" gamina jau devynerius metus. Naujasis "EURO 84" priklauso išskirtinei langų grupei, kurioje taip pat yra langai "EURO 68" ir "EURO 78". Šių produktų gamyboje nenaudojamos žmogaus sveikatai kenksmingos medžiagos, medienos apdaila ekologiška.

Apie "Hroną"

UAB "Hronas" - lietuviško kapitalo įmonių grupė, kurios veikla specializuota keturiose srityse: "Hrono" langai – tai langų ir durų iš medžio, plastiko ir aliuminio, medžio ir stiklo konstrukcijų projektavimas, gamyba, montavimas, priežiūra po pardavimo, "Hrono" fasadai – fasadinių ir vitrininių sistemų iš aliuminio, plieno ir berėmių stiklo konstrukcijų projektavimas, gamyba, montavimas, "Hrono" statyba - surenkami pastatai, generalinė ranga, "CleanProLine" – prekyba profesionalia ir buitine valymo įranga.

yra Kita
Šilalėje išdygs pirmasis šalyje „Siemens“ vėjo jėgainių parkas