Siūlo, kad šilumos rodmenys būtų prieinami el. būdu

Siūloma įpareigoti šilumos tiekėjus suteikti slaptažodį šilumos vartotojams, kad jie galėtų elektroninėmis ryšio priemonėmis susipažinti su šilumos pirkimo-pardavimo vietoje įrengtų atsiskaitomųjų šilumos apskaitos prietaisų rodmenimis.

Tokį Šilumos ūkio įstatymo pakeitimo projektą Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo Seimo narė socialdemokratė Birutė Vėsaitė.
Pasak jos, projektas parengtas, siekiant ginti buitinių šilumos vartotojų interesus.

„Siūloma pataisa užtikrintų vartotojų teisę kontroliuoti sąskaitas už sunaudotą šilumą pagal šilumos pirkimo-pardavimo vietoje įrengtų atsiskaitomųjų šilumos apskaitos prietaisų rodmenis ir galimybę reaguoti į galimą piktnaudžiavimą“,– sakė B. Vėsaitė.

Šiuo metu yra numatyta, kad visas pastate suvartotas šilumos kiekis paskirstomas vartotojams. Įstatymo pakeitimo projekte numatoma, kad esamas į namą pateiktos šilumos kiekio, skirto pastato šildymui, apskaitos teisinio reglamentavimo mechanizmas išlieka, tačiau vartotojai elektroninių ryšių priemonėmis turės galimybę susipažinti su šilumos pirkimo-pardavimo vietoje įrengtų atsiskaitomųjų šilumos apskaitos prietaisų rodmenimis.

Pasak B. Vėsaitės, įgyvendinant skaidrumo ir viešumo principus bus didinamas vartotojų pasitenkinimas gaunamomis paslaugomis bei mažinamas nepasitikėjimas paslaugos teikėjais.
yra Kita
Siūlo plačiau supažindinti su Vilniaus senamiesčio vertybėmis