Šiuolaikinės graviravimo galimybės

Lazerinės technologijos suteikia plačias galimybes reklamos, daiktų, suvenyrų gamybai ir padeda įgyvendinti specifinius sumanymus, kurie būtų sunkiai arba visai neįgyvendinami kitais būdais. Įmonė „Gravidėja“ lazerinėmis technologijomis užsiima jau ketverius metus, tad yra sukaupusi nemažai patirties šioje plačių galimybių srityje. Ji atlieka graviravimo, pjovimo bei markiravimo lazeriu darbus. Ši technologija ypatinga tuo, jog pasižymi itin dideliu tikslumu ir detalumu, kadangi lazeriai graviruoja, markiruoja, pjauna tiksliai pagal paruoštą specialia programa skaitmeninį maketą. Ar tai būtų piešinys, brėžinys ar nuotrauka, lazeris idealiai tiksliai atkartoja monitoriuje matomą vaizdą.

Lazerio galimybės tampa dar platesnės, kai imame kalbėti apie medžiagas, tinkamas lazerio darbams. Tai gali būti popierius, iš kurio pjaunami nuostabaus grožio raštai, dažniausiai naudojami atvirukų, kvietimų, originalių pakuočių gamyboje. Dėl minėto tikslumo, pjovimas lazeriu taip pat yra naudojamas architektų, kuriant kartoninius pastatų maketus.

Labai plačiai paplitęs ir naudojamas yra pjovimas ir graviravimas ant medienos. Tai itin dėkinga graviravimui medžiaga, turinti plačias panaudojimo galimybes tiek buityje, tiek mene. Yra pjaunamos įvairios figūros iš 3 – 15 mm storio faneros. Kaip pavyzdys gali padėkliukai kavai, torto papuošimo elementas, raktų pakabukai, įvairūs medaliai šventėms, jaunųjų inicialai sienos dekoravimui ir panašiai. Graviravimo ant medžio idėjos dažnai yra naudojamos vestuvių proga: čia gali būti išgraviruota jaunųjų nuotrauka ant jų „bendro gyvenimo skrynelės“, vestuviniai medaliai svečiams su šmaikščiom karikatūrom, mediniai pieštukai ar graikiniai riešutai kaip padėka svečiams už dalyvavimą šventėje... na ir žinoma įvairios dovanos medinių vestuvių proga, kurios yra suasmeninamos, išgraviruojant ant jų palinkėjimą ir sveikinimą. Mergvakario šventė neapsieina be mergvakario priesaikos, išgraviruotos ant pjaustymo lentelės, arba kočėlo, ant kurio nurodoma kaip jį „naudoti“. Kalbant apie graviravimą, reikėtų paminėti ir giluminį medienos graviravimą, kuris paprastai yra naudojamas medžio objektams, kurie bus laikomi lauko sąlygomis: tai įvairios iškabos, nuorodos, namo ir gatvės pavadinimai sodyboms ir panašiai. Giluminis graviravimas yra stiprus ir gilus, tad graviūra atlaiko atšiauriausias sąlygas.

Ne ką mažiau nei medis, lazerinėse technologijose yra paplitęs stiklo graviravimas bei organinio stiklo graviravimas ir pjaustymas. Kalbant apie stiklą, įvairioms iškilmingoms progoms yra graviruojami stikliniai apdovanojimai ir padėkos. Tai populiaru tiek komerciniuose renginiuose, tiek firmų šventėse, tiek asmenų garbinguose jubiliejuose. Organinis stiklas yra puikus sprendimas raktų pakabukams, rūbinių numerėliams, papuošalų detalėms ar specifinių formų apdovanojimams. Jo pjovimo linijos yra švelnios ir aptakios, spalvų spektras įvairus. Belieka tik turėti idėją ir pritaikyti plačias jo panaudojimo galimybes.

Kalbant apie suvenyrus, yra itin populiarus graviravimas ant aliuminių, geležinių, varinių, sidabrinių, auksinių ir kitokių metalų dirbinių. Graviruojama specialiu, tik metalams skirtu lazeriu, kuris užtikrina smulkiausių detalių tikslumą. Būtent tuo jis pranoksta rankinį graviravimą. Itin populiarus yra krikšto šaukštelių, krikšto medalių, pakabukų, sąsagų, juvelyriškos plokštuminių dirbinių graviravimas. Gali būti taip, jog daiktas yra netinkamas graviruoti dėl savo gabaritų ar formos. Tokiu atveju ant paties objekto ar jo stovelio yra tvirtinama/ kabinama aliuminio lentelė su graviruojamu tekstu. Aliuminio lentelės yra gaminamos įvairių spalvų, dydžių bei formų.

Be pjaustymo ir graviravimo, lazeriu dar galima atlikti ir markiravimo darbus: tai įvairių detalių žymėjimas, kuris negali būti „nutrinamas“, nepalikus akivaizdžios žymės, kaip tarkime spaudos atveju. Žymimos gali būti ne tik daugiaserijinės detalės, bet ir vienetiniai objektai, tokie kaip ginklai ar mašinų veidrodėliai.

Įmonė „Gravidėja“ taip pat užsiima ir nestandartinių antspaudų bei klišių gamyba. Yra gaminami nestandartinių dydžių rašaliniai antspaudai, dažniausiai naudojami atspausti firmų prekinius ženklus ant gaminių pakuočių ar pačių gaminių. Taip pat yra gaminamos aliuminio arba žalvario klišės odai bei medžiui spausti pagal individualius užsakymus.

Taigi, įmonė „Gravidėja“ siūlo plataus spektro paslaugas ir unikalius gaminius, naudodama lazerines technologijas ir dirbdama pagal kiekvieno kliento individualius užsakymus.

yra Kita
Šiuolaikinės čerpinių stogų variacijos