Šiuolaikinio biuro samprata

Remiantis posakiu, kad architektūra – kasdienybės atšvaitas, ir kone kasdien išdygstančiais naujais biurų pastatais, nesunku patikėti, kad ir pas mus paplito naujas požiūris į darbą. Negęstanti šviesa vakarais, savaitgaliais, per šventes ar atostogų sezono metu – visa tai tik sąlyginai atspindi esamą situaciją. Darboholikų karta savo veidą atskleidžia tik pravėrusi biuro duris. Net jei biuras ir būtų tuščias (o taip retai pasitaiko), padėtį išduos ne kas kitas, o patalpos interjeras: girgždančios kėdės, nusilupinėję stalų kraštai, segtuvai, prilaikantys nuo kondicionierių svyruojančias spintas, ir užtroškęs kaktusas, bylojantis, kad čia sklando įtartinai keista psichologinė atmosfera.

Teisūs medikai, kartais primenantys, kad darbo vieta privalo būti tinkamai apšviesta, patogi ir rami. Tad, gerbiamieji vadovai, jei ilgai sukote galvą, kodėl konkurentai visuomet pažengę keliais žingsniais į priekį, nekaltinkite darbuotojų, neieškokite kabinete prisegtų „blakių“ ar kitų pasiklausymo aparatų, o atsakingai įvertinkite, ar tik ne bus dėl to kalta aplinka, t. y. biuro baldai, nes nuo jų priklauso tiek darbuotojų, tiek ir lankytojų psichologinė savijauta.

Darbo vieta, pritaikoma įvairaus sudėjimo žmonėms

Nenuostabu, kad darboholikų amžiuje taip sparčiai kinta žmonių poreikiai – nuo komunikacijos technologijų iki specifinius reikalavimus atitinkančios baldų sistemos. Tačiau ne visi dirbantieji trokšta pačios moderniausios produkcijos − daugumai pakanka kokybiškų, kruopščiai surinktų ir kartu nebrangių baldų.

Baldus projektuojanti ir gaminanti kompanija „Baldų sistemos“ orientuojasi ne į tuos klientus, kuriems reikia pačių naujausių, pagal sudėtingas technologijas pagamintų baldų, bet į tuos, kurie pageidauja praktiškų, funkcionalių baldų už prieinamą kainą.

Įprasta, kad daugelis baldų gamintojų ir prekiautojų akcentuoja, jog darbo stalas turi būti pakankamai didelis – ant jo ne tik laisvai turi tilpti kompiuteris, krūva popierių, bet ir būtų gerai, jei tarp dokumentų nepasimestų nuo godžių kolegų slepiamas pyragaitis. Stalo dydis tarsi niekam ir nesukelia problemų, tačiau jei pamažu dokumentus išstumia vis gardesni skanėstai... Nenuostabu, kad vieną dieną prisėdę prie darbų galite imti ir užstrigti tiesiogine šio žodžio prasme. Jei tai netrukdo siekti puikių darbo rezultatų, netrikdo kolegų ir vadovybės – puiku, tik siekiant maksimalaus komforto reikėtų įsirengti darbo vietą, reguliuojamą pagal žmogaus kompleksiją. Darbo vietą, kurios plotis lengvai keičiamas mechaniniu būdu, galima lengvai pritaikyti tiek stambiam, liesam, aukštam ar žemo ūgio darbuotojui.

Patalpos aukštis neturi kelti rūpesčių

Darbo vieta turi būti ne tik ergonomiška, joje neturi stigti standartinių komponentų – spintų: uždarų ar atvirų, su naujoviškomis stiklinėmis ar standartinėmis durimis, skirtų drabužiams ar dokumentams. Tokia įvairovė privalo užtikrinti galimybę pritaikyti baldus bet kokioje patalpoje. Pagrindinis „Baldų sistemų“ gaminamų spintų privalumas – jos gali būti komponuojamos skirtingo aukščio patalpose – net ir nestandartinėse erdvėse, palėpėse ar patalpose, kuriose gausu įvairių nišų, ir pan. Spintos gali būti įvairių aukščių, todėl jas galima įrengti ne tik standartinėse − 2,60 m, bet net ir 5 m aukščio patalpose.

Biuro baldai privalo būti ilgaamžiai. Be abejo, tai lemia medžiagos, iš kurių jie pagaminti, paviršiaus danga ir jos atsparumas išorės poveikiui. Kompanijos „Baldų sistemos“ biuro baldai gaminami iš vokiškų medžio drožlių plokščių (LMDP), išsiskiriančių aukšta kokybe.

Informacijos prekystalis

Dažniausiai biuro širdimi galima įvardyti kabinetą ar tam tikrą jo dalį, kur įvairiausius planus rezga įmonės direktorius. Ne visiems norintiesiems pas jį pakliūti tai pavyksta, nes paprastai šį svarbų asmenį saugo visus vadovo planus žinanti biuro administratorė. Jos pastangas vertinantis direktorius privalo pasirūpinti, kad ji savo darbo vietoje visuomet jaustųsi patogiai. Staigių ir sunkiai numatomų permainų, užduočių kiekį, lankytojų srautą įveikti padėtų specialiai įrengta biuro administratoriaus darbo vieta, vadinama informacijos prekystaliu.

Kokybiškai ir greitai

Įsitikinus, kad baldų išdėstymas, matmenys ir dizainas – vieni iš svarbiausių biuro patogumo aspektų, kad jie gerina darbą bei neša dalykinę sėkmę, vertėtų kad ir paskutinę minutę visą biurui įrengti reikalingą amuniciją užsisakyti įmonėje „Baldų sistemos“, nes vienas iš pagrindinių šios kompanijos tikslų – ne tik gera, bet ir greita gamyba. Laukti reikia tik dvi savaites.

yra Kita
Šimtmečių dvasia pulsuojanti klasika