Šiuolaikiški langai: dailūs, saugūs ir taupūs

Senų langų daugiau nebegalima lyginti su šiuolaikiškais ne tik dėl techninių ypatumų. Net šiuolaikiško lango žaliava perteikia naujovišką aplinkos apsaugos suvokimą ir užtikrina patvarumą. Vienas Europos profilių gamintojų lyderių „Profine“ savo gaminamų plastikinių langų profiliams sustiprinti vietoj švino naudoja aplinkai nekenksmingą kalcį ir cinką. Tai visokeriopai pagerina plastikinio lango kokybę – padidina jo atsparumą atmosferos veiksniams, ilgiau išlaiko matinį blizgesį ir yra visiškai perdirbamas.

Seni langai yra šilumos žudikai

Langai yra silpniausia namo vieta. Būtent per juos labiausiai patenka šaltis ir išeina šiluma. Tai pasakytina, žinoma, apie senuosius langus. Norint sutaupyti kuo daugiau energijos, renovuojant būstą daugiausia dėmesio reikia skirti langams. Deja, taip daro nedaugelis. Pavyzdžiui, tipiniame name su terasa per langus prarandama 40 proc. šilumos. Tad pasiryžus renovacijai, verta investuoti ten, kur iš tikrųjų gaunama naudos.

Koks langas yra senas?

Langas yra senas, jei jis buvo įstatytas prieš daugiau nei dvidešimt metų. Tokie langai techniniu požiūriu laikomi jau atgyvenusiais, o energijos sunaudojimo požiūriu – didžiuliu išlaidų rijiku. Kaip matyti diagramoje, kokybiški langai leidžia sutaupyti iki 90 proc. išlaidų!
 
Brangstant energijai, nuolat didėja mūsų išlaidos, tačiau galima atrasti ir gerų dalykų: tie, kas renovuoja būstus ir investuoja į kokybiškus langus, laimi daug kartų!
 
Dėl geros šilumos izoliacijos pastebimai sumažėja šildymo išlaidos. Puiki techninė šiuolaikinių kokybiškų langų iš plastikinio profilio įranga leidžia užtikrinti gerą garso izoliaciją ir patikimą apsaugą nuo įsilaužimų. Kartu džiaugsitės nepriekaištingu aptarnavimu. Dar pridėkite ir saugumą dėl ateities: naudojant naujausias technologijas sukurti langai suteikia savininkui ilgalaikę vertę.

Mažinkite energijos suvartojimą!

Dažnai jaučiamės bejėgiai prieš energijos kainų augimą. Vienintelis sprendimas, kaip galima sumažinti šildymo energijos išlaidas, – sumažinti jos vartojimą. Tam yra daug galimybių, susijusių su pastatų renovacija.
 
Efektyviausiai šildymo energijos sąnaudas sumažinti galima pasitelkus šilumos izoliaciją, langų atnaujinimą ir šildymo sistemos modernizavimą. Šildymo energijos poreikis gali būti sumažintas apie 40–70 procentų. Be to, siūloma energijos taupymo priemones derinti su kitomis modernizavimo priemonėmis.
 
Renovacija gali gerokai padidinti nekilnojamojo turto vertę, o tai ypač svarbu norint jį parduoti.

Renovacija – tai ir saugi ateitis

Vienos apklausos dalyviai geriausia iš visų saugumo senatvėje užtikrinimo formų nurodė nekilnojamojo turto turėjimą. Daug prasčiau įvertinti valstybės numatyta pensija, vertybiniai popieriai ir gyvybės draudimas. Vadinasi, investicijos į namo vertės sukūrimą, kurį dažnai sudaro renovacija ir šiuolaikiški langai, yra ilgalaikės ir saugios.

Svarbi Uw reikšmė

U reikšmė (W – langas) nurodo svarbų dydį, kuriuo galima išmatuoti ir palyginti seno bei naujo lango „elgesį“ šilumos požiūriu (šilumos perdavimo koeficientas). Ši reikšmė apibrėžia šilumos energijos kiekį, kuris išeina per langą iš vidaus į išorę. Jis matuojamas vatais, padalytais iš kvadratinio metro ir kelvino. Formulė: W/mK. Ši formulė gana paprasta: kuo mažesnė U reikšmė, tuo geresnė šilumos izoliacija, t. y. labiau taupomos energijos sąnaudos.

Nepriekaištingai sumontuota

Net geriausias langas nebus naudingas, jei jis bus blogai atliktas langų montavimas. Čia nereikėtų rizikuoti. Geriausia pasikliauti specialistais. Jie turi daugiametę patirtį ir dirba nepriekaištingai, greitai ir rūpestingai. Profesionalūs specialistai langus kokybiškai gali įstatyti bet kuriuo metų laiku.

Langų gamybos technologijos revoliucija

„Profine“ grupės PVC profilių pranašumai:
  • patvarumas,
  • atsparumas atmosferos poveikiui,
  • šiuolaikiškas dizainas,
  • puiki šilumos izoliacija,
  • lengvas naudojimas,
  • paprasta priežiūra,
  • kaina,
  • perdirbimo galimybė.
„Profine“ grupės „Greenline“ naujos kartos PVC profiliai visiškai atitinka Europos ekologijos ir aplinkosaugos iniciatyvą „Vinil 2010“ ir Europos Komisijos iškeltą tikslą visiškai atsisakyti švino naudojimo pramonėje.

Saulės radiacijos poveikis PVC langų profiliams

Profiliai buvo spinduliuojami po vieno centimetro vandens sluoksniu. Spalvos pasikeitimas pagal geltonos ir mėlynos spalvų skalę.
yra Kita
Šiuolaikiškame kaime jungsis komfortas ir ilgaamžės tradicijos