Šiuolaikiški PVC langai. Kokie jie?

Tai, kas kuriama ir statoma šiandien, formuoja būsimą ateities kartų pasaulį. Todėl šiandien aktualu, kokius architektūros ir technologijų pavyzdžius paliksime būsimoms kartoms. Pastaruoju metu daug dėmesio skiriama ne tik energijos panaudojimo efektyvumo ir ekologiško išteklių naudojimo klausimams, bet ir namo, kaip saugaus prieglobsčio, funkcijai. Daugiau garso ar šilumos izoliacijos, dizaino subtilybių ar ekonomiškumo? Šie bendrieji šiuolaikinės statybos ar remonto reikalavimai pastaraisiais metais labai išaugo. Didelė reikšmė teikiama langams. Jų pasirinkimas lemia energijos sąnaudas, saugumą, apsaugos nuo triukšmo lygį ir net viso pastato išvaizdą. Vokiškų plastikinių profilių (PVC) gamintojas „Profine GmbH “ šiuo požiūriu nustato naujus geriausių plastikinių langų rodiklių kriterijus. Gaminant naujos rūšies profilius, pavyko atrasti pusiausvyrą tarp daugybės įvairių techninių reikalavimų, tarp pageidaujamo ir įmanomo įgyvendinti. Tai įmonės prekių ženklų KBE ir „Kömmerling 88 mm “ PVC langų sistemos.

 
Šiuolaikiniams gaminiams jau keliamas ir ekologiškumo reikalavimas. Iki šiol plastikinių langų gamyboje švinas buvo laikomas plastiko stabilizavimo priemone. KÖMMERLING ir KBE priešingai − jau daugelį metų vietoj švino profilių plastiką stabilizuoja aplinkai draugiškais kalciu ir cinku. Kitas svarbus kriterijus, gaminant plastikinius langų profilius, yra mus supančios aplinkos išteklių efektyvus panaudojimas ir jų tausojimas. KÖMMERLING ir KBE profiliuose panaudojama antriniam perdirbimui tinkama medžiaga. Tai reiškia, kad gaminant profilius ir langus, susidarančios kokybiškos atliekos gali būti grąžintos į gamybos ciklą. Be to, dėl geresnių naujųjų langų šilumos izoliacijos savybių sumažėja energijos sąnaudos ir išskiria mažiau anglies dvideginio. Ekologiškumo ir saugumo, patikimumo ir patvarumo reikalavimai įmonei „Profine GmbH“ pirmiausia yra jos pačios įsipareigojimas sau, kitiems rinkos dalyviams ir mus supančiai aplinkai.
Kiekvienas efektyviai realizuojantis savo produkciją Europos rinkoje langų ir durų gamintojas privalo vadovautis galiojančiais Europos Sąjungos (EU) standartais ir statybos normomis. Langai ir durys, kaip ir kiti statybų produktai, patenkantys į EU rinką, turi būti paženklinti CE – tai privaloma vadovaujantis EN LST 14351-1 (Europos norma, Lietuvos standartas) ir EU direktyvos „98/106/EEC“ reikalavimais. Šiuo ženklu gali būti ženklinami langai, kurie atitinka pagrindinius reikalavimus ir yra saugūs naudoti, be to, tai ir gaminių kokybės bei funkcionalumo įrodymas. Šis ženklas suteikiamas gaminiui, atitinkančiam taikomus Europos direktyvų reikalavimus ir jis buvo patikrintas vadovaujantis normatyvų reikalavimais. Lietuvos įsijungimas į bendrą ES erdvę suteikia Lietuvos gamintojams papildomų galimybių, tačiau ir griežtina gaminių kokybės, vartojimo savybių, saugumo reikalavimus. Taigi, kad būtų užtikrintos laisvosios prekybos sąlygos ES ir tam tikrų produktų saugumas, ES priimta tokią gaminių atitiktį žymėti „CE“ ženklu. Išvertus iš prancūzų kalbos – tai frazės „Europos patvirtinimas“ santrumpa. „CE“ ženklu gamintojas deklaruoja, kad jo gaminys atitinka Europos normų keliamus: higienos, saugaus naudojimo ir aplinkosaugos, reikalavimus. Rinkos dalyviams ir valstybinėms priežiūros institucijoms šis ženklas rodo, jog gaminys į tos šalies rinką yra išleidžiamas teisėtai ir atitinka normatyvinius reikalavimus.
 
Lango, kaip funkcionalaus ir kokybiško gaminio, išskirtinumą lemia ne PVC profilio sienelės ir (arba) armatūros storis, tačiau tokios savybės, kaip nepralaidumas vandeniui, oro skverbtis, šilumos perdavimo koeficientas, lango varstymo ciklai, apsauga nuo triukšmo ir kt. pagal CE reikalavimus, vadovaujantis Europos standartu EN 14351-1.
PVC Profilių gamybos tendencijos ir mados kryptys leidžia smarkiai sumažinti šilumos nuostolius, nusakomus Uw (šilumos perdavimo koeficiento) mažinimu ir (arba) energetinio naudingumo klasėmis (A, B, C ir t. t.). Aukščiausias šiuo metu pasiektas PVC langų naujovių rezultatas – langų taupiesiems (pasyviesiems) namams sistemos. Būtent tokiems namams langai ir turi atitikti ypač svarbius techninius reikalavimus. „KÖMMERLING 88 plus“ − naujos plastikinių langų rūšies profiliai, išsiskiriantys išvystytomis šilumos ir garso izoliacijos technologijomis ir dideliu montavimo pločiu (88 mm), esant siauresniems (žemesniems) profiliams. Tai garantuoja elegantišką išorę ir bendrą vaizdą, idealias proporcijas ir gerokai didesnes saulės šviesos patekimo į vidų galimybes. Gražesnių ir tobulesnių langų taupiesiems namams iki šiol dar nebuvo sukurta. Tarp plastikinių langų profilių „KÖMMERLING 88 plus“ – aukščiausia kokybės pakopa. Tai naujos rūšies profilių konstrukcijos, išsiskiriančios išradingumu, ypač pakėlusios šilumos ir garso izoliacijos, saugumo ir ekonomiškumo parametrų vertę.

„KÖMMERLING 88 plus“ – geriausiomis ypatybėmis išsiskiriantys langai.

1) Tiesios linijos atitinkamai išdėstytos paviršiaus plote puikiomis profilių proporcijomis.
2) Ypač gerai izoliuota šešių kamerų ir 88 mm montavimo pločio vidurinio šilumos sandarinimo sistema.
3) Atlikus armavimą (nuožulnų plieninį sutvirtinimą), buvo suformuota papildoma 7 – oji kamera.
4) Trys sandarinimo tarpiklių lygmenys ir centre pritvirtintas vidurinis sandarinimo tarpiklis užtikrina gerą apsaugą nuo smarkaus lietaus, vėjo ir puikią garso izoliaciją.
5) Naujoviškas sąvaros lankstės tarpiklis sumažina oro judėjimą sąvaroje ir užtikrina puikius šilumos izoliacijos rodiklius.
6) Platus, 24 – 52 mm, įstiklinimo spektras leidžia įstatyti specialius funkcinius stiklus.
7) Lango apsodus, pritvirtintus apsaugotoje srityje už vidurinio šilumos sandarinimo tarpiklio, ypač lengva prižiūrėti.
8) Dėl puikių statybiniu ir techniniu požiūriu išorinių ir vidinių palangių, ir profilių prijungimo galimybių langus paprasta montuoti.
 
UAB „Profine Baltic“, kaip ir „Profine GMBH“, teikia konsultacijas, siūlymus ir kontroliuoja savo partnerius, KÖMMERLING bei KBE langų ir durų gamintojus, kaip laikomasi langų kokybės standartų. UAB „Profine Baltic“ langų gamintojų grupei išduodami atitinkami sertifikatai ir suteikiama teisė deklaruoti gaminių funkcinius ir kokybinius rodiklius pagal CE reikalavimus. „Profine“ partneriai deklaruoja CE atitiktį tik bandymų, kurie atliekami Vokietijoje, Rosenheime, žymiausiame Europoje langų ir durų tyrimų laboratorijų centre „IFT Rosenheim GMBH“, duomenimis. Šiais metais „Profine“ gavo „SolVin“ įsteigtą apdovanojimą už PVC naujoves perdirbimo srityje – tai „KBE System_88 mm“ langai. Žaliavų gamintoja „SolVin“ apdovanoja bendroves, kurios prisijungia prie ekologinės veiklos naujoviškomis PVC panaudojimo idėjomis gaminio dizaino, funkcijų ir klientų gyvenimo kokybės gerinimo srityse. Ketvirtąkart konkurso ceremonija vyko 2010 m. spalio 28 d. tarptautinėje plastikų parodoje K 2010 Diuseldorfe. Skiriant apdovanojimą, buvo kreipiamas dėmesys ir į ekologines, ir į ekonomines charakteristikas: produktas turi būti pagamintas iš iki 50 proc. perdirbtų medžiagų pačiomis pažangiausiomis koekstruzinėmis (karštojo štampavimo) technologijomis, taupiųjų namų versijos pirmosios klasės Uw reikšmė turi būti 0,79 W/(m2K). Laimėtojai atrinkti iš 141 projekto, kurį pasiūlė skirtingos bendrovės, dirbančios su PVC medžiaga. „SolVin“ apdovanojimas patvirtina, kad mūsų veikla pagrįsta ekologijos filosofija. Energijos atžvilgiu efektyvios langų sistemos, bešviniai stabilizatoriai ir nuosekli perdirbimo strategija vis labiau vertinami rinkoje“, − teigia „Profine“ medžiagų vystymo skyriaus vadovas Stefanas Huckas. „KBE System_88 mm“ yra šešių kamerų langų sistema, kurios konstrukcinis gylis yra 88 mm. Ši sistema rinkai buvo pristatyta praėjusiais metais. Ji išsiskiria ekonomišku apdirbimu, didele langų tipų įvairove ir aukščiausio lygio šiluminės izoliacijos ypatybėmis. Naudojant minėtos sistemos profilius su standartine sąranka, pasiekiama šilumos perdavimo Uw 1,1 W/(m2K) reikšmė − tai išskirtinė „KBE System_88 mm“ langų savybė.
Išskirtinis šių metų gaminys – „KBE System_88 mm“ langai – rinkoje žinomas kaip taikytinas „Passivhaus“ technologijoms – mažai energijos sunaudojantiems statiniams. „KBE System_88 mm“ langai iš kitų panašių rinkoje gaminių išsiskiria stiklo paketo klijavimo technologijomis ir Uw 0,79 W/(m2 K) šilumos perdavimo koeficiento reikšme. Aprašytųjų PVC profilių tiekėjai Lietuvoje yra „Profine GmbH“ antrinė įmonė UAB „Profine Baltic“, savo logistikos ir klientų aptarnavimo centrą įkūrusi uostamiestyje.
yra Kita
Šiuolaikiški langai: dailūs, saugūs ir taupūs