Statoma nauja pieno perdirbimo įmonė

Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje pradedamos naujos kooperatinės pieno perdirbimo gamyklos statybos. Ūkininkai jau seniai svajojo apie nuosavą perdirbimo įmonę. Ji esą bus konkurentė superkant pieną ir priklausydama pieno gamintojams niekada specialiai nemažins pieno supirkimo kainų.

Kooperatyvas „Pienas LT“ iš valstybės 95 metams Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje išsinuomojo 3 hektarus žemės. Planuojama, kad čia pradės veikti daug diskusijų sukėlusi kooperatinė pieno perdirbimo įmonė. Tikimasi, kad ji leis ūkininkams sėkmingiau konkuruoti.

Jau dabar pripažįstama, kad įsiveržti į Lietuvos rinką naujiesiems perdirbėjams nebus lengva. Gamykloje ketinama gaminti aukštos kokybės pieno baltymą naudojamą maisto ir farmacijos pramonėse. Pradžioje planuojama per parą pagaminti 650 tonų, vėliau tikimasi šį kiekį padvigubinti.

Viso projekto vertė siekia beveik 100 milijonų litų, iš jų maždaug pusė – ES parama. Pastatyti gamyklą planuojama iki kitų metų liepos, veikti ji turėtų pradėti kitų metų pabaigoje.

yra Kita
Statytojams trūksta darbų