Statybinė sistema „Velox“. Greita, ekologiška ir ekonomiška statyba!

Statybų rinkoje pastebimas statybinių medžiagų ir paslaugų kainų didėjimas. Tuo pačiu metu mažėja klientų perkamoji galia, didėja konkurencija tarp statybos sektoriaus dalyvių. Senosios technologijos (paprastos plytos, blokeliai) praktiškai pasiekė savo technologijos ribas dėl naudojimo būdų, statybų spartos ir kainų neatitikimo. Ką daryti, kad išgyventume konkurencinėje kovoje, o auganti infliacija bei nekilnojamojo turto kainos stabilizuotųsi? Atsakymas labai paprastas – mažinti statybos sąnaudas!

Laikas pereiti prie naujų statybų technologijų, pagrįstų kompozitinėmis medžiagomis, kurios tuo pačiu metu atlieka keletą funkcijų, pvz., laiko konstrukcijas ir izoliuoja (šaltį, garsą, vandenį ir t. t.). Naudojant kompozitines medžiagas, atkrinta daug darbų, kuriuos būtina atlikti statybų aikštelėje, todėl reikia mažiau statybininkų, mažėja išlaidos, trumpėja statybų laikas, o klientų skaičius – didėja.

Pristatome statybinę sistemą „Velox“, atitinkančią dabarties reikalavimus.

Technologija „Velox“ buvo sukurta Austrijoje, siekiant greitai pastatyti šiltą būstą. Ši statybinė sistema Austrijoje, Čekijoje, Vokietijoje, Danijoje, JAV, Rusijoje ir kitose šalyse jau tapo vienu iš tradicinių statybos būdų. Statyti galima tiek individualius, tiek daugiaaukščius namus. Naudojant „Velox“ sistemą visas statybos procesas vyksta gerokai sklandžiau, greičiau ir pigiau.

Šios sistemos pagrindą sudaro skiedrų ir cemento plokštės, gaminamos iš ekologiškos žaliavos: mineralizuotos medienos (89 proc.), cemento, skystojo stiklo. Plokštės yra lengvos, tvirtos ir atsparios ugniai, drėgmei, šalčiui bei kenkėjams.

Statybinė sistema „Velox“ leidžia taikyti kompleksinę statybą, mat naudojant ją daroma viskas: pamatai, sienos, pertvaros, perdangos, laiptai, stogas.

Nereikia jokių sunkių gelžbetoninių blokų, sąramų ir elementų. Keliamieji kranai nereikalingi net statant daugiabučius namus − užtenka keltuvo. Statybos darbai vykdomi iš namo vidaus, praktiškai nereikia įrengti statybų aikštelės. Surenkamieji klojiniai užpildomi su betono siurbliu arba betono maišykle ir taip daugiabučiai sparčiai auga. Sistema suteikia galimybę viską – arkas, erkerius, kampinius langus, netaisyklingus kampus, pasvirusias sienas − įgyvendinti pagal jūsų norus ir fantaziją.

Pastatai statomi dviem būdais:

  • pramoniniu (surenkamos viso aukšto sienos su perdanga ir naudojant siurblį užpilamas betonas);
  • ūkiniu (sienos surenkamos ir betonuojami 500 mm aukščio žiedai).

Statybinė sistema „Velox“ neleidžia pastate susidaryti šalčio tilteliams. Išorinės sienos šiltas sluoksnis neleidžia šalčiui prasiskverbti iki betono branduolio, priešingai, betono sluoksnis, turintis akumuliacinių ypatybių, naktį atiduoda dienos metu sukauptą šilumą į pastato vidų.

Standartiškai lauko sienos komplektas „Velox“ klientams pateikiamas viršijant norminį šiluminės varžos reikalavimą (R = 5(m²K)/W).

Į komplektą įeina speciali armatūra, atliekanti montavimo ir armavimo funkcijas. Konstrukcijos „Velox“ yra atsparesnės seisminiam aktyvumui ir dinaminėms apkrovoms.

Maža medžiagų nomenklatūra, paprastas komplektavimas, minimalios transportavimo išlaidos, galimybė statyti nedidelėse erdvėse, pvz., senamiesčiuose, paprasta medžiagų apskaita ir kontrolė − visa tai sumažina statybos išlaidas, palyginti su kitais statybos būdais. Ir tai dar ne viskas: technologija „Velox“ leidžia labai sumažinti statybų terminus. „Velox“, išvertus iš lotynų kalbos, reiškia „greitas“. Būtent taip ir išeina – greitai ir nebrangiai!

„Velox“ gaminiai išsiskiria puikiomis garso izoliacijos ir priešgaisrinėmis ypatybėmis, yra higieniški.

Jų porėtas paviršius garantuoja puikų sukibimą su betono ar tinko sluoksniu. „Velox“ – tai iš karto paruoštas karkasas bet kuriai apdailos medžiagai tvirtinti ir pastato viduje (gipskartonis), ir iš lauko pusės (plastikas, mediena, plienas, aliuminis, keramika).

Inžinerinės komunikacijos (kanalizacija, vandentiekis, ventiliacija, centrinis dulkių siurblys, elektros kabelių, telefonų, signalizacijos, kompiuterių tinklų ir kt. kanalai) montuojamos kartu su sienomis. Tinklai paslepiami inžinerinėse angose arba betoninio branduolio viduje.

Su technologija „Velox“ gali dirbti bet kas, susipažinęs su projektavimo ir statybos instrukcija ir norintis statyti – pradedant nuo privačių asmenų, statančių nuosavą namą, ir baigiant stambiomis statybų bendrovėmis. Juk vienas iš „Velox“ šūkių: „Nuo šuns būdos iki dangoraižio.“ Pastatai gali būti įvairaus dydžio, paskirties ir aukščio.

Technologija „Velox“ labai universali ir atitinka pramoninei statybai keliamus reikalavimus. Konstrukcijos yra labai tvirtos, atsparios vibracijoms ir žemės drebėjimui, ugnies bei vandens poveikiui, sienos natūraliai „kvėpuoja“, o didelis kiekis pastato viduje liekančios plokštės užtikrina mediniam namui artimą mikroklimatą.

Ši technologija lengvai suderinama su visomis žinomomis statybos technologijomis. Ir sienos, ir perdangos gali būti mišrios konstrukcijos.

Sistema „Velox“ − tai mums gerai žinoma ir įprasta monolitinė statyba, tik naujai permąstyta ir labai racionaliai pateikiama. Skirtumas tik tas, kad čia klojiniai ne nuimami, bet lieka kaip pastato šilumos ir garso izoliacija, o svarbiausia − kaip mikroklimato stabilizatorius patalpose. Pats statinys − ekologiškas, šiltas ir jaukus.

„Velox“ namai auga Vilniuje, Klaipėdoje, Kaune, Šiauliuose ir kitur, dar daugiau žmonių laukia projektų iš architektų, kad galėtų statyti savo namus, naudodami statybinę sistemą „Velox“. Lietuvoje jau nemažai įmonių ir privačių asmenų išbandė šią technologiją.

Platinant technologiją „Velox“, Lietuvoje sukurta interneto svetainė www.velox.lt.

Svetainėje rasite lietuvių ir rusų kalbomis aprašytus konstrukcinius CAD mazgus, sertifikatus, statybų ir projektavimo instrukcijas, vaizdo medžiagą bei „Velox“ medžiagų pardavėjų ir konsultantų koordinates visoje Lietuvoje. Įmonės darbuotojai mielai atsakys į visus jus dominančius klausimus.

Diegdama šią technologiją „Velox“ bendradarbiauja su projektavimo ir statybos bendrovėmis.

yra Kita
Skandinavų gelžbetonio gamybos technologijos lietuviškam produktui