Suteikite medinėms grindims naują išvaizdą

Šiuolaikinės statybinės medžiagos ir įrankiai leidžia efektyviai, greitai ir be didelių išlaidų senoms medinių lentų grindims suteikti naują gyvenimą.

Šlifavimas

Kampinė elektrinė šlifavimo mašinėle „nesusidoros“ su viso kambario plotu, todėl geriau pasinaudokite grindine stumdoma šlifavimo mašina. Turėkite omenyje, kad darbuojantis su tokia įranga teks įdėti nemažai pastangų. Apsirūpinkite ir keletu skirtingo grūdėtumo šlifavimo juostų bei diskų. Nežiūrint į tai, kad šlifavimo mašinos yra aprūpintos specialiais dulkių surinkėjais bei filtruojančiais įrenginiais – darbo metu nepavyks išvengti dulkių. Atidarykite langus, užsidėkite kaukę ar respiratorių ir uždarykite duris, kad dulkės nepasklistų visame bute.

Įrankiai ir abrazyvai

Efektyviai nušlifuoti grindų lentas galima tik stumdoma grindine šlifavimo mašina. Būtina įsigyti skirtingo grūdėtumo šlifavimo juostas: stambaus – kietos medienos apdirbimui, vidutinio – minkštos medienos ir smuklios – galutiniam apdirbimui. Grindų šlifavimui prie sienų bei kitose stumdomajai šlifavimo mašinai neprieinamose vietose naudojama kampinė šlifavimo mašinėlė, kuriai taip pat yra gaminami skirtingo dydžio abrazyvai.

Dažymas

Dažymas suteikia medienai papildomos „šilumos“ bei paruošia ją vėlesniam atnaujinimui. Grindis galima padengti permatomu laku arba medienos dažais. Dažant spalva bus sodresnė, tačiau kito remonto metu bus sudėtinga parinkti tokią pačią spalvą. Norint kiek suminkštinti rudai rausvą atspalvį, dažus reikia atskiesti nedideliu kiekiu vandens.

Dengimas permatomu laku

Nitro lakai, kokie bebūtų tvirti ir patikimi, yra nepatogūs naudoti ir gali būti kenksmingi žmogaus sveikatai. Dėl šios priežasties juos pamažu išstumia vienkomponenčiai poliuretaniniai ir akriliniai dažai, skiedžiami vandeniu. Pastarieji ne tokie tankūs, tačiau tai kompensuoja itin lengvas jų taikymas, kvapo nebuvimas, greitas džiūvimas ir galimybė nuplauti įrankius vandeniu. Poliuretaninis lakas įprastai dengiamas dviem sluoksniais, tačiau priklausomai nuo grindų stovio gali prireikti ir trečio.

Darbų eiga

  • Abrazyvo juosta užmaunama ant šlifavimo mašinos būgno, pagal kryptį nurodytą vidinėje pusėje. Netinkamai užmovus juostą, jos gali užtekti tik nedideliam grindų lopinėliui. Judinkite mašiną išilgai lentų, kad jų šonuose neatsiluptų mediena. Tai labai svarbu naudojant stambią аbrazyvo juostą. Pasistenkite visose grindų atkarpose šlifuoti vienodai, kad nepadarytumėte nepageidaujamų nelygumų.
  • Šlifuodami prie sienų mašiną tvirtai laikykite abiem rankom, tačiau nespauskite jos per daug stipriai, kad nepadarytumėte įgilinimų grindyse. Valyti ertmes tarp lentų patogiausia metaliniu atsuktuvu, tačiau tai gan sudėtingas ir monotoniškas darbas.
  • Kruopščiai išsiurbkite grindis. Švariai išvalytos ir nušlifuotos grindys yra paruoštos dažymui.
  • Dažai tepami teptuku išilgai lentų. Dažydami vieną lentą stenkitės neištepti greta esančios, kad nesusidarytų dažų nutekėjimas. Dažymui taip pat galima pasitelkti ir purkštuvą.
  • Džiūnant dažams grindų spalva šviesėja, tačiau gražų išraiškingą atspalvį jos įgaus tik tuomet, kai padengsite laku.
  • Paruoškite viską, ko reikia grindų lakavimui. Prieš pradedant darbą rekomenduojama platų teptuką padaužyti į kampą, kad atmuštumėte krentančius šerius, kurie darbo metu gali prilipti prie grindų.
  • Bespalvis poliuretaninis lakas būna jau paruoštas naudojimui. Pakanka atidžiai jį išmaišyti ir perpilti į švarų indą dažams.
  • Laką, kaip ir dažus, tepkite išilgai lentų. Nebandykite užpildyti ertmių tarp lentų, prisiminkite, kad pirmas sluoksnis neturi būti per storas. Pradžioje danga bus pieno spalvos, o džiūdama taps permatoma.
  • Antras sluoksnis įprastai tepamas po 2 val. (vėliausiai po 48 val.). Jei būtinas trečias sluoksnis – pirmiausia, nušlifuokite paviršių šveičiamuoju popieriumi.
yra Kita
Sutarti dėl tvarkymo plano trukdo neteisėti statiniai