"Tauro ženklas": mes rūpinamės jūsų eismo saugumu

Neretam vairuotojui puikiai pažįstama situacija, kai, norint išsukti iš kiemo ar šalutinio kelio, nesimato, ar kas nors atvažiuoja pagrindiniu keliu. Dažnai tai tampa automobilių susidūrimo priežastimi – juk kiaurai namo sienos ar medžių nepažiūrėsi. Optimalus tokios situacijos sprendimas – įrengti kelio veidrodžius, leidžiančius lengvai matyti, kas vyksta pagrindiniame kelyje. Jie ypač pasiteisina siaurose senamiesčio gatvelėse, kur iš kiemų išsukantys vairuotojai turi pasikliauti tik sėkme. Tačiau neužtenka kelyje įmontuoti paprasčiausio veidrodžio ant metalinio stulpo ir tikėtis, kad taip gerinama eismo kokybė. Svarbu pasirinkti kokybiškus, patikimus ir specialiai konkrečiai eismo situacijai pritaikytus kelio veidrodžius.

Individualūs sprendimai kiekvienai eismo situacijai

Daugiau kaip dešimt metų Lietuvos rinkoje dirbančios bendrovės „Tauro ženklas“ pagrindinė veikla – eismo saugumo priemonių įrengimas ir eksploatacija, kelių ir gatvių apšvietimas, elektros darbai. Ieškantiems patikimų sprendimų ir aukštos kokybės produktų „Tauro ženklas“ siūlo čekų bendrovės gaminamus vidaus ir lauko veidrodžius. Įmonė orientuojasi klientui pasiūlyti jo poreikius patenkinančius sprendimus, konsultuoja dėl veidrodžių įrengimo, siūlo itin didelį skirtingų dydžių ir formų (nuo pusiau sferinio iki paprasto apskrito ar trikampio) prekių pasirinkimą. Savo klientams „Tauro ženklas“ gali pasiūlyti, ko gero, didžiausių mūsų rinkoje (net 1 200 mm skersmens) akrilinį kelio veidrodį.

Optimalaus sprendimo parinkimas

Kaip pabrėžia UAB „Tauro ženklas“ direktorius Audrius Lisauskas, norint, kad kelio veidrodžiai tikrai padėtų gerinti eismo sąlygas, visų pirma svarbu pasirinkti kokybiškus produktus, t. y. lygiu paviršiumi, atsparius vandalizmui ir pan., bei išsirinkti būtent tai situacijai reikalingą produktą. Juk pasirinkę per didelį veidrodį paprasčiausiai be reikalo išleisite didesnę pinigų sumą, o pasirinktas per mažas visiškai neatliks savo funkcijos, nes jame nebus galima nieko pamatyti. Bendrovėje dirbantys profesionalūs specialistai pagal kliento pateiktą eismo situaciją parenka, kokio dydžio formos kelio veidrodžio reikia siekiant užtikrinti optimalų matomumą, kokioje vietoje jis turi būti statomas ir pan.

Lauko veidrodžiai, atsparūs temperatūros pokyčiams ir vandalizmui

Bendrovės siūlomi vidaus ir lauko veidrodžiai iš konkurencingų produktų išsiskiria itin lygiu paviršiumi, todėl užtikrinamas geras matomumas ir neiškreipiamas vaizdas. Veidrodžių kraštai pažymėti šviesą atspindinčiu apvadėliu, taigi jie lengvai pastebimi ir iš tolo. Visų formų ir dydžių veidrodžiuose galima įmontuoti specialią šildymo sistemą, užtikrinančią, kad net esant nepalankioms oro sąlygoms veidrodžio paviršius nerasos.

Montuojant veidrodžius viešose erdvėse, svarbiu rodikliu tampa ne tiek jų patvarumas, kiek atsparumas vandalizmui. Daugumos gamintojų siūlomi veidrodžiai gaminami iš akrilo, tačiau tik parinkus tam tikrą medžiagos cheminę sudėtį užtikrinamas jų tvirtumas, atsparumas temperatūros pokyčiams (prastos kokybės veidrodžiai, esant labai žemai temperatūrai, gali įskilti) ir smūgiams. Svarbus pranašumas yra lengvas montavimas. Veidrodžiai pritaikyti montuoti ant bet kokio tipo stulpų, o jų pozicijos ir kryptys reguliuojamos vos dviem varžtais.

Paprastas eismo reguliavimas didelėse vidaus erdvėse

Vidaus patalpose įrengiant veidrodžius įsivaizduojama, kad jie tinkami tik parduotuvėse, norint apsisaugoti nuo ilgapirščių. Tačiau šių produktų panaudojimo spektras daug didesnis. Vidaus veidrodžiai veikia kaip papildomos apžvalgos ir apsaugos priemonės parodų salėse, bankuose, logistikos terminaluose, automobilių garažuose ir panašiose erdvėse. Naudojant juos būtent logistikos sandėliuose padedama spręsti krautuvų eismą, apsisaugant nuo tarpusavio susidūrimų. Juk tokiose erdvėse šviesoforus įrengti būtų gana brangu, taigi vidaus veidrodžiai puikiai padeda artėjant prie posūkių pastebėti, ar kelyje nėra kliūčių.

Nedidelių salių apžiūrai bendrovė gali pasiūlyti jų centre montuojamus panoraminius veidrodžius, kurių matomumas yra net 360 o, taigi jame galima stebėti, kas vyksta visoje patalpoje.

yra Kita
Saugaus kelio koncepcija