Tiesiog geri baldai

Kambariuose nebyliai sto­vintys baldai kartais mums daro daug didesnę įta­ką, nei atrodo. Tad jei vie­ną dieną pastebime, kad jie nebeatlieka savo pirmi­nės funkcijos, atsibodo ar paseno, jei paprasčiausiai nutariame keisti gyvenimo būdą, tiesiog privalome pakeisti namų aplinką. Ta­čiau ne vienam kyla klau­simas, kaip tai padaryti geriausiai ir teisingiausiai, ypač dabar, kai mūsų rin­koje tokia gausi pasiūla.

Apibrėžti, kas yra geras baldas, turbūt neįmanoma, nes tai priklauso nuo vertinimo kriterijų, kuriuos nusistatome asmeniškai. Tačiau artėjant pirkimo momentui vertėtų žinoti, kad garsus prekių ženklas ne visuomet garantuoja gerą kokybę, o moderni išvaizda gali džiuginti vos kelerius metus.

Meistrų gaminami baldai

UAB „Baldų sistemos“, kurios darbuotojai turi 10-ies metų baldų gamybos patirtį, nediktuoja madų, o siekia, kad susikurtoje erdvėje žmogus jaustųsi patogiai. Kompanijos misija labiau orientuota į funkcinį, o ne į dizaino projektavimą – meistriškai gaminti baldus. Kitaip nei serijinės gamybos atveju, kur darbininkas atlieka įprastas operacijas (gręžia skylutes, prisukinėja rankenėles, montuoja ir t. t.), čia svarbiausias – nepelnytai užmirštas meistras. Juk meistras, gaminantis baldą nuo pradžios iki pabaigos, išmano apie jį daugiausia ir geriausiai; jis pirmiausia atlieka vizualinę kokybės apžiūrą. Tokia gamyba − brangesnė negu serijinė, bet ji suteikia ir išskirtinį kokybės garantą.

Viskas vienose rankose

Nors UAB „Baldų sistemos“ apibrėžiama kaip nestandartinių baldų gamintoja (per mėnesį pagaminama iki 200 vienetų baldų), įmonei būdinga itin plati specializacija. Juk dirbama atsižvelgiant į užsakovo poreikius – įrengiamas individualus namas ar butas, gal reikia baldų ne tik virtuvei ar voniai, bet ir prieškambariui, svetainei, vaikų kambariams ir t. t. „Kad nereikėtų ieškoti“ − įmonės šūkis, kurį baldus projektuojantys ir gaminantys įmonės specialistai visuomet stengiasi pateisinti. Tačiau kompanija neapsiriboja vien tik įprastų baldų gamyba, čia kuriama ir parduotuvių įranga, specifiniaibaldaimuziejamsarbibliotekoms.

Dar viena UAB „Baldų sistemos“ siūloma naujovė skirta asmenims, gyvenantiems namuose, kuriuose aukštos lubos. Dėl ypatingos profiliųkonstrukcijos įmonės gaminamos stumdomųjų spintų durys gali būti ne, kaip įprasta, iki 2,6 m, bet net iki 5 m aukščio.

Patalpų planavimo klaidas turi ištaisyti baldai

Dažniausiai baldų paskirtis interjere – užbaigti gražiai suformuoti erdvę. Tačiau net kokybiškiausi baldai ne visuomet gali ištaisyti patalpų projektavimo klaidas. Be to, dažnai pamirštama, kad kiekvienas būstas yra individuali vieta, turinti savų trūkumų, kuriuos taisyti irgi reikėtų individualiai. Tačiau prie kambario išdėstymo, plano, prie konkretaus broko pritaikius baldą, dešimt metų apie jį bus galima negalvoti, kadangi UAB „Baldų sistemos“ produkcija tinkama naudoti mažiausiai 8–10 metų.

Baldų kokybę lemia medžiagos

Kitas baldų pasirinkimo ir vertinimo kriterijus – medžiagos. Labai svarbu, kad virtuvės ir vonios baldai būtų atsparūs drėgmei, todėl UAB „Baldų sistemos“ šioms patalpoms skirtus gaminius gamina iš impregnuotų medžio drožlių plokščių ir aukšto slėgio laminato (HPL). Kadangi impregnuojamos net šių gaminių briaunos, baldai patikimai apsaugoti nuo vandens ir garų.

Norintieji įmonėje gali užsisakyti baldus iš medžio dulkių plokščių (MDF) su įvairiais frezuotais raštais. Tokie baldai taip pat apsaugoti nuo drėgmės, jie aptraukti įvairių splavų polivinilchlorido plastmasės (PVC) danga.

yra Kita
Šiuolaikinio biuro samprata