Tik 20 proc. virtuvėje praleidžiamo laiko skiriama maisto gaminimui, teigia Lietuvoje apsilankęs „Snaidero“ prezidentas Edi Snaidero

Šią savaitę Vilniuje viešėjusio Italijos baldų gamintojo „Snaidero“ prezidentas Edi Snaidero teigia, kad net 80 proc. virtuvėje praleidžiamo laiko yra skiriama šeimos bendravimui, vaikų namų darbams ir kitiems užsiėmimams, nesusijusiems su maisto gaminimu.
 
Penkto pagal dydį Europoje virtuvių gamintojo, kurį Lietuvoje atstovauja „Italų dizaino namai“, atlikti vartotojų tyrimai rodo, kad virtuvė tampa pagrindine namų zona, kurioje žmonės vis dažniau pasigenda jaukių, šiltų ir patogių baldų.
 
„Įsirengiant namus, didžiausios investicijos yra skiriamos virtuvei, kadangi čia žmonės praleidžia daugiausiai laiko. Todėl mūsų pagrindinis uždavinys yra iš anksto numatyti, kaip kis žmonių poreikiai, kad galėtume sukurti jų gyvenimo kokybę gerinančius baldus“, - teigia kompanijos „Snaidero“ prezidentas Edi Snaidero, baldų gamintojui vadovaujantis nuo 1996 m.
 
Pasak E. Snaidero, kompanijos orientacija į vartotoją ir leido pelnyti populiarumą visoje Europoje. Kompanijos klientai tvirtina, kad įsigiję „Snaidero“, pasirenka ne tik virtuvę, bet ir gyvenimo būdą.
 
„Snaidero“ yra pirmasis virtuvės gamintojas, kuris pastebėjo, jog virtuvė iš vietos, kurioje verdama ir gaminama, tampa vieta, kurioje maisto gaminimas tampa šeimos bendravimo ir jausmų atskleidimo forma. Tai lėmė ir tam tikrus pokyčius virtuvės erdvėje: „Snaidero“ pirmasis rinkai pristatė modulinę virtuvę, kurioje baldus kiekvienas gali išdėstyti pagal savo poreikius, pirmasis į virtuvės erdvę atnešė šilumos ir jaukumo suteikiančią tekstilę. Negana to, „Snaidero“ yra vienintelis gamintojas, virtuvės baldams suteikiantis 10 metų garantiją.
 
Kasmet „Snaidero“ pristato naujus virtuvių modelius, kurie tampa naujų tendencijų pradininkais  visame virtuvių baldų sektoriuje. Praėjusių metų Milano baldų parodoje „Snaidero“ išsiskyrė Venecijos miesto dvasią atspindinčia virtuve „Venus“, kurios paviršiai dengti tekstile. Garsiosios Pininfarina grupės sukurta virtuve siekiama sužadinti vartotojo jausmus ir emocijas. Ryški virtuvės spalva – juoda ar raudona tekstile dengti baldų paviršiai – kontrastuoja su aštriomis simetrinėmis linijomis ir metalo blizgesiu.
 
Tuo tarpu prieš metus sukurta virtuvė „Skyline“ yra tokia mobili, kad gali prisitaikyti prie visų vartotojų ir jų įpročių. Šis Lucci & Orlandini sukurtas nesudėtingas modelis, kurį sudaro gana žemos lenktų ir apvalių formų sudėtinės dalys, gali būti įkomponuotas į bet kokio dydžio erdvę. Apvalainų virtuvės baldų formų kompozicija atkartoja žmogaus judesius, atliekamus gaminant maistą, dėl to šioje virtuvėje viskas yra išdėstyta taip, kad pasiekiama viena ranka.
 
„Snaidero“ grupė, valdanti „Snaidero“, „Arthur Bonnet“, „Comera“, „Rational“ ir „Regina“ baldų prekinius ženklus, yra vertinama kaip ryškiausias tarptautinis virtuvės baldų gamintojas, kurio gaminiai pasiekia didžiausią pasaulio šalių skaičių – net 80 šalių.
 
„Snaidero“ istorija prasidėjo 1946 m. nuo mažos baldų gamybos dirbtuvės. Jau po dešimtmečio ji pavirto kompanija, kurios specializacija - modulinių virtuvių gamyba. Greitai „Snaidero“ gaminiai susilaukė laiką ir erdvę taupančių šeimininkių pripažinimo. 8-ajame dešimtmetyje kompanijos padaliniai pradėjo veikti Belgijoje, Prancūzijoje, Anglijoje, Šveicarijoje, Ispanijoje, Kanadoje ir JAV. „Snaidero“ baldus projektuoja pasaulinio garso dizaineriai Pininfarina, Josa Ghini, Lucci & Orlandini ir kiti.
 
Spec.lt už pranešimo turinį ir kalbą neatsako
yra Kita
20 kartų išaugo nuosavybės teisių į žemę atkūrimas Vilniaus rajone