Tikro medžio baldai - kokybė, išliekanti ateinančioms kartoms

Jonava nuo seno garsėjo kaip baldžių miestas. Jau nuo XIX a. Jonavos miestas buvo žinomas dėl puikių amatininkų, stalių, račių ir dailidžių. Tad nenuostabu, jog būtent šis miestas ir šiandien gali pasigirti ilgomis aukštos kokybės baldų gamybos tradicijomis. Greitai švęsime 100 metų jubiliejų, kai Jonavoje buvo pastatytas pirmas medienos fabrikas. Nuo to laiko keitėsi fabriko paskirtis, tikslai ir veikla. Nuo 1994 m. UAB ,,Baldai jums“ yra baldžių tradicijų tęsėja Jonavoje.

Investicijos į kokybę ir modernias technologijas

Šiandien bendrovė „Baldai jums“ turi net 35 000 kv. metrų gamybinį plotą, užsiima korpusinių baldų iš beržo ir ąžuolo masyvo gamyba ir visiškai valdo visą gamybos procesą nuo rąstų įsigijimo iki baldų pagaminimo. Būtent tai, kad bendrovė baldus gamina iš natūralaus medžio, o ne drožlių plokščių, išskiria ją iš konkurentų. Gamybai naudojamas ąžuolas importuojamas iš Ukrainos, bet beržo mediena renkamasi lietuviška. Bendrovei priklauso moderniausias medienos džiovinimo ūkis Lietuvoje, įrengti CNC (Computer Numerical Control) apdirbimo centrai. Nuolat investuojama į staklyno, patalpų renovaciją, naujos įrangos įsigijimą, darbuotojų kvalifikacijos kėlimą ir darbo saugos užtikrinimą. Visa tai leidžia gamintojui užtikrinti aukštą produkcijos kokybę ir pasiūlyti konkurencingas kainas.

Ekologiškas požiūris į gamybą

Gamintojas klientams gali pasiūlyti šiuolaikiškus, modernaus stiliaus svetainės ir miegamojo baldus: lovas, spinteles, komodas, bufetus, stalus. Pastarųjų apdaila yra rankų darbo, naudojamos tik sertifikuotos ir ekologiškos medžiagos. Tai patvirtina ir praėjusiais mėtais gautas FSC (išduotas „BM TRADA Certification Ltd“) sertifikatas, užtikrinantis, kad visa naudojama mediena buvo įgyta iš tinkamai tvarkomo miško, kuriame derinama aplinkos apsauga, socialinė gerovė ir ilgalaikė ekonominė nauda. Įmonės domėjimąsi ekologija atskleidžia tai, kad gamybos procesas vykdomas nepaliekant jokių atliekų. Technologinio proceso metu susidarančios medienos atliekos, drožlės, pjuvenos, medžio dulkės surenkamos ir iš jų gaminami pjuvenų briketai.

Kodėl reikėtų rinktis masyvo baldus?

Ir iš tiesų, ar tikro medžio baldai geriau nei pagamintieji iš drožlių plokščių? Juk iš pirmo žvilgsnio jie atrodo beveik vienodai. Tačiau tai tik trumpalaikis efektas. Palyginus iš skirtingų medžiagų pagamintus baldus, greitai pastebimas skirtumas. Drožlių plokštės gaminamos iš medžio atliekų: jos suklijuojamos klijais ir supresuojamos. Gaminant naudojami klijai su formaldehidu, o jie kenkia žmogaus sveikatai ir aplinkai. Medžio masyvo baldai yra visiškai natūralūs – juose nėra jokių sintetinių dervų, todėl jie nekenkia nei žmogui, nei aplinkai. Gavę drėgmės, baldai iš drožlių plokštės gali pabrinkti, atsirasti paviršiaus nelygumų, atsilupti jų kraštai ir briaunos, tokių baldų nerekomenduojama daug kartų perrinkti, nes jie praranda savo tvirtumą ir patvarumą. Natūralus medis nebijo drėgmės, tai gyva, šilta ir kvėpuojanti medžiaga, iš kurios pagamintas baldas išsiskiria nepakartojamu tekstūros piešiniu. Taigi klientas, įsigijęs tokį baldą, gali būti tikras, kad net to paties modelio kiti baldai nebus identiški. Natūralus medis efektyviai izoliuoja šilumą ir turi tik jam būdingą malonų kvapą, kurį suteikia medienoje esantys eteriniai aliejai.
 
Ne veltui vienas garsiausių vokiečių rašytojų Henrikas Hainas teigė, kad „Medis – tai elementas, simbolizuojantis rytą, pavasarį ir gyvybės pradžią. Namuose, kuriuose viešpatauja šis elementas, gyvena laimė, taika ir ramybė“.

Lankstus požiūris

Jonavoje, kur įsikūrusi UAB „Baldai jums“ gamykla, taip pat yra ir gaminamos produkcijos parduotuvė. Bendrovės generalinis direktorius Alfonsas Meškauskas pasakoja: „Neturime platinimo vietų kituose Lietuvos miestuose dėl to, kad daugiau nei 95 proc. mūsų produkcijos eksportuojama į užsienio šalis. Tačiau dėl tos pačios priežasties klientui galime pasiūlyti itin konkurencingą kainą, kuri, palyginti su kitais medžio masyvo baldų gamintojais, yra gerokai mažesnė. Pastebime, kad vieną kartą pas mus apsilankę ir įsigiję kokį nors baldą klientai sugrįžta ir vėl. Ar ieškodami papildomų tos kolekcijos elementų, ar žvalgydamiesi kažko naujo. Tai rodo, kad mūsų siūlomi gaminiai patenkina klientų poreikius tiek kokybės, tiek asortimento aspektu“. Siekdama susikurti pastovių ir ištikimų klientų būrį, įmonė vykdo lojalumo programą, pagal kurią ne pirmą kartą perkančiam klientui taiko nuolaidas baldams, jų pristatymui. Taip pat baldus galima įsigyti išsimokėtinai, klientui leidžiama pasirinkti patogiausią avanso dydį ir sutarties terminus.

Įvairus stilius, įvairi kaina

Norint apžiūrėti UAB „Baldai jums“ siūlomos produkcijos asortimentą nebūtina vykti į Jonavą. Bendrovės interneto svetainėje www.baldaijums.lt galima rasti kai kuriuos siūlomos gaminius. Tačiau gamintojas pabrėžia, kad tinklalapyje pateikiama tik maža turimo asortimento dalis. Specialiu tam tikrų užsienio užsakovų pageidavimu jiems gaminamos kolekcijos neeksponuojamos internete. Taigi Jonavoje įsikūrusiame prekybos salone klientas gali rasti daug gausesnį natūralaus medžio baldų asortimentą. Turimas asortimentas kiekvieną mėnesį papildomas naujais baldais ar net jų kolekcijomis. Gamintojas, kurdamas ir tobulindamas produkciją, nuolatos bendradarbiauja su užsakovais – ir individualiais, ir didelėmis įmonėmis. Atsižvelgiant į klientų pastabas ir pageidavimus ieškoma patogesnių, ekonomiškesnių konstrukcinių ir estetinių sprendimų. Todėl UAB ,,Baldai jums“ kiekvienam klientui gali pasiūlyti jo poreikius ir galimybes atitinkančius gaminius.

Nuo ekonomiškų iki prabangių baldų

Vyrauja stereotipas, kad natūralaus medžio baldai yra itin brangūs, tad juos įsigyti gali tik dideles pajamas gaunantys žmonės. Tačiau „Baldai jums“ savo produkciją orientuoja į įvairią perkamąją galią turinčius klientus. „Kai kurie užsakovai yra gerai savo šalių rinkoje žinomi prekių ženklai, kurių baldai laikomi prestižo ir prabangos ženklu. Tačiau greta jų jau penkiolika metų bendradarbiaujame su Švedijos įmone „Ikea“, kuri stengiasi savo klientams pasiūlyti „įperkamus“ baldus. Ilgametis bendradarbiavimas rodo, kad galime pasiūlyti konkurencingą kainą, gebame lanksčiai reaguoti į besikeičiančius kliento poreikius ir net keičiantis rinkai sėkmingai tęsiame bendradarbiavimą. Ne paslaptis, kad „Ikea“ visada ieško optimaliausią kainos ir kokybės santykį siūlančio gamintojo, o mūsų teikiamos paslaugos juos tenkina jau ne vienus metus“, – teigia UAB „Baldai jums“ generalinis direktorius A. Meškauskas. Kainų skirtumas atsiranda dėl to, kad viena dalis produkcijos gaminama iš ištisinės medienos, o kita – iš klijuotos, kuri lemia mažesnę gaminio kainą, taip pat skiriasi ir pačios medienos žaliavos kainos, juk ąžuolas yra daug brangesnis už beržo medieną. Taigi užsakovui UAB „Baldai jums“ siūlo galimybę rinktis skirtingo stiliaus, medžiagos ir kainos gaminius.

„Laukinio“ ąžuolo baldų kolekcija

Spalio mėnesį UAB „Baldai jums“ pristatė naują, ypatingo užsakovų dėmesio bei pripažinimo sulaukusią beržo masyvo baldų kolekciją „Ontario“. Lapkritį pasirodė dar viena įmonės naujiena – tos pačios kolekcijos variantas iš ąžuolo masyvo. Tai analogo Lietuvos rinkoje neturintis pasiūlymas, baldų gamybai taikyta unikali medžiaga – vadinamoji „laukinio“ ąžuolo mediena. Ne paslaptis, kad dėl tvirtumo ir patvarumo ąžuolas visuomet buvo laikomas tauria medžiaga, tačiau baldų gamybai taikant „laukinio“ ąžuolo medieną jiems suteikiama papildomo natūralumo – nemaskuotos rievės ir šakelės atlieka dekoro funkciją. Kaip gamtoje nebūna dviejų visiškai vienodų medžių, taip ir šiuose baldų komplektuose nėra dviejų visiškai vienodų spintelių ar bufetų. Dažant ir lakuojant ąžuolą, rievės, o kartu ir jų piešinių skirtumai dar labiau išryškėja, kiekvienam baldui suteikiama savitumo ir unikalumo. Beje, tokia moderni baldų gamybos tendencija atkeliavo iš Vokietijos, kur medžiagų natūralumui ir ekologijai skiriama itin daug dėmesio.
 
Medžiagų natūralumas pamažu tampa vienu iš vyraujančių kriterijų ir Lietuvos baldų rinkoje, todėl, UAB „Baldai jums“ specialistų įsitikinimu, atėjo laikas europines tendencijas atitinkančią produkciją pasiūlyti ir mūsų šalies užsakovams. Įmonė nusprendė šią medžiagą taikyti baldams gaminti ir pirmuosius savo gaminius, pagamintus iš „laukinio“ ąžuolo, siūlo įsigyti ypatingomis kainomis (prekių skaičius ribotas).
yra Kita
Tikisi, kad kultūros centras atgaivins ekonomiką