Tradicijos, stiliaus, funkcionalumo ir ekonomiškumo sintezė

Nuo seniausių laikų žmogus buvo priklausomas nuo ugnies. Ugnis jį keri ir gaubia paslaptingumo skraiste. Net ir modernioje visuomenėje poreikis turėti ugnies neblėsta. Šiandien jos skleidžiama šiluma ne tik sušildo, bet ir sukuria jaukią aplinką kiekviename būste. Laikantis seniausių tradicijų ir siekiant prisitaikyti prie šiuolaikiško modernaus būsto, naudojami ugniakurai bei krosnelės, dažnai tampantys pagrindiniu interjero akcentu, patenkinančiu žmogiškuosius estetikos bei šilumos poreikius.

Nuo konsultacijos iki montavimo

Jau dešimtį metų Lietuvos židinių rinkoje vyraujanti prekybos ir paslaugų tinklas „Visi židiniai“ siūlo ne tik interjerą puošiančių, jaukumo suteikiančių įvairaus dizaino gaminių, bet ir didelius plotus ekonomiškai šildančių židinių, krosnių ir viryklių. Siūlomi produktai puikiai tinka patalpoms šildyti oru ar vandeniu. Įmonės specialistai konsultuoja, projektuoja ir montuoja židinius su plytų, plytelių, marmuro, dolomito, granito ir kitokių medžiagų apdaila.

Prekybos ir paslaugų tinklo „Visi židiniai“ darbuotojai didžiuojasi tuo, kad savo paslaugas teikia visoje Lietuvoje. Siekdami kokybės tinklo įmonių specialistai pasirinko atstovauti tik geriausiems, visame pasaulyje pripažintiems gamintojams, siūlantiems klasikinio bei modernaus dizaino gaminius. Orientuodamasi į įvairias klientų grupes, įmonė kiekvienam vartotojui gali pasiūlyti tinkamiausią produktą ar paslaugą – nuo kuklesnių bei pigesnių, bet atitinkančių kainą, iki prabangių, itin estetiškų, išskirtinių įrenginių bei visokeriopos jų priežiūros, nuo konsultacijos ir projekto iki gaminių pristatymo bei montavimo. Tinklo specialistai mielai bendradarbiauja su architektais, konsultuoja ir padeda įgyvendinti įvairiausius sumanymus, nesvarbu, kokie jie sudėtingi.

Pripažinti visame pasaulyje

Prekybos ir paslaugų tinklas „Visi židiniai“ salonuose puikuojasi tokių žinomų gamintojų kaip italų kompanijos „Nordica“, norvegų „Dovre“, lenkų „Tarnava“, kanadiečių „Vermont Castings“ ir anglų koncerno „Be Modern“ gaminiai.

Itališkieji „Nordica“ ugniakurai, krosnelės, viryklės, terminės viryklės išsiskiria nuolat tobulinamais ekologiniais duomenimis, didėjančiu naudingumo koeficientu, naujomis formomis bei medžiagomis. Siekiant aukščiausios kokybės, kaip „Nordica“ gaminių paviršiaus danga pasirinkti kokliai, geriausiai išsaugantys šilumą ir nuolat tolygiai ją skleidžiantys į aplinką.

Norvegų koncerno „Dovre“ siūlomų ugniakurų bei krosnelių gamybos patirtis kaupiama jau šešiasdešimt metų, todėl čia itin subtiliai dera senosios ketaus ugniakurų bei krosnelių gamybos tradicijos ir visiems poreikiams pritaikytas dizainas. Krosnelių durys gali būti panoraminės, susilankstančios į dalis ir pakeliamos į viršų, su stiklu arba be.

Lenkiškųjų ugniakurų „Tarnava“ korpusai išlieti iš vientiso ketaus, todėl išsiskiria ypatingu ilgaamžiškumu ir neretai įvardijami kaip amžini. Šie ugniakurai itin galingi, todėl gali apšildyti didelį plotą.

Kanadiečių bendrovė „Vermont Castings“ siūlo didžiausią pasaulyje ketaus krosnelių, židinių ir jų priedų asortimentą. Šios krosnelės gali būti kūrenamos ne tik malkomis, bet ir dujomis. Vienas iš kompanijos šūkių − „Geras dizainas nutiesia tiltą tarp naudos ir grožio“, todėl „Vermont Castings“ klientams suteikia galimybę džiaugtis komfortu, natūralios ugnies žavesiu ir šiluma.

Neretai dėl būsto specifikos židinio ar krosnelės įrengti tiesiog negalima. Tokiu atveju gyvos ugnies efektą bei galimybę šildytis suteiks modernieji elektriniai židiniai. Vienas didžiausių elektrinių židinių gamintojų Anglijos koncernas „Be modern“ jau daugiau kaip keturiasdešimt metų gamina tokio tipo įrenginius. Iš koncerno produktų kolekcijos vartotojai be vargo gali išsirinkti sau tinkamiausią klasikinio, tradicinio angliško ar modernaus stiliaus židinį. „Be modern“ elektriniai židiniai – tai galimybė butui, darbo vietai ar net viešosioms patalpoms suteikti jaukumo. Tokių židinių šiluminis galingumas siekia 2 kW.

Racionalesnis šildymo būdas

Židiniai bei krosnelės atlieka dvejopą funkciją. Jie – ir interjero puošmena, ir, be abejo, ekonomiškas šildymo šaltinis. Židiniai bei krosnelės gali būti naudojami tiek kaip alternatyvus, tiek ir kaip pagrindinis šildymo šaltinis. Kūrenant malkomis, šie įrenginiai efektyviai šildo ir, tik prireikus papildomos šilumos, gali būti įjungiami brangesni energijos šaltiniai. Toks šildymo variantas itin efektyvus bei ekonomiškas, o, prisiminus ir estetinę vertę, tampa tiesiog nepakeičiamas.

Siekiant didesnio efektyvumo, krosnelėse gali būti įdiegta antrinio degimo funkcija, kai oras patenka į karštus dūmus. Kūrenant tokiu būdu neužteršiamas kaminas, todėl šie įrenginiai kelis kartus ekologiškesni nei įprasti židiniai ar krosnelės ir atitinka griežtus Europos Sąjungos, Kanados ir Šiaurės šalių ekologijos reikalavimus.

Židiniai, krosnys ir viryklės gali būti su šilumokaičiais – tokie įrenginiai veikia ne tik kaip įprastas židinys, bet ir kaip kietojo kuro katilai. Juose įrengiamos estetiškos pakuros, kurios, be kita ko, puošia patalpas. Malkoms degant, pakurų paviršių plauna vanduo, vėliau nuo katilų nutekantis tiesiai į radiatorius ir juos šildantis. Efektas toks pat, kaip šildant dujomis ar elektra, todėl sąnaudos gerokai mažesnės.

Katile vykstantis degimo procesas yra kitoks, nei kūrenant laužą, nes aukuras yra uždara pakura. Liepsnos intensyvumas ir karštis gali būti valdomas per gamykloje padarytas reguliuojamąsias angas, skirtas orui patekti į pakurą. Tokiuose įrenginiuose vykstantis degimas panašus į medžio anglies gamybos procesą, kai malkos, negaudamos užtektinai deguonies, ima anglėti, t. y. dega lėtai.

Ketinės krosnelės sunkios, šiluma susigeria į pačią medžiagą, todėl krosnelių sienelės išspinduliuoja daug šilumos. Plonos senelės aukštesnėje temperatūroje sugertų mažiau šilumos ir didesnė jos dalis iškeliautų per kaminą į lauką. Dėl storų ketaus sienelių minėtųjų nuostolių išvengiama, o tokios krosnelės perduoda į patalpas net iki 82 proc. viso galimo iš kuro gauti šilumos kiekio.

Aukštos kokybės, kruopščiai pagamintas ketus, nuosekliai apgalvotos detalės, racionalūs struktūriniai sprendimai ieškant optimalių eksploatacijos galimybių − pagrindiniai bruožai, būdingi šiandieninėms ketaus krosnelėms, kurių klasikinės ir šiuolaikinės linijos puikiai dera prie bet kokio interjero.

yra Kita
Tobulos jaukumo technologijos