Tūkstantis ir viena kėdė? Ne tik!

Žmogaus gyvenimo – privataus ir visuomeninio, darbo ir poilsio – erdvę sudaro speciali aplinka. Kiekviena jų skirta tam tikrai veiklai, todėl kuriama taip, kad geriausiai jai tiktų. Be tinkamumo, kuris dažnai įvardijamas pasitelkiant funkcionalumo sąvoką, šių erdvių kūrėjams – dizaineriams, architektams – pateikiama užduotis neišvengiamai susijusi ir su papildomų reikšmių užkodavimu. Šių reikšmių skalė skiriasi, atsižvelgiant į užsakovo asmenybę, vertybes bei poreikius: tai gali būti prestižas, prabanga, solidumas arba, atvirkščiai, paprastumas, jaunatviškas avantiūrizmas ar demokratiška aplinka. Šių reikšmių, įvardijamų pasitelkiant užkoduotas sąvokas, yra be galo daug ir įvairių – intymumas, kūrybiškumas, skaidrumas, logiškumas priimant sprendimus, jaukumas, mobilumas, ekspresyvumas, vertybių puoselėjimas, reprezentatyvumas ir dar daug kitų. Baldų gamintojai neišvengiamai turi išmanyti šiuolaikinio žmogaus poreikį artikuliuoti jam rūpimas reikšmes pasitelkiant jį supančios aplinkos daiktus, ypač baldus. Dizainerio užduotis – suprasti ir įgyvendinti konkretaus užsakovo norus, iš be galo gausaus asortimento išrenkant „būtent tai, ko reikia“.

UAB „Fibiura“ siūlo didelį įvairios paskirties baldų bei priedų asortimentą, kurį grupuoja įprastai, pagal baldams skiriamas funkcijas. Aukštos kokybės baldais prekiaujanti „Fibiura“ padeda dizaineriams įgyvendinti savo kūrybiškus sprendimus, kuriant erdves, geriausiai atitinkančias užsakovų principus, poreikius ir charakterį.

Išskirtiniai vadovo kabineto baldai

Patogumo ir prabangos vertinimas, kurį atspindi išskirtinių garsių gamintojų „Codutti“, „Ora“ (Italija) vadovo kabineto baldų pasirinkimas, įtaigiai demonstruoja įmonės finansinę sėkmę, statusą bei patikimumą. Bendrovės įvaizdį, verslo filosofiją išreiškia jos vadovo aplinka. Ši rodo patogias darbo sąlygas, taip pat atlieka ir svarią reprezentacijos funkciją.

Biuro, konferencijų salės, priimamojo baldai

Ergonomiški ir kokybiški baldai – neatskiriama įmonės įvaizdžio dalis. Nepriekaištingų darbo sąlygų sukūrimas biure rodo rūpinimąsi jame dirbančiais žmonėmis. Funkcionalumu bei praktiškumu išsiskiriančius „Upper“ (Italija) biuro baldus renkasi tie, kuriems svarbu, kad savos komandos darbo vietos būtų ergonomiškos, higieniškos bei patogios.

Kėdės kavinėms, restoranams, viešbučiams

„Fibiura“ siūlo labai didelį įvairios paskirties kėdžių pasirinkimą. Estetiškai atrodančią ir patogią aplinką nesunku sukurti, savo sprendimams įgyvendinti pasirinkus stilingas, puikiu dizainu bei kokybe išsiskiriančias, charakteringas „Kartell“ ar „La Stil Sedia“ (Italija) kėdes kavinėms, restoranams ir viešbučiams.

Šviestuvai, priedai

„Kundalini“ (Italija) šviestuvai kuria jausmus žadinančią harmoningą šviesos atmosferą, charakteringai perkeičiančią aplinką. Bendrovės pristatomos itin naujoviškos šviesos formos apibūdinamos pasitelkiant ne tik estetikos, bet ir ekstazės sąvokas. Šiems šviečiantiems objektams niekas nelieka abejingas. Įvairaus dydžių šviestuvai pritaikomi ne tik asmeniniuose apartamentuose, bet ir gana didelėse viešose vietose, kurioms reikalinga emociškai tauri atmosfera.

Vaikiški reguliuojamo aukščio baldai

Besirūpinantiesiems vaikų sveikata siūlomi kartu su vaikais „augantys“ „Nistac“ bei „Moll“ (Vokietija) baldai. Vaiko darbo – pamokų ruošimo, darbelių – vietą sudaro individualiai jo ūgiui bei amžiui pritaikyti stalas bei ergonomiška kėdė. Šie baldai – didžiausia investicija į vaiko sveikatą. Reguliuojamo aukščio saugūs, tvirti ir patvarūs baldai leidžia vaikui susikoncentruoti į svarbius dalykus − mokslą ir kūrybą.

yra Kita
Tūkstančiai namų Airijoje tapo „vaiduokliais“