Turto valdymo bendrovė „Re&Solution Property Management” tapo Baltijos nekilnojamojo turto valdymo lydere

Investicijų ir nekilnojamojo turto (toliau NT) bendrovių grupei "Re&Solution" turto valdymo bendrovė "Re&Solution Property Management" tapo viena didžiausių nepriklausomų komercinio turto valdytojų Baltijos šalyse. Bendrovė pasirašė turto valdymo sutartį su Kanados kompanija "Homburg Invest Inc." dėl 54 pastatų valdymo Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje. Šiuo sandoriu "Re&Solution Property Management" kompanijos valdomo turto vertė padidėjo dar 180 mln. eurų.

Grįžtamosios nuomos sandoriu (angl. "sale - lease back deal" ) įsigijusi iš SEB banko 54 pastatų portfelį, "Homburg Invest Inc." vienu kartu įžengė į visas tris Baltijos valstybes. Kanados kompanijos paskelbtą turto valdymo konkursą laimėjo ir turto valdymą perėmė "Re&Solution Property Management", kuri sugebėjo pateikti optimalų bei teikiantį maksimalią naudą už pinigus pasiūlymą.

"Re&Solution Property Management" direktorius Baltijos šalims p. Sigitas Jautakis džiaugiasi dar vienu sėkmingu bendrovės sandoriu - "Profesionalus turto valdymas Baltijos šalyse aktualus kompanijoms, vertinančioms savo laiką, pinigus ir siekiančioms kuo didesnės investicijų grąžos šiuo neramiu NT rinkos laikotarpiu."

Turto valdymo sutartimi "Re&Solution Property Management" įsipareigoja visapusiškai atstovauti savininko interesus ir rūpintis jo nekilnojamuoju turtu. Į valdytojo atsakomybę įtraukti santykiai su nuomininkais, pastato eksploatavimo, rinkodaros ir savininko interesų atstovavimo vietinėje rinkoje, bendraujant su valstybės institucijomis ir kt. klausimais. "Savininkas, perduodamas šiuos darbus valdytojui, gali koncentruotis į savo pagrindinę veiklą, gaudamas geresnį galutinį rezultatą. Turto valdymo bendrovės sinerginės veiklos dėka savininko laiko sąnaudos ir eksploataciniai kaštai sumažėja iki 30 proc."

Lietuvos ekonomikos specialistai nekilnojamojo turto valdymo paslaugai prognozuoja augimą. Pasaulinėje rinkoje ši paslauga gerai žinoma ir plačiai naudojama. "Tikiu, kad Lietuvos ir kitų Baltijos šalių komercinio turto savininkai įvertins tokios paslaugos teikiamą naudą: savarankiškai rūpinantis nuosavu turtu, neretai padaromos strateginės klaidos, gaištamas brangus laikas, priimami neefektyvūs sprendimai. Tuo tarpu NT valdymo kompanija, turėdama kvalifikuotą personalą, didelę patirtį ir ryšius su verslo bei valstybės subjektais, visais atvejais sugeba pasiekti geresnį veiklos rezultatą.",- teigia p. S.Jautakis.

Netolimoje ateityje prognozuojamas valstybinio ir komercinio sektoriaus požiūrio į savo NT valdymą pasikeitimas. Valstybė, kaip didžiausias turto savininkas, neišnaudoja esamo potencialo. "Jau prasidėjo diskusija, kad valstybinio turto valdymas reikalauja visiškai naujo modelio, kuris leistų skaidriai ir efektyviai turtą administruoti. Transporto jungtys (geležinkelių stotys, oro uostai, ir t.t.), administracinės paskirties pastatai, valstybinių ūkinių subjektų statiniai ir pan. gali ir turi būti valdomi kokybiškiau. Šioje srityje "Re&Solution Property Management" turi efektyvių sprendimų" – argumentuotai teigia p. S.Jautakis.

Apie "Re&Solution Property Management" grupę:

Įsteigta 2005 metais, "Re&Solution Property Management" teikia profesionalias turto valdymo paslaugas nekilnojamojo turto savininkams. Bendrovė yra stambiausia nepriklausoma prekybos ir biurų centrų valdytoja Baltijos šalyse. Bendrovė turi 8 filialus, o jos valdomo turto plotas 2008 metų pavasarį pasiekė 400.000 m2. Bendrove priklauso Re&Solution įmonių grupei.

Daugiau informacijos:
Giedrius Budrys
Marketingo vadovas
Resolution property management UAB
Tel.: (8 5) 252 6444
g.budrys@resolution.lt

yra Kita
Turistai plūsta į „smurfų kaimelį“ Ispanijoje